Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η αντιπολίτευση στην ΕΠΟ !

Είναι προφανώς πολύ δύσκολο για ορισμένους να παραδεχθούν την ήττα τους. Αλλά στη ζωή δεν μπορείς να κερδίζεις συνέχεια. Έτσι και η παράταξη Γκαγκάτση που έχασε τις εκλογές στην ΕΠΟ κινείται σπασμωδικά και η αντιπολίτευση που επιχειρεί να κάνει πιο πολύ την εκθέτει παρά την βοηθάει.
Τα παρατράγουδα άρχισαν μια μέρα μετά της εκλογές με βαρύγδουπες ανακοινώσεις - δηλώσεις παραγόντων για σκληρή κριτική στη νέα διοίκηση. Και πριν η νέα κατάσταση ξεκινήσει το έργο της άρχισαν οι εναντίον της βολές.
Πρόσφατα διάβασα σε μια ηλεκτρονική σελίδα, δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΣ Κιλκίς  Βασίλη Χατζηαποστόλου , σε συνέντευξη που είχε δώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και με εξέπληξαν.
Βασίλης Χατζηαποστόλου
Οι κατηγορίες του κ. Χατζηαποστόλου πολλές και σοβαρές, αλλά οι ευθύνες δεν είναι τόσο της σημερινής διοίκησης, όσο των προηγούμενων που κι ο ίδιος ήταν μέλος.
Γνωρίζω περίπου 30 χρόνια τον Βασίλη Χατζηαποστόλου και οι σχέσεις μου ήταν και είναι πολύ καλές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πάντα συμφωνούσα με τις απόψεις του. Για τέσσερα χρόνια είμαστε και στην ίδια διοίκηση της ΕΠΟ, εγώ σαν απλό μέλος και εκείνος ως αντιπρόεδρος . Έτσι μπορώ να έχω άποψη για πολλά για να μη πω για όλα , όσα καταγγέλλει.
Στόχος του Βασίλη Χατζηαποστόλου οι υπάλληλοι της ΕΠΟ και τα οικονομικά.
Βέβαια σήμερα οι υπάλληλοι δεν είναι 120 όπως ισχυρίζεται, αλλά περίπου οι μισοί και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν φύγει αυτοβούλως περίπου άλλοι δέκα. Προσλήψεις και μάλιστα χωρίς να έρχονται προς έγκριση στο ΔΣ έκανε ο Βασίλης Γκαγκάτσης, που δεν εκμεταλλεύτηκε το κέρδος και τα έσοδα της κατάκτησης του Euro 2004 από την Εθνική μας ομάδα και φεύγοντας άφησε ένα χρέος μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Χρέος που μειώθηκε σημαντικά από τον διάδοχο του Σοφοκλή Πιλάβιο και μάλιστα χωρίς τυμπανοκρουσίες.
Ο Πιλάβιος ούτε πολλές προσλήψεις έκανε, ούτε αύξησε τους μισθούς των υπαλλήλων.
Ο Βασίλης Χατζηαποστόλου ήταν το δεξί χέρι του Γκαγκάτση. Ταξίδευε πάντα πρώτη θέση και διέμενε σ σουίτα, ενώ έκανε και χρήση ΙΧ αυτοκινήτου αρκετές φορές.
Μέλος πάντα της εκτελεστικής επιτροπής , συναποφάσιζε για όλα και όφειλε να γνωρίζει τα πάντα, αλλά τότε δεν μιλούσε , ούτε διαμαρτυρόταν. Δέχθηκε αποφάσεις αξιολόγησης και προώθησης υπαλλήλων , ενώ ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε για τους μισθούς τους.
Ο Χατζηαποστόλου δεν έλειψε ποτέ από κανένα ταξίδι της Εθνικής, και ήταν δεδομένη η συμμετοχή του όπως και μερικών άλλων μελών του ΔΣ και κυρίως της εκτελεστικής επιτροπής. Δεν έλειψε επίσης ποτέ από καμία επίσημη εκδήλωση ή δεξίωση της ΕΠΟ σε στελέχη άλλων ομοσπονδιών που έρχονταν στη χώρα μας, κι έβλεπε αν όλα γινόντουσαν με πνεύμα οικονομίας ή σπατάλης.
Πρόσφατα εμφανίστηκαν δημόσια μισθοί μελών του προσωπικού , που δεν υπολογίστηκαν επί 14 μήνες όπως πρέπει, αλλά επί 12 διογκώνοντας τις μηνιαίες απολαβές τους. Πέρα από τα προσωπικά δεδομένα που δεν είναι συμβατό να παραβιάζονται και να εκτίθενται , ορισμένοι υπάλληλοι τους οποίους σήμερα αυτός και μερικοί άλλοι κατηγορούν για διάφορους λόγους, υπήρξαν στενοί, στενότατοι συνεργάτες και έμπιστοι τους.
Σαφέστατα και πρέπει να γίνεται αντιπολίτευση και να ασκείται κριτική στο έργο της διοίκησης, αλλά ποιο έργο έχει να επιδείξει μια διοίκηση δύο μηνών;
Κι ακόμη γιατί να είναι στόχος οι εργαζόμενοι και όχι οι διοικούντες την ΕΠΟ και τις Ενώσεις;
Επί των ημερών του πόσα εκατομμύρια δόθηκαν στις Ενώσεις από τα έσοδα της ΕΠΟ και ποιος γνώριζε τα οικονομικά της Ομοσπονδίας;
Λέει μια παροιμία πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Γι αυτό και οι αντιπολιτευόμενοι την ΕΠΟ πρέπει πρώτα να κάνουν την αυτοκριτική τους και μετά να κάνουν σωστή και εποικοδομητική αντιπολίτευση για το καλό του ποδοσφαίρου.