Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Με το δεξί η Εθνική μας στο Euro 1-1 με την Πολωνία


Στο ποδόσφαιρο όλα και όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα.
Και το αποτέλεσμα της Εθνικής μας ( 1-1 ) με τους γηπεδούχους Πολωνούς στο κατάμεστο στάδιο της Βαρσοβίας κρίνεται θετικό.
Η Εθνική μας έκανε το πρώτο θετικό βήμα για την πρόκριση της στους 8 του θεσμού και η ΕΠΟ από αυτήν την ισοπαλία έβαλε και 500.000 ευρώ στο ταμείο της για να έχουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου.
Η Εθνική μας όπως εξελίχθηκε ο αγώνας αδικείται από την ισοπαλία. Γιατί από τη μια το χαμένο πέναλτι του Καραγκούνη και από την άλλη το πέναλτι που δεν μας έδωσε ο διαιτητής όταν ο Πολωνός αμυντικός απόκρουσε μέσα στη περιοχή τη μπάλα με το χέρι, αλλά και το κανονικό γκολ του Σαλπιγγίδη που δεν μέτρησε , στοιχειοθετούν του λόγου το αληθές.
Γεγονός είναι πως χάσαμε τσάμπα ένα ημίχρονο. Κι ακόμη αφήσαμε τον Λεβαντόφσκι να κάνει πάρτι στη περιοχή μας. Ευτυχώς που οι Πολωνοί ήταν άστοχοι κι έτσι ξεπεράσαμε τις αδυναμίες μας.
Γεγονός πάντως είναι ότι δεν είμαστε πολύ διαβασμένοι. Γιατί όλοι ξέρουν πως η καλή πλευρά των Πολωνών είναι η δεξιά κι εκεί δεινοπαθήσαμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια.
Επίσης ξέραμε πως ο Ισπανός διαιτητής Καρβάγιο δεν χαρίζεται και είναι αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο. Δεχθήκαμε  4 κίτρινες που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τουλάχιστον τις μισές.
Οι δύο ακραίοι μας αμυντικοί ταλαιπωρήθηκαν, ο μεν Χολέμπας είχε δύσκολη αποστολή και υστέρησε δικαιολογημένα στον επιθετικό τομέα, ο δε Τοροσίδης " ξύπνησε" στο β μέρος κι έκανε το παιγνίδι που όλοι μας ξέρουμε.
Ο Κατσουράνης μπορεί να έχει ποιότητα, αλλά δεν έχει πάθος στο παιγνίδι του και διάρκεια. Και σε αυτό το ματς έπρεπε να έχουμε χαφ - έμβολα. Όπως οι Πολωνοί που έπαιξαν άριστη άμυνα και είχαν πολύ καλή ανάπτυξη.
Η χλιαρή απόδοση της μεσαίας γραμμής φάνηκε και από το γεγονός ότι δεν τροφοδότηθηκαν επαρκώς οι επιθετικοί στο α μέρος.
Το γκολ με κεφαλιά στο 17΄του Λεβαντόφσκι ήταν ψυχρολουσία για την ομάδα μας, αλλά και για μας που βλέπαμε τον αγώνα. Στη φάση αυτή ο Χαλκιάς έδειξε την ανεπάρκεια του στις εξόδους αλλά ανέδειξε και το λάθος του Σάντος να επιμένει σε αυτόν.
Η ατυχία της ομάδας φάνηκε στο 36΄που αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού ο Αβραάμ, ευτυχώς όμως υπάρχει καλός πάγκος για την άμυνα και ο Κυριάκος που τον αντικατέστησε μόλις βρήκε τα πατήματα του , ισορρόπησε την κατάσταση και δεν φάνηκε το κενό.
Η αποβολή ωστόσο του Παπασταθόπουλου ήταν η χαριστική βολή. Ευτυχώς που έγινε στο 45΄και μετά ανέλαβε ο Σάντος στα αποδυτήρια την ανασύνταξη της ομάδας και μάλιστα με απόλυτα επιτυχημένο τρόπο.
Μάλιστα αν ο Καρβάγιο έδινε το πέναλτι στο 45΄τότε σίγουρα θα είχαμε πάρει τη νίκη. Ευτυχώς όμως που έλαμψε το άστρο του Σαλπιγγίδη με το έξοχο γκολ που σημείωσε στο 51' . Ήταν καλός ο χρόνος που έγινε το 1-1 κι έκανε άνω κάτω τους Πολωνούς. Γιατί πριν συνέλθουν από την ψυχρολουσία της ισοφάρισης, πάλι ο Σαλπιγγίδης έκανε το θαύμα του με την ανατροπή του από τον γκολκήπερ Τσέσνι , γιατί και πέναλτι πήραμε και αποβλήθηκε ο Πολωνός τερματοφύλακας. Όλα αυτά επέδρασαν αρνητικά στην ψυχολογία των Πολωνών , η Εθνική μας πήρε το πάνω χέρι κι ας αστόχησε ο Καραγκούνης που προτίμησε να εκτελέσει τεχνικά και όχι δυνατά το πέναλτι με αποτέλεσμα να τον " ψωνίσει" ο Τίτον και να αποσοβήσει το 1-2 .
Τα χειρότερα για τους Πολωνούς ήρθαν  3'  μετά την απόκρουση του Τίτον στο πέναλτι, όταν ο Σαλπιγγίδης, που ήταν εκ των κορυφαίων της συνάντησης , σημείωσε κανονικό γκολ που δεν μέτρησε ως οφσαιντ.
Από εκεί και πέρα, αν μια ομάδα θα σημείωνε γκολ θα ήταν μόνο η δική μας, κάτι που δεν έγινε , αλλά και το 1-1 είναι και θεωρείται πολύ καλό.
Μπράβο στα παιδιά , μας έκαναν υπερήφανους, να έχουν και ανάλογη συνέχεια.