Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Η ΕΠΣ Καρδίτσας και ο Χατζής

Η ΕΠΣ Καρδίτσας προσπαθεί εδώ και αρκετό καιρό να τραβήξει επάνω της τα φώτα της δημοσιότητας.
Ο πρόεδρος της Μανώλης Παλάσκας , στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ΄μετακλητός υπάλληλος του πρώην υπουργού Ντίνου Ρόβλια, προσπαθεί να κερδίσει το 5λεπτο της δημοσιότητας που του ...ανήκει.
Καιρό τώρα κυκλοφορούσε με διάφορα έγγραφα στην κατοχή του, που είχαν να κάνουν με την ΕΠΟ και τους υπαλλήλους της. Και δεν σκέφτηκε το απλό " γιατί εγώ , κι όχι κάποιος άλλος΄; " κι ακόμα δεν σκέφτηκε " γιατί εγώ κι όχι ο ηγέτης της παράταξης; "
Έτσι ο κατά τα  άλλα καλοκάγαθος Μανώλης Παλάσκας, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα.
Έκανε δηλώσεις, έβγαλε πύρινους λόγους, κλήθηκε σε αθλητική εκπομπή και κανείς δεν βρέθηκε να του πει το απλό και πασίγνωστο πως όσοι ασχολούνται με την δημοσιότητα και πασχίζουν γι αυτήν, τους τρώει το μαύρο σκοτάδι.
Τελευταία ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας έχει βάλει στο στόχαστρο τον πρώην διαιτητή Α Εθνικής του συνδέσμου Καρδίτσας και παρατηρητή διαιτησίας αλλά και εκπαιδευτή , Ηλία Χατζή.
Ποιος είναι αυτός ο χατζής και γιατί μπήκε στο στόχαστρο του προέδρου της Ένωσης  Καρδίτσας Μανώλη Παλάσκα;
Μανώλης Παλάσκας
Ο Ηλίας Χατζής λοιπόν , να σας Π εγώ που τον ξέρω πολύ καλά, ήταν και είναι στέλεχος της διαιτησίας της Καρδίτσας. Ανέβηκε όλες τις βαθμίδες της διαιτησίας και αξιώθηκε να διευθύνει αγώνες της Α Εθνικής. Έγινε καθηγητής διαιτησίας κι έβγαλε πολλούς νέους διαιτητές στις κατηγορίες. Γνωρίζει άριστα τους κανονισμούς και έχει ευθυκρισία και καθαρότητα λόγου. Είναι κάτοικος Καρδιτσομαγούλας και τον κατηγορούν ότι μένει στον Πειραιά , εκεί που ζει ο γιος του. Ειναι αποστρατος    αξιωματικός  της αεροπρίαςέχει διατελέσει σε νευραλγικές διοικητικές θέσεις, κι έχει καλές απόψεις και θέσεις για την διαιτησία. Ξέρει από διοίκηση, χρημάτισε στέλεχος του συνδέσμου Καρδίτσας και ποτέ δεν επέτρεψε σε κανένα να αναφερθεί δυσμενώς γι αυτόν.
Ο Παλάσκας όπως λένε, τον κατηγορεί πως στις εκλογές της ΕΠΣ πήρε το μέρος του αντιπάλου του, κι αν έτσι είναι τα πράγματα , ο Χατζής είναι κατακριτέος, καθώς δεν έχει καμία δουλειά ως στέλεχος της διαιτησίας να ασχολείται με τα διοικητικά των ΕΠΣ.
Αλλά ακόμη κι αυτό αν έγινε, ποιο είναι το έγκλημα του Χατζή; Ότι ήθελε άλλον για πρόεδρο στην Ένωση;
Δημοκρατία έχουμε και καθένας μπορεί να δίνει τον ή τους αγώνες του. ΄Πως ο Παλασκας τον κατακρίνει και δεν τον αντιμετωπίζει στα ίσα και με επιχειρήματα;
Ο Παλάσκας και η ΕΠΣ με την τακτική τους δίνουν παραπάνω αξία στον Χατζή και τον ηρωποιούν στα μάτια όλων των άλλων.
Λάθος λοιπόν η τακτική τους και θα με θυμηθούν σύντομα.
Κι επειδή ο Χατζής είναι κεφάλαιο για την Καρδίτσα, ο συμβιβασμός έπρεπε να είχε γίνει , ή έστω να βάδιζαν οι δύο πλευρές σε παράλληλους δρόμους.
Τι θα κερδίσει ο Παλάσκας αν ο Χατζής δεν αξιολογηθεί ως παρατηρητής;
Τίποτε.
Απλά θα ικανοποιήσει τον εγωισμό του.
Το ποδόσφαιρο δεν είναι κατάλληλος χώρος για ρεβανσισμούς και εκδικητικότητα, αλλά χρειάζεται μια πιο ευρεία σκέψη και πιο μεγάλη αγκαλιά.
Η Καρδίτσα δεν είναι τόσο μεγάλη Ένωση ώστε να έχει τη δυνατότητα να θυσιάζει στοιχεία όπως ο Ηλίας Χατζής. Καλό είναι να βρεθεί η χρυσή τομή και δοθεί μια οριστική λύση σε αυτή τη κόντρα που δεν βγάζει πουθενά.
Όσο για την ΚΕΔ/ΕΠΟ οφείλει να αποκαταστήσει τον Χατζή και να τον εντάξει στους πίνακες παρατηρητών της Α Εθνικής. Η κοροϊδία πολύ τράβηξε και πρέπει να τελειώσει.
Τέλος αν ο Μαν. Παλάσκας πιστεύει πως με την  τακτική που ακολουθεί θα κερδίσει κάτι η Ένωση του ή το ποδόσφαιρο, να μας το πει έγκαιρα, μήπως αλλάξουμε κι εμείς ρότα.
Και τελειώνοντας να σημειώσω πως όλα αυτά ηρωποιούν τον Ηλία Χατζή σε σημείο που να τον δούμε υποψήφιο  πρόεδρο τη ποδοσφαιρικής  επιρροής σας.
Σε τελευταία ανάλυση το πρόβλημα του ποδοσφαίρου δεν είναι ο Χατζής, ούτε η ΕΠΣ Καρδίτσας. Και  ο Παλάσκας έγινε πρόεδρος της Ένωσης κι ας τον πολέμησε το κατεστημένο.
Νισάφι πια....