Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Οι υποσχέσεις του υφυπουργού Αθλητισμού και οι παρεμβάσεις

Ο εκάστοτε πολιτικός προϊστάμενος του Αθλητισμού έχει λόγο για κάθε θέμα του χώρου, ακόμη κι αν δεν το γνωρίζει επαρκώς, ακόμη κι αν αυτό που θα πει ή θα υποσχεθεί δεν υλοποιηθεί ή δεν μπορεί να υλοποιηθεί.
Υφυπουργός Αθλητισμού είναι, κάτι πρέπει να κάνει κι αυτός για να δείξει πως υπάρχει και για να φανεί πως κινείται, πως δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη του χώρου.
Κάτω από τις σημερινές συνθήκες για ποια ανάπτυξη να μιλήσουμε; Αλλά μήπως και στο παρελθόν υπήρξε ανάπτυξη;
Γιάννης Ιωαννίδης
Οι περισσότεροι άρχοντες του Αθλητισμού ασκούσαν πελατειακή πολιτική. Έδιναν με διάφορους τρόπους χρήματα για να κάνουν τα ρουσφέτια τους και να εξασφαλίσουν την  εύνοια των ψηφοφόρων τους.
Επί σειρά ετών ένα έργο της προκοπής δεν έγινε, αλλά πως να γίνει όταν ποτέ δεν υπήρξε σωστός προγραμματισμός και σχέδιο ανάπτυξης; Κι αν τόλμησε κάποιος εξ αυτών να κάνει κάτι, ο διάδοχος του φρόντιζε να το ανατρέψει για να μη φανεί πως ήταν έργο του προηγούμενου.
Πριν μερικά χρόνια γίναμε μάρτυρες των περισπούδαστων σχεδίων της δημιουργίας  γηπέδου για τον Παναθηναϊκό στο Βοτανικό. Εφευρέθηκε μάλιστα και η ανάπλαση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με αντιστάθμισμα την κατεδάφιση του γηπέδου της Λεωφόρου.
Κι ενώ σαν ιδέα , σαν έργο είναι καταπληκτικό , ακόμη δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε, κι αντίθετα ο Παναθηναϊκός σκέφτεται να επιστρέψει στην παραδοσιακή του έδρα.
Θα πει κάποιος πως φταίει η γραφειοκρατία κ.λ.π , κ.λ.π ναι αλλά θα μπορούσε να είχε γίνει κάποια πρόοδος με αλλαγή των κανόνων και τροποποίηση των νόμων, τόσα γίνονται και μάλιστα εξόφθαλμα, αυτό δεν μπορούσε να αλλάξει;  Αυτό το έργο τουλάχιστον θα άλλαζε τις όψεις δύο περιοχών που αυτή τη στιγμή είναι ότι πιο χειρότερο υπάρχει.
Από την άλλη πριν λίγο καιρό ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, υποσχέθηκε πως δεν θα πειραχτούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά που σε αυτές περιλαμβάνεται και το αθλητικό κέντρο της ΕΠΟ που έγινε για τις ανάγκες των Εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου. Μάλιστα είπε πως επειδή τα σχέδια ανάπλασης της παραλιακής δεν επιτρέπουν την ύπαρξη αθλητικών εγκαταστάσεων , θα μεταφερθούν αυτές στη περιοχή του παλιού αεροδρομίου. Υποσχέθηκε μάλιστα ο Ιωαννίδης πως δεν θα γκρεμιστεί τίποτε , αν δεν γίνουν πρώτα οι νέες εγκαταστάσεις.
Λογικά είναι αυτά που λέει. Μπορεί όμως να τα υλοποιήσει, ή απλά θα μείνουν σα λόγια και τίποτε άλλο.
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, μια χώρα που πριν λίγα χρόνια ανέδειξε την πρωταθλήτρια ομάδα της Ευρώπης, έπρεπε σαν επιβράβευση αυτών των προσπαθειών να είχε φροντίσει να έχει γίνει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο , με ξενώνες και βοηθητικά μέχρι γυμναστήρια κ.α. που απαιτούνται.
Εδώ είπαμε σχεδιασμοί δεν υπάρχουν, μόνο λόγια και υποσχέσεις.  Κι ακόμα πολλά μπερδέματα της πολιτικής ηγεσίας γιατί θέλει να έχει λόγο, θέλει να φαίνεται πως κάτι κάνει , ενώ και δεν μπορεί και δεν ξέρει. Κι αντί στο αρμόδιο υφυπουργείο να καταστρώνουν σχέδια ανάπτυξης που να υλοποιούνται με τη συνεργασία αρμόδιων φορέων, ασχολούνται με την ανάμειξη του υφυπουργού στο τρόπο εκλογής του ΔΣ της ΕΠΟ και την ανεξαρτησία της διαιτησίας, αραδιάζοντας μάλιστα ένα σωρό αρλούμπες, γιατί απλά δεν γνωρίζουν ούτε το χώρο, ούτε τα πρόσωπα.