Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Το κρυφό χαρτί στις εκλογές της ΕΠΟ

Τα ψέμματα τελειώνουν με τις εκλογές της ΕΠΟ που είναι προσδιορισμένο να γίνουν στις 6 Οκτωβρίου. Αύριο, είναι η τελευταία ημέρα κατάθεσης προτάσεων υποψηφιοτήτων και θα δούμε ποιος στηρίζει ποιον.
Μέχρι στιγμής, οι μόνοι που μιλάνε πολύ είναι οι παράγοντες της παράταξης Γκαγκάτση, που αναφέρουν ότι αυτοί θα είναι οι νικητές, με διαφοροποίηση μόνο του ίδιου του επικεφαλής που μιλάει για εκλογές - ντέρμπι.
Οι πληροφορίες δίνουν προβάδισμα στην παράταξη Σαρρή.
Λέγεται πως με τον Χιώτη υποψήφιο πρόεδρο συντάσσονται οι Ενώσεις , Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιά ,Αργολίδας,  Αρκαδίας,  Βοιωτίας,  Γρεβενών, Δράμας , Έβρου, Ευρυτανίας,  Ζακύνθου, Ημαθίας,  Θεσπρωτίας, Θράκης, Καβάλας,  Καστοριάς,  Κέρκυρας,  Κεφαλλονιάς - Ιθάκης.  Κορίνθου, Λέσβου, Μεσσηνίας,  Ξάνθης.  Πιερίας, Ρεθύμνου, Σάμου, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής, Χανίων, Χίου, Super League , ποδοσφαίρου Σάλας.
Από την άλλη ο Γκαγκάτσης λέγεται πως έχει μαζί του τις Ενώσεις, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Ηπείρου,  Ηρακλείου, Ηλείας , Θεσσαλίας,  Καρδίτσας,  Κιλκίς, Κοζάνης, Κυκλάδων,  Λακωνίας,  Λάρισας, Λασιθίου, Μακεδονίας,  Πέλλας, Πρέβεζας, Φλώρινας,  Φωκίδας,  beach  soccer, football league.
Την ένωση Σερρών την διεκδικούν  και οι δύο....
Αύριο Τρίτη 25 Οκτωβρίου, θα φανούν οι υποστηρικτές, αφού οι δύο παρατάξεις πρέπει να παρουσιάσουν τουλάχιστον 30 υποψηφίους  εκ των οποίων οι 15 θα είναι τακτικοί και άλλοι τόσοι αναπληρωματικοί.
Ωστόσο υπάρχουν και τα κρυφά χαρτιά. Λέγεται πως θα υπάρξει βοήθεια σε ορισμένους παράγοντες για να αλλάξουν σκέψη και απόφαση σχετικά με τη ψήφο τους. Κι αυτή η βοήθεια θα έχει να κάνει με τους ίδιους ή τις Ενώσεις τους.
Να μη ξεχνάμε πως την παράταξη Σαρρή υποστηρίζει ο Ολυμπιακός και την παράταξη Γκαγκάτση ο Παναθηναϊκός, αυτό άλλωστε φαίνεται και από τα ΜΜΕ που μερικά εξ αυτών είναι χρωματισμένα.
Φυσικά επίσημα καμία ΠΑΕ και κανένας παράγοντας δεν δέχεται ή δεν παραδέχεται πως έχει ανάμειξη στις εκλογές αυτές για πολλούς και ευνόητους λόγους.
Θα μου πείτε γιατί να υπάρχει ανάμειξη;
Μα για να υπάρχει πρόσβαση στο μηχανισμό της ΕΠΟ, που δεν είναι ΜΟΝΟ η διαιτησία όπως αφελώς πιστεύουν πολλοί.
Μια άλλη εύστοχη ερώτηση θα ήταν γιατί οι παράγοντες θέλουν την στήριξη των παραγόντων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Γιατί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο διοικείται από ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες σε αντίθεση με το ερασιτεχνικό.
Αν σε αυτές τις εκλογές κυκλοφορήσει χρήμα, θα το μάθουμε καθώς τίποτε δεν μένει κρυφό.
Η μία παράταξη πάντως μιλάει για γερό μπλοκ ενώσεων και η άλλη πως στο παραβάν δεν μπαίνουν τα χαρτιά υποψηφιότητας ή στήριξης, αλλά οι παράγοντες. Κι εκεί σε αυτούς παίζεται ΟΛΟ το παιγνίδι.
Μετά την αυριανή γνωστοποίηση των προτάσεων, θα μπορούμε να πούμε πολύ περισσότερα.