Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Το μήνυμα προς τον Πιλάβιο

Την περασμένη Παρασκευή έγινε η ετήσια απολογιστική γενική συνέλευση της ΕΠΟ στο μέγαρο της ΕΟΕ. Η συνέλευση δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο, ήταν μια συνέλευση ρουτίνας και ακόμη δεν υπήρχε κάποιο θέμα που θα προκαλούσε αντιδράσεις.
Παρόλα αυτά ο διοικητικός απολογισμός πέρασε με 32 ΝΑΙ, 14 ΟΧΙ και 9 ΠΑΡΩΝ.
Το αποτέλεσμα αυτό ήταν ένα μήνυμα προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο ενόψει των εκλογών του προσεχούς Οκτωβρίου.
Παρά το γεγονός ότι ο Πιλάβιος στα 3 χρόνια της θητείας του συμμάζεψε πολλά πράγματα , αποδοκιμάστηκε από 23 Ενώσεις που την προηγούμενη ημέρα της ΓΣ είχαν συγκεντρωθεί σε ταβέρνα του Καρέα με παρόντα τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση και τους Γιάννη Οικονομίδη , Χρήστο Σάββα και Βασίλης Χατζηαποστόλου από το ΔΣ της ΕΠΟ.
Ο Γκαγκάτσης, ήταν αυτός που αποχώρησε οικειοθελώς από την προεδρία της ΕΠΟ και πρότεινε για αντικαταστάτη του τον Σοφοκλή Πιλάβιο.
Γιατί να θέλει τώρα την ανατροπή του;
Μήπως γιατί δεν τον άκουγε;
Μήπως γιατί θέλει να βοηθήσει τις δυνάμεις που δεν τον θέλουν;
Έχει ο ίδιος κάποιο συμφέρον;
Οι Γιάννης Οικονομίδης ( αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ ) είναι λογικό να θέλει να πάρει τη θέση του. Άλλωστε έχει πολύ περισσότερα χρόνια στα διοικητικά του ποδοσφαίρου από τον Πιλάβιο. Ο Οικονομίδης πρωτομπήκε στα διοικητικά το 1979 και ο Πιλάβιος το 2000.
Ο Χατζηαποστόλου , αν και του δόθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσει την προεδρία το 2009 δεν το έκανε , στη συνέχεια αν και αναπληρωτής πρόεδρος κατάλαβε το λάθος του και τώρα θέλει να γίνει πρόεδρος.
Ο Σάββας έχει διαφορές ως προς τα διοικητικά , αλλά δεν έχει εκφράσει μέχρι στιγμής την διάθεση να διεκδικήσει την προεδρία, παρά το γεγονός ότι μερικοί τον πιέζουν προς τούτο και οι υποστηρικτές του είναι σημαντικοί και δυνατοί.
Όταν λοιπόν δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και παίρνεις 23 αρνητικές ψήφους το μήνυμα είναι ηχηρό. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν μέσα στους 23 είναι και στελέχη που έχουν ευνοηθεί από τον Πιλάβιο.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ πρέπει να αναλύσει το αποτέλεσμα της ΓΣ και να πάρει μέτρα, διαφορετικά θα αποχαιρετήσει το χώρο σε πέντε μήνες.
Επίσης ο Πρόεδρος πρέπει να ανοίξει την πόρτα του γραφείου του και αν απαλλαγεί από εκείνους τους παλαιοπαράγοντες που μυρίζουν μούχλα και τον παρασύρουν στον όλεθρο.
Όπως όλοι οι Πρόεδροι , δεν κοστολόγισε επαρκώς την δύναμη της καρέκλας και κυρίως δεν υπολόγισε την επόμενη αναμέτρηση. Τα λάθη που έκανε είναι πολλά και αυτά βρίσκει τώρα μπροστά του.
Το τελευταίο είναι πως από τους 32 που είπαν ΝΑΙ στον διοικητικό απολογισμό, οι μισοί είναι έτοιμοι να αυτομολήσουν !