Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Τι θέλει να αλλάξει ο Γκαγκάτσης;

Από την ημέρα που ο Γκαγκάτσης έκανε γνωστό πως θέλει να επιστρέψει ως πρόεδρος στην ΕΠΟ, ακολούθησαν μια σειρά δημοσιευμάτων που μίλαγαν περί αλλαγής και αλλαγών.
Στενοί συνεργάτες του , όπως για παράδειγμα ο Βασίλης Χατζηαποστόλου , μέλος της απερχόμενης διοίκησης, επί σειρά ετών στέλεχος του ΔΣ της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς, έλεγε σε όσους δυσπιστούσαν για τον Γκαγκάτση, ότι ο πρόεδρος άλλαξε. Κι άλλοι όμως συνεργάτες και υποστηρικτές του έλεγαν και λένε πως έμαθε από τα λάθη του, έγινε πιο σοφός, τώρα ξέρει τι γίνεται και ποιοι είναι οι φίλοι του και έχει αλλάξει ιδέες , συμπεριφορά και τρόπο σκέψης.
Ο Γκαγκάτσης ως πρόεδρος της ΕΠΟ είχε σχεδόν όλους τους προέδρους των Ενώσεων στο τσεπάκι του και στη κυριολεξία έκανε ότι ήθελε, χωρίς να συναντά αντιστάσεις.
Υπήρχαν φορές που τον καλούσαν στο τηλέφωνο και τους αγνοούσε, κι άλλες που τους μίλαγε με τρόπο ιταμό και σκληρό. Δεν εξετάζω αν είχε δίκιο ή άδικο, αλλά αυτός ήταν ο απόλυτος άρχοντας του ποδοσφαίρου. Ο άνθρωπος που ήθελε να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα και που σπάνια άφηνε σε τρίτους δραστηριότητες και πρωτοβουλίες.
Για πολλούς ήταν δύσκολο να τον δούνε και στο γραφείο του, καθώς είχε δημιουργήσει έξω από αυτό ανάχωμα , με τη γραμματέα και σύζυγο του από τη μια και τον Χρήστο Υφαντή υπάλληλο της ΕΠΟ από την άλλη.
Ο πρόεδρος ήθελε να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα. Να έχει μόνο αυτός επαφές με τρίτους προς την ΕΠΟ και ουσιαστικά να μη δίνει σημασία για σχόλια και παράπονα.
Τα μέλη του ΔΣ πολλές φορές διάβαζαν τις αποφάσεις τους πριν αυτές παρθούν στο ΔΣ, από τα ΜΜΕ.
Είχε επίσης και τη συνήθεια να κάνει μόνο αυτός δημόσιες σχέσεις, έτσι σε κάθε αγώνα της Εθνικής οι προσκλήσεις, αλλά και τα εισιτήρια τα διαχειριζόταν μόνο αυτός.
Υπάρχουν κι άλλα που μπορώ να πω για τα διοικητικά πεπραγμένα και την διοικητική συμπεριφορά του Γκαγκάτση, αλλά δε νομίζω να αξίζει το κόπο.
Ανέφερα απλά μερικά και θέτω το ερώτημα, είναι ποτέ δυνατόν να έχει αλλάξει χαρακτήρα και νοοτροπία και να εμφανιστεί συνεργάσιμος, ομαδικός, χωρίς εγωισμό και με ήπιο χαρακτήρα;
Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν εύκολα και μάλιστα δεν μπορούν να αλλάξουν ριζικά μετά τα 50 χρόνια τους.
Από την άλλη ο Γκαγκάτσης ήταν αυτός που προώθησε τον δημοσιογράφο Χρ. Υφαντή , τον έκανε υπάλληλο της ΕΠΟ και τον εγκατέστησε δίπλα του ως έμπιστο και εκ των απορρήτων του. Ίδια σχέση είχε και με το νομικό σύμβουλο Θόδωρο Κουρίδη , αλλά και με άλλους υπαλλήλους που απολάμβαναν της απολύτου εμπιστοσύνης του, κι αρκετοί σήμερα τον έχουν εγκαταλείψει.
Αυτούς λοιπόν τους δικούς του ανθρώπους τι θέλει να τους κάνει;
Να τους επιβραβεύσει για τη συνέπεια τους, ή να τους τιμωρήσει και να τους εκδικηθεί επειδή τον εγκατέλειψαν ; Κι αυτό τι σημαίνει , ότι άλλαξε;
Παράλληλα διατείνεται πως όταν επιστρέψει στην ΕΠΟ θα τα αλλάξει όλα.
Ποια όλα, όσα αυτός έφτιαξε;  Γιατί ο Πιλάβιος δεν άλλαξε σχεδόν τίποτε. Ο Πιλάβιος ούτε τους μισθούς αύξησε, ούτε μείωσε, ούτε το διάγραμμα των υπηρεσιών πείραξε. Ο Πιλάβιος συνέχισε από εκεί που τα άφησε ο Γκαγκάτσης, μόνο που μάζεψε τη σπατάλη, περιόρισε τα έξοδα και μείωσε το υπέρογκο χρέος της Ομοσπονδίας που του άφησε σα κληρονομιά ο Γκαγκάτσης.
Ότι αλλάξει ο Γκαγκάτσης , αν ποτέ επιστρέψει στην ΕΠΟ, θα είναι ότι αυτός έχτισε, ότι αυτός δημιούργησε.
Το μόνο που μπορώ να κατανοήσω από όλα αυτά είναι πως ο Γκαγκάτσης , επιστρέφοντας θα πάρει τη ρεβάνς από πολλούς και θα εκδικηθεί όσους τον πούλησαν, η τον εγκατέλειψαν.
Πρόσφατα στη προεκλογική μάχη που έδωσε , πίεζε τόσο πολύ τους προέδρους που τον εγκατέλειψαν και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακούστηκαν και βαριές κουβέντες.
Αλίμονο λοιπόν αν έρθουν έτσι τα πράγματα και ξαναγυρίσει ο Γκαγκάτσης. Θα κλάψει κάθε πικραμένος και το ποδόσφαιρο μας θα γυρίσει πολλά χρόνια πίσω.
Γεγονός είναι πως πολλοί του γύρισαν τη πλάτη και δεν τον θέλουν στο τιμόνι της ΕΠΟ, θέλουν να δοκιμάσουν κάτι άλλο κι ότι βγει...