Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Η πρόταση της Κεφαλονιάς

Η ΕΠΣ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης πρότεινε στη ΓΣ της ΕΠΟ που έγινε την περασμένη Παρασκευή να τροποποιηθεί το καταστατικό της ομοσπονδίας και να περιληφθεί όρος πως κανένα μέλος της διοίκησης δεν μπορεί να εκλεγεί περισσότερες από δύο φορές , δηλαδή ( δύο 4ετίες ). Κι αυτό το μέτρο πρότεινε να ισχύσει και για τα μέλη των διοικήσεων των ΕΠΣ.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΠΣ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης έχει πρόεδρο τον Βαγγέλη Μαζαράκη , που είναι και μέλος της διοίκησης της ΕΠΟ. Μάλιστα στην διοίκηση της ΕΠΣ έχει ξεπεράσει τον προτεινόμενο από αυτόν όρο.
Βέβαια καμία τέτοια απόφαση δεν πάρθηκε, αφού κανείς δεν θέλει να αποχωριστεί το παιχνιδάκι του, κι ακόμη γιατί όλοι αυτοί οι πρόεδροι των ΕΠΣ και τα μέλη του ΔΣ νομίζουν πως επιτελούν κάποιο ουσιαστικό έργο. Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, αλλά αυτές είναι μηδαμινές.
Στο ΔΣ της ΕΠΟ υπάρχουν μέλη που είναι περίπου 20 χρόνια, οι ίδιοι και οι ίδιοι και δεν κουνιούνται από τις καρέκλες τους. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλές Ενώσεις.
Κάποτε όμως πρέπει και στην ΕΠΟ να αλλάξει το καθεστώς , να ανοίξει ο χώρος και να μπούνε νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες και άλλη αντίληψη για τον χώρο.
Ο Μαζαράκης είναι ένα από τα νέα μυαλά γι αυτό έκανε και την πιο πάνω πρόταση. και όταν λέμε νέο μυαλό ποτέ δεν το συνδέουμε με την ηλικία, αλλά με την φρεσκάδα των γνώσεων και αντιλήψεων , την κουλτούρα και νοοτροπία αλλά και την προσωπικότητα που συνοδεύει το άτομο.