Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Οι ηγέτες και η ηγέτης...

Η Ελλάδα έχει πλήρη έλλειψη πολιτικών προσωπικοτήτων , με την έννοια του ΗΓΕΤΗ.
Δεν υπάρχει η προσωπικότητα εκείνη που θα εμπνεύσει το λαό να κάνει την επανάσταση του, να τον εμπιστευτεί και να τον ακολουθήσει.
Δεν υπάρχει ο άνθρωπος εκείνος που θα τον σεβαστούν οι Ευρωπαίοι ομόλογοι του.
Υπάρχουν μόνο γατάκια της πολιτικής ζωής, που νιαουρίζουν αδύναμα και ανίκανα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να μιλήσουν με σοβαρότητα και βάζοντας κάτω τα πράγματα να αποδείξουν το αυτονόητο, ότι κανένα από αυτά τα προγράμματα που μας έχουν βάλει δεν βγαίνει.
Η Ελλάδα χωρίς ηγέτη , βαδίζει μόνη και απομονωμένη στο πεπρωμένο της.
Πολιτικά ζούμε σε μια μεταβατική περίοδο, όπου το πάλαι ποτέ  κραταιό ΠΑΣΟΚ μετονομάστηκε σε ΣΥΡΙΖΑ. Όπου ο ΛΑΟΣ πλήρωσε τα λάθη της μωροφιλοδοξίας του αρχηγού του να γίνει αυτός ο κυβερνήτης της χώρας με ποσοστό 10%, ποσοστό που στα όνειρα του το έβλεπε στα 30% και βάλε με αποτέλεσμα να σπάσουν τα φρένα και να οδηγηθεί το κόμμα σε φαλιμέντο. Την ίδια ώρα η ανικανότητα της ΝΔ να δείξει πρόσωπο στιβαρό και η σαθρότητα της κοινωνικής ζωής όπου οι αλλοδαποί κι αναφέρομαι στους παράνομα βιούντας στη χώρα , έκαναν και κάνουν πάρτι , ζωντάνεψαν την ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ και από απόκομμα πολιτικό την έκαναν κόμμα που όσο περνάει ο καιρός γιγαντώνεται. Κι αυτό οφείλεται στην ανυποληψία πολιτικά όλων των άλλων κομμάτων.
Προφανώς είναι δύσκολο να προστατευτεί ο Έλληνας άμεσα και αποτελεσματικά από τα μιάσματα της ζωής , από τα περιθωριακά εκείνα στοιχεία που κλέβουν, χτυπάνε, απειλούν, δολοφονούν, κάνουν διαρρήξεις, λεηλατούν τον κόσμο με απύθμενο θράσος.
Το αδύναμο ή ανύπαρκτο κράτος συσπειρώνει εκείνους που φοβούνται, αλλά και τους νομοταγείς κι ακολουθούν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, γιατί νιώθουν ασφάλεια και γιατί από την άλλη βλέπουν εκείνους τους περίεργους δήθεν προοδευτικούς, ή κατ όνομα προοδευτικούς να είναι προσκολλημένοι σε εκείνους που μας προκαλούν και διαταράσσουν τη ζωή της χώρας, τη ζωή του ήσυχου Έλληνα πολίτη.
Κι όλα αυτά γιατί δεν υπάρχει ΗΓΕΤΗΣ, γιατί δεν βρέθηκε ΕΝΑΣ με ισχυρή προσωπικότητα και σωστή πολιτική σκέψη να φτιάξει με νέους ανθρώπους ένα νέο κόμμα που να εκφράζει αυτά που θέλει ο Έλληνας.
Και τι θέλει ο Έλληνας, να είναι ασφαλής, να περνάει καλά, να έχει τη δουλειά και τα φάρμακα του, την σύνταξη του και οι γεροντότεροι την αξιοπρέπεια τους.
Ο Έλληνας θέλει να έχει μια προοπτική , να ξέρει που βαδίζει αυτός και κυρίως που θα βαδίσουν τα παιδιά του.
Ο Έλληνας δεν θέλει πια άλλα λαμόγια να τον κυβερνάνε και να πλουτίζουν σε βάρος του εκμεταλλευόμενα τις ανάγκες του. Δεν θέλει πλέον το πελατειακό κράτος , αλλά θέλει διακαώς να κάνει ένα βήμα μπρος και να είναι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ.
Η ευκαιρία είναι μπροστά και προκαλεί, αλλά ποιος να τη δει, ποιος να την ακούσει.
Κι από την άλλη βλέπουμε πως ηγέτες δεν υπάρχουν ούτε στην Ευρώπη.
Η Ευρώπη ζει την κατάντια της να κυβερνιέται από μια γυναίκα την Μέρκελ που το μόνο που έχει είναι εξυπνάδα και πολύ θράσος.
Ας βγάλουμε την Ελλάδα εκτός παιγνιδιού και θα δούμε πως δεν υπάρχει κανένας ηγέτης άλλης χώρας να υψώσει το ανάστημα του στην Μέρκελ. Αυτή νοιάζεται για τα συμφέροντα της Γερμανίας και καλά κάνει. Αν όμως όλοι οι άλλοι ύψωναν το ανάστημα τους και απειλούσαν τα συμφέροντα της καγκελαρίου, τότε σε μια νύχτα όλα θα είχαν αλλάξει.
Ας θυμηθούμε πως κι ο Άγιος φοβέρα θέλει.... Τι θα έκανε αυτή η Κυρία αν κλονιζόταν από ένα εμπάργκο το εμπορικό κομμάτι των εξαγωγών της Γερμανίας, αν οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες της έβλεπαν την καθίζηση τους να οφείλεται στην στείρα και σκληρή πολιτική που η ίδια επιβάλλει σε όλους τους εταίρους γιατί κανείς δεν έχει τα γκατς να της πει ως εδώ και μη παρέκει.
Κρατάνε την Ελλάδα στο ευρώ και το διατυμπανίζουν σε όλους τους τόνους.
Γιατί αν η Ελλάδα πει αντίο, μπορεί η ίδια να γονατίσει πολύ βαθιά, αλλά και όλες οι άλλες δυνάμεις της Ευρώπης θα νοιώσουν το οικοδόμημα να κλονίζεται.
Μέχρι να βρεθεί ο Ηγέτης εντός ή εκτός τειχών, έτσι δυστυχώς θα πορευόμαστε από το κακό στο χειρότερο.