Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Οι κινήσεις του Βενιζέλου

Η προεκλογική περίοδος δεν επιτρέπει στα κόμματα να κάνουν τίποτε περισσότερο από το να μάχονται για το κέρδος των σταυρών. Μερικά κόμματα παρασυρμένα από τα αποτελέσματα της 6 Μαΐου, δεν μέτρησαν καλά το μήνυμα και τους συνεπήρε η έπαρση και η αλαζονεία.
Αντίθετα πιστεύω πως αυτός που κατάλαβε τι γίνεται είναι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που ήδη δείχνει τι σκέφτεται να κάνει μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Ο Βενιζέλος πάει για ριζικές αλλαγές στο κόμμα, που δείχνει πλέον πως δεν έχει άλλη ζωή.
Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ να κοροϊδέψει τον Ελληνικό λαό και η ανικανότητα του που οδήγησε την χώρα σε περιπέτειες τεράστιες, έγιναν μάθημα στον Βενιζέλο. Ο οποίος τώρα με έξυπνο όντως τρόπο λέει πως ΔΕΝ  πρέπει να ξαναπεί ψέμματα στον ελληνικό λαό. Προϊδέασε μάλιστα για ριζικές αλλαγές σε πρόσωπα και οργάνωση. και πιστεύω πως αν αλλάξει εντελώς το κόμμα και από πλευράς φιλοσοφίας και ιδεών, θα μπορέσει να κυριαρχήσει σε ένα χώρο που κανείς δεν κατάφερε να τον καπηλευτεί τον χώρο του κέντρου. Θα είναι λάθος αν θα μιλήσει για κεντροαριστερά η κεντροδεξιά, γιατί αυτόματα θα κλείσει πολλές πόρτες. Θα είναι λάθος αν συνεχίσει να πορεύεται με τα βαρίδια των Παπανδρέου και της οικογενειοκρατίας. Ο κόσμος θέλει κάτι νέο, φρέσκο, ζωντανό που να του δώσει ελπίδα και αυτοπεποίθηση , που να του ξαναδώσει την περηφάνια που του τσαλάκωσε το ΠΑΣΟΚ.
Ο Βενιζέλος έχει τη στόφα του ηγέτη, είναι έμπειρος, ξέρει να πείθει, έχει ευφράδεια λόγου, έχει γνωριμίες στον διεθνή χώρο, είναι δυναμικός, είναι έξυπνος, αλλά όλα αυτά δεν μπορεί να τα εκμεταλλευτεί με τον καταρρακωμένο μανδύα του ΠΑΣΟΚ.
Πιστεύω από όσα σήμερα λέει και μάλιστα έξυπνα καλυμμένα , ότι κατάλαβε πολλά από τα λάθη του και άλλαξε , πιστεύω πως κατάλαβε και τον λαό. Σε αυτόν απομένει να αλλάξει και το σάπιο κόμμα που διοικεί, ένα κόμμα που κανείς πλέον δεν το θέλει όπως είναι. Όταν ο Βενιζέλος λέει πως ο κόσμος θέλει νέα και άφθαρτα στην πολιτική πρόσωπα, καταλαβαίνεις κανείς πως το ξερίζωμα θα είναι μεγάλο.