Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Αντιδημοκρατική η επιμονή Στουρνάρα για τα μέτρα..

Ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, είναι λογικό να βλέπει τα πράγματα εντελώς διαφορετικά απ ότι όλοι οι άλλοι σε αυτή τη χώρα. Ο πολιτικός αυτός προσπαθεί να φέρει σε πέρας το έργο που του ... ανέθεσε η τρόικα, με σκοπό να ... πανηγυρίσει την εκταμίευση της περιβόητης δόσης που θα ... σώσει την Ελλάδα.
Ο Στουρνάρας βλέπει μόνο το δέντρο και δε νοιάζεται για το δάσος.
Ο υπουργός  σφυρίζει αδιάφορα, όταν καταπατούνται θεσμοί και ηθικές αξίες, παραβλέπει κάθε έννοια περί δημοκρατίας και βούλησης και με όπλο την πίεση προσπαθεί να περάσει από τη Βουλή κάθε μέτρο που αυτός κρίνει πως είναι σωστό, αδιαφορώντας τόσο για το λαό, όσο και για το σύνταγμα και τις δικαστικές αποφάσεις, ή τις κάθε είδους νόμιμες λειτουργίες ενός κράτους.
Ο πολίτης είναι πλέον ανυπεράσπιστος και αισθάνεται πως δεν υπάρχει καμία ασπίδα προστασίας γι αυτόν. 'Οποιον και να ρωτήσεις , συμφωνεί με την πάταξη της φοροδιαφυγής, με την πάταξη κάθε είδους παραβατικότητας, αλλά δεν συμφωνεί με την ποδοπάτηση των νόμων, ούτε με την αιφνίδια και αναίτια αλλαγή των όρων διαβίωσης του.
Γιάννης Στουρνάρας
Ο Στουρνάρας, έφερε πριν λίγες ημέρες στη Βουλή πακέτο μέτρων, ορισμένα εκ των οποίων δεν πέρασαν. Το αποτέλεσμα δεν του άρεσε και κόντρα σε κάθε είδους λογική και δημοκρατικότητα, ξαναφέρνει τα μέτρα τη Δευτέρα στη Βουλή ασκώντας πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση για να ψηφιστούν. Αν αυτό είναι εντολή της τρόικα εξωτερικού, τότε εμείς σαν Έλληνες δεν έχουμε πλέον κανένα απολύτως λόγο να μιλάμε για Έλληνες πολιτικούς, για Ελληνική Βουλή , για Σύνταγμα και νόμους. Είμαστε έρμαια των διαθέσεων και των ορέξεων των δανειστών μας - τοκογλύφων.
Μεταξύ των μέτρων που δεν πέρασαν είναι και η υπαγωγή υγειών ταμείων ασφάλισης στον πάσχοντα ΕΟΠΠΥ. Κι αυτό το θέλουν όχι για να σώσουν τον ΕΟΠΠΥ, αλλά για να διαλύσουν κάθε τι το υγιές ώστε να εξαθλιώσουν όλο το σύστημα και στη συνέχεια να το καπηλευτούν οι κάθε είδους σωτήρες του.
Με την ένταξη των ταμείων αυτών το κράτος θέλει και θα δεσμεύσει  τα αποθεματικά τους και την περιουσία τους. Μεταξύ των ταμείων αυτών που ήδη έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για να προστατεύσουν τα δικαιώματα τους και την ύπαρξη τους, είναι και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Το ταμείο των δημοσιογράφων με δυο λόγια, που είναι υγιές  χάρις στις υπέρογκες εισφορές των μελών του .
Στη Βουλή θα κληθούν πάλι οι βουλευτές να ψηφίσουν , μεταξύ αυτών και βουλευτές δημοσιογράφοι , μερικοί εκ των οποίων για τα δικά τους συμφέροντα κι όχι του κλάδου ψήφισαν υπέρ της υπαγωγής του ταμείου και στη προηγούμενη διαδικασία. Κι αυτοί ψηφίζουν έτσι δήθεν λόγω κομματικής πειθαρχίας, γιατί έχουν εξασφαλίσει πλούσιες αποδοχές από το αξίωμα τους αυτό και φυσικά γιατί είναι ήδη ενταγμένοι στον ασφαλιστικό φορέα της Βουλής που τους δίνει δικαίωμα συνταξιοδότησης σε 4 χρόνια βουλευτικής παρουσίας.
Ο Στουρνάρας, δικαιολογούμενος είπε πως ξαναφέρνει το θέμα για ψήφιση εκ νέου, για λόγους ισονομίας.
Για ποια ισονομία μιλάει, μήπως για το καθεστώς που ισχύει στη Βουλή με το ασφαλιστικό; Ή μήπως για τις δυσανάλογες  συνταξιοδοτικές εισφορές που επί σειρά ετών καταβάλει ο κλάδος αυτός σε σύγκριση με όλους τους άλλους.
Το θέμα είναι και ηθικό και συνταγματικό, αν υπάρχει σύνταγμα ακόμη σε αυτή τη χώρα.
Ηθικό κυρίως για τους βουλευτές - δημοσιογράφους , που αν αυτή τη φορά  ψηφίσουν υπέρ της υπαγωγής, πρέπει να διαγραφούν οριστικά από το σώμα, αλλά και να προβληθούν κατάλληλα από κάθε μέσο ώστε να καταλάβει ο κόσμος ποιοι είναι οι υπηρέτες του λαού και ποιοι οι υπηρέτες των συμφερόντων τους.
Ο Στουρνάρας εισάγει νέα ήθη και έθιμα στη κοινοβουλευτική ζωή - κι όχι μόνο - του τόπου. Ήθη και έθιμα που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία και τις αρχές της. Πρόκειται για μια εξελιγμένη παράμετρο των μεθόδων που ακολουθούσε η χούντα και ο λαός δεν ξεχνάει, ειδικά εκείνοι που έζησαν τις ζοφερές περιόδους της.
Η λογική λοιπόν λέει πως αν και αυτή τη φορά η Βουλή καταψηφίσει τα μέτρα, ο Στουρνάρας πρέπει να παραιτηθεί. Κι είναι μεγάλη ευκαιρία να  παραιτηθούν και πολλοί άλλοι μαζί του. Γιατί οι άνθρωποι αυτοί είναι ανίκανοι να δώσουν στους τροικανούς να καταλάβουν πως σε μια ευνομούμενη χώρα υπάρχει και το ΟΧΙ, και δεν είναι όλα "αποφασίζουμε και διατάσσουμε".