Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Υπάρχει λύση...

Ούτε στα όνειρα του πιο ευφάνταστου πολίτη δεν υπάρχει αυτοδυναμία κόμματος μετά τις εκλογές της 17 Ιουνίου. Όλα δείχνουν πως θα κοντραριστούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κι ο νικητής θα κερδίσει με βραχεία κεφαλή για να χρησιμοποιήσω έναν όρο του Ιπποδρόμου.
Ο κόσμος φοβάται το ΕΓΩ των πολιτικών, καθώς όλοι θέλουν να μας σώσουν και το κυριότερο, πιστεύουν ότι μπορούν να το πράξουν. Με γνώμονα το προσωπικό τους και μόνο συμφέρον θα συνεχίσουν από Δευτέρα να παίζουν με τις αγορές, αλλά και την αγωνία του λαού. Ενός λαού που είναι και θα είναι συνυπεύθυνος για΄το αποτέλεσμα που θα προκύψει στις εκλογές.
Ήδη οι πολιτικοί αρχηγοί πατάνε πάνω σε επί μέρους θέσεις , άλλος 6, άλλος 8 , άλλος 18 και πάει λέγοντας και αυτές οι θέσεις είναι το προκάλυμμα να μη καταλήξουν και να μη συνεννοηθούν μεταξύ τους.
Βέβαια είναι  θεμιτό καθένας αρχηγός μικρού η μεγάλου κόμματος να θεωρεί τον εαυτό του ικανό και κατάλληλο να κυβερνήσει. Το επικίνδυνο είναι που σχεδόν όλοι έχουν άγνοια κινδύνου. Γιατί αυτή τη φορά αν αποτύχουν σε όσα υπόσχονται δεν θα βρούνε κανένα δίπλα τους, θα έχουν όλο το λαό απέναντι τους.
Όλοι οι πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει πλέον υπομονή, δεν υπάρχει ανοχή, αλλά δεν υπάρχει και αντοχή για νέα πειράματα και νέες περιπέτειες.
Κι επειδή είμαστε στα πρόθυρα ενός εμφύλιου σπαραγμού, επειδή οι αυτοκτονίες συνεχίζονται, όπως οι κλοπές, οι ληστείες , τα λουκέτα σε επιχειρήσεις, η ανεργία, η φτώχεια έως την εξαθλίωση , ΟΛΟΙ οι πολιτικοί πρέπει την 18η Ιουνίου να σοβαρευτούν και να φροντίσουν να δώσουν λύσεις, ώστε ταυτόχρονα να σώσουν και τον εαυτό τους.
Όλοι οι πολιτικοί πρέπει να έμαθαν πλέον πως ο λαός τιμωρεί και το κάνει με δύο τρόπους, με την ψήφο του δημοκρατικά και με κάθε είδους επιθέσεις αντιδημοκρατικά.
Για να μη έχουμε τα χειρότερα ας βρούνε λύση. Και λύση υπάρχει για να κάνουμε κυβέρνηση και να παρουσιαστούμε  στην Ευρώπη σαν συντεταγμένο κράτος και όχι σαν υπό διάλυση ορχήστρα.
Να κάνουν όλα τα κόμματα μαζί , εκτός βέβαια των φασιστών και του ΚΚΕ που έχει ξεκάθαρη γραμμή και θέση, μια εθνική κυβέρνηση. Να βάλουν αν θέλουν και χρονικό όριο 3 και άνω έτη , να ανασκουμπωθούν και να πάνε στη Μέρκελ και τους άλλους λιμοκοντόρους της ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ να ζητήσουν " να ζήσει ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα".
Κι επειδή δεν θα τα βρούνε στον αρχηγό, ας παραμείνουν όλοι τους αρχηγόπουλα και ας επιλέξουν μια φωτεινή προσωπικότητα να οδηγήσει την Ελλάδα στη σωτηρία της.