Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Επιβαλλόμενες αλλαγές !

Η 17η Ιουνίου πλησιάζει και ο λαός θα δείξει τι θέλει με τη ψήφο του. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, τα δύο πάλαι ποτέ μεγάλα κόμματα , η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνουν αλλαγές.
Η ΝΔ πρέπει σιγά - σιγά να απαγκιστρωθεί από τα βαρίδια του παρελθόντος , που την οδήγησαν στον βυθό, ενώ ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς α πρέπει να αναθεωρήσει πολλές από τις θέσεις του. Αν η ΝΔ δεν καταφέρει να βγει πρώτο κόμμα, εξυπακούεται ότι ο Σαμαράς  δεν μπορεί να σταθεί στο τιμόνι της. Θα χρειαστεί εκλογή νέου αρχηγού και πραγματική συσπείρωση όλων των κεντροδεξιών δυνάμεων. Ο Σαμαράς έπρεπε να είχε καταλάβει πως πειράματα στο χώρο τύπου ΠΟΛΛΑΝ δεν έχουν πέραση. Κι ακόμη πρέπει να αφουγκραστεί τον απλό ψηφοφόρο που βαρέθηκε να βλέπει επαγγελματίες πολιτικούς στην κεντρική σκηνή. Ας γίνει η ΝΔ το πρώτο κόμμα που να θεσπίσει τις δύο θητείες για όλα τα μέλη της. Οι πολιτικοί πρέπει να ξαναγυρνάνε στη πραγματικότητα και να αναζητούν άλλους πόρους για να ζήσουν , γιατί έτσι μόνο θα γίνουν χρήσιμοι , θα είναι μέσα στη πραγματικότητα και δεν θα κάνουν αρπαχτές και τεράστια λάθη. Ευτυχώς ζούμε την εποχή της κατάργησης του πελατειακού κράτους. Κι αυτό σημαίνει ότι ο λαός δεν έχει ανάγκη από ρουσφέτια και υποσχέσεις. Ο κόσμος αλλάζει, οι νέοι άνθρωποι μιλάνε άλλη γλώσσα και δεν μπορούν να τους εκφράζουν  κάθε είδους παλαιοκομματικοί. Οι μαυρογιαλούροι πέθαναν, ευτυχώς. Και το κόμμα πρέπει να ανοίξει τα μάτια του αλλά και τα αυτιά του. Όμως και να είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ πάλι απαιτούνται αλλαγές στην ταυτότητα και τη φυσιογνωμία του. Όταν το 33,5 % γίνεται 18,9% είναι ένα στοιχείο που λέει πολλά. Αν ο Σαμαράς θέλει σώνει και καλά να είναι πρόεδρος , ας αναλάβει κάποιο σωματείο αθλητικό. Δεν μπορεί να παίζει με το λαό. Η ΝΔ δεν του ανήκει, δεν είναι τσιφλίκι του να κάνει μαγκιές και πρέπει να μάθει να ακούει.
Από την άλλη πλευρά το ΠΑΣΟΚ τελείωσε όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, ότι ποσοστό και να πάρει. Είναι το κόμμα που κούρασε το κόσμο, είναι το κόμμα που έχασε τελείως την σοσιαλιστική του ταυτότητα και δεν μπορεί πλέον να σταθεί στον πολιτικό στίβο.
Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται αλλαγή γλώσσας και φυσιογνωμίας, κι αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν να τα δώσουν τα στελέχη που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή. Ο Βενιζέλος έχει καλές προθέσεις και μεγάλες ικανότητες, αλλά με παλιά υλικά δεν μπορεί να φτιάξει νέο φαγητό. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να οργανωθεί από το μηδέν και να ξεκινήσει πάλι από την αρχή. Ας βρει το χώρο του κι ας αρχίσει να δίνει με πειστικότητα τους αγώνες του, γιατί ο λαός δεν πιστεύει πλέον τίποτε από όσα λέει.
Αν τα δύο αυτά κόμματα δεν κάνουν αλλαγές, ο κόσμος είναι αυτός που θα τα αποβάλλει από την πολιτική ζωή.