Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Δημοσιογράφοι - Βουλευτές

Την Δευτέρα θα έχουμε νέα απεργία των ΜΜΕ κι αυτό γιατί ενώ δεν πέρασε η εισήγηση του Στουρνάρα περί μετάταξης του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ που είναι ΝΠΙΔ στον ΕΟΠΠΥ, ξαναφέρνει τη Δευτέρα τη πρόταση του για νέα ψηφοφορία.
Ο Στουρνάρας και οι συν αυτώ είδαν πως η εισήγηση δεν πέρασε για λίγους ψήφους και ασκούν τώρα ΝΔ και οι άλλες ....δημοκρατικές δυνάμεις κατοχής πιέσεις ώστε να ψηφιστεί και έτσι να διαλυθούν δύο υγιείς φορείς σύνταξης και περίθαλψης.
Λιάνα Κανέλλη
Κι όλα αυτά τα κάνει ο Στουρνάρας για να καρπωθεί τα αποθεματικά των υγειών ταμείων και τα περιουσιακά τους στοιχεία , ώστε να μειώσει την τρύπα που έχει δημιουργηθεί με τον ΕΟΠΠΥ.
Αυτό που κάνει ο Στουρνάρας και η Κυβέρνηση είναι αντιδημοκρατικό, είναι φασιστικό , είναι παράλογο , γιατί θέλουν να διαλύσουν ένα υγιές κομμάτι που δεν επιχορηγείται από το Κράτος και να καταντήσουν όπως τους άλλους διάτρητους από κάθε άποψη φορείς.
Μέσα στη Βουλή, είναι και δημοσιογράφοι - βουλευτές , όπως η Σοφία Βούλτεψη, Φωτ. Πιπιλή, Αργ. Ντινόπουλος, Π. Παναγιωτόπουλος, Κ. Γκιουλέκας,  Σιμ. Κεδίκογλου, Άννα Καραμανλή που ψήφισαν υπέρ της υπαγωγής του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΠΥ. Κι ορισμένοι εξ αυτών όταν δεν είχαν την βουλευτική ιδιότητα, είχαν διακριθεί στον συνδικαλιστικό τομέα κι είχαν δώσει μάχες για την μη απώλεια των κεκτημένων.
Τώρα τα συμφέροντα τους άλλαξαν. Ορισμένοι εξ αυτών δεν έχουν καν ανάγκη το ταμείο γιατί θα καλυφθούν από το ταμείο της Βουλής, αυτό που για λόγους ισονομίας όπως λέει κι ο Στουρνάρας δίνει σύνταξη στους βουλευτές με θητεία μόλις 4 ετών !!!!!
Σοφία Βούλτεψη
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γ. Σαββίδης απεύθυνε έκκληση σε όλους τους συναδέλφους να μη ψηφίσουν αυτήν την τροπολογία. Αλλά οι πιο πάνω δεν τον άκουσαν και υπάκουσαν στο κομματικό πρόσταγμα. Αν και την Δευτέρα πράξουν το ίδιο , έχω την άποψη πως δεν θα πρέπει πλέον να συγκαταλέγονται στις τάξεις των δημοσιογράφων. Κι οι μηχανισμοί υπάρχουν, όχι για χάδια, αλλά για παραδειγματική τιμωρία.

Εκτός από τους παραπάνω στη Βουλή είναι και οι Γιαν. Ανδριανός, Γιαν. Μιχελάκης, Γ. Κοντογιάννης,  Νάσος Αθανασίου, Γ. Βαρεμένος, Αντώναρος , Μίμης Ανδρουλάκης, Τέρενς Κουίκ, Λιάνα Κανέλλη. Οι περισσότεροι από αυτούς θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα ψηφίσουν αυτήν την επαίσχυντη τροπολογία που κλέβει τα χρήματα που κατέβαλαν τα μέλη του κλάδου όλα αυτά τα χρόνια χωρίς καμία κρατική βοήθεια και παρέμβαση. Το θέμα είναι να προσπαθήσουν να πείσουν κι άλλους έντιμους και λογικούς πολιτικούς να κάνουν το ίδιο.