Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Η μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική

Σε λίγες ημέρες ξεκινάνε οι αγώνες του Euro 2012 σε Πολωνία - όπου αγωνίζεται ο όμιλος της Εθνικής μας - και Ουκρανία.
Το πρώτο ματς - το βράδυ της προσεχούς Παρασκευής -  όπως και το λαμπρό 2004 γίνεται με την Ελλάδα κόντρα στην διοργανώτρια Πολωνία , που δεν είναι και από τις ακατάβλητες ομάδες. Φυσικά κι έχουν οι Πολωνοί πολύ καλούς ποδοσφαιριστές με πρώτο και καλύτερο τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αλλά μια καλή και στην ημέρα της Εθνική Ελλάδος, μπορεί να κάνει το θαύμα και να την κερδίσει, οπότε θα μπει με το δεξί στη διοργάνωση και με πολλές ελπίδες να προκριθεί στον επόμενο γύρο, καθώς μετά θα αναζητάει έναν πόντο σε δύο αγώνες.
Πέρα όμως από τα αγωνιστικά που αν είναι επιτυχή θα δώσουν και ψυχολογική ανάσα στην Ελλάδα μας , υπάρχει και το οικονομικό. Κι αυτό ενδιαφέρει τόσο την ΕΠΟ, όσο και τα σωματεία που έχουν δώσει παίκτες τους στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και θα πάρουν σύμφωνα με τη συμμετοχή τους χρήματα.
Η νίκη λοιπόν για κάθε ομάδα βάζει στο ταμείο της Ομοσπονδίας 1 εκ. ευρώ. Η ισοπαλία δίνει 500.000 ευρώ. Η πρόκριση στον επόμενο γύρο των 8 δίνει 2 εκ. ευρώ κι από εκεί και πέρα η 4η θέση δίνει 3 εκ. ευρώ, η 3η θέση 3,5 εκ. ευρώ ο φιναλίστ εισπράττει 4,5 εκ. ευρώ και ο τροπαιούχος 7,5 εκ. ευρώ. Αν σε αυτά υπολογίσουμε και 8 εκ. ευρώ που πήρε κάθε μία από τις 16 ομοσπονδίες των οποίων οι ομάδες συμμετέχουν στην διοργάνωση, τότε το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.
Σε όλα αυτά πρέπει να υπολογίσουμε τα πριμ που παίρνουν τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές για κάθε επιτυχία και τα έξοδα των μετακινήσεων, της προετοιμασίας , των δημοσίων σχέσεων κ.α Ωστόσο όσα και να βάλουμε στο τετράδιο, με καλό λογαριασμό μένει ένα μεγάλο ποσό.
Έτσι η ευκαιρία για την Εθνική είναι διπλή και δόξα και χρήμα.