Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται !

Πιστεύω στις παροιμίες, γιατί είναι βγαλμένες από τη σοφία του λαού.
Η καλή μέρα, λέει ο λαός , από το πρωί φαίνεται !
Ο Αντώνης Σαμαράς νομίζω πως ξεκίνησε με το δεξί και έδειξε πως έχει τουλάχιστον διάθεση να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη, ή τέλος πάντων να βάλει σε τάξη πολλά πράγματα στη ζωή μας.
Με αίσθημα ικανοποίησης άκουσα πως κόβονται άμεσα οι μισθοί των υπουργών κατά 30%. Γιατί δεν μπορεί κανένας να μιλάει για την οικονομική περιπέτεια ενός λαού, όταν απολαμβάνει μισθούς χιλιάδων ευρώ. Μακάρι ο Πρωθυπουργός να επεκτείνει το μέτρο αυτό και για όλους τους βουλευτές. Και θα έχει πολύ μεγάλη σημασία να έρθει το θέμα στη Βουλή για να δούμε τις αντιδράσεις όλων αυτών που πιπιλάνε τα περί δημοκρατίας και ισονομίας τι θα ψηφίσουν. Αν και περίμενα αυτό το θέμα να έρθει από κάποιο άλλο κόμμα που αρέσκεται να λέγεται ... προοδευτικό. Γιατί μέχρι σήμερα παίζουμε με τις λέξεις. Τι σημαίνει προοδευτικό κόμμα, όταν οι θέσεις του είναι αναχρονιστικές;
Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται νοικοκύρεμα και όχι λόγια. Πάνε πια τα λόγια τέλειωσαν και όλοι μα όλοι θα κριθούν από τις πράξεις τους. Κι όποιος δεν καταλαβαίνει, ας ρωτήσει τον Καρατζαφέρη, κάτι πρέπει να ξέρει, τώρα που έμεινε εκτός Βουλής αυτός και ο ΛΑΟΣ.
Μου άρεσε επίσης η αποφασιστικότητα και ο τόνος στην ομιλία Σαμαρά και ειδικότερα έμεινα ικανοποιημένος από την εντολή που έδωσε  στους υπουργούς του να αφοσιωθούν στα υπουργεία τους και τη δουλειά τους και να κόψουν τις βόλτες και τις εμφανίσεις στα κανάλια. Τέλος και η τηλεόραση για την Κυβέρνηση, αυτή η Κυβέρνηση δεν χρειάζεται προβολή στελεχών, αλλά προβολή των αποτελεσμάτων του έργου της. Και το έργο που έχει να κάνει είναι σημαντικό.
Πολύ καλή και η Θέση του Σαμαρά περί ελέγχου του υπουργικού έργου με χρόνο - στόχο - διαγράμματα. Κάποτε έπρεπε να γίνει κι αυτό, δηλαδή κάποιος να ελέγχει και να συντονίζει τους υπουργούς, που από τη μια στιγμή στην άλλη χάνουν το ρυθμό τους και τελματώνονται.
Καλή και η απόφαση του να δώσει εντολή στον αρμόδιο υπουργό να ελέγξει και να περιορίσει τις μετακινήσεις των υπουργών με κυβερνητικά αυτοκίνητα. Και θα είναι πιο καλό αν το μέτρο καταργηθεί για ΟΛΟΥΣ τους βουλευτές που και ο αριθμός τους στη Βουλή είναι τεράστιος.
Πιστεύω πως θα παρθούν κι άλλα τέτοια μέτρα. Και είναι απαραίτητο να γίνει συνετή οικονομική χρήση και να περιοριστούν οι σπατάλες.
Σήμερα που οι Έλληνες δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν, είναι υπέρ - πολυτέλεια να έχουν οι βουλευτές δωρεάν ΙΧ , δωρεάν κινητά, δωρεάν μετακινήσεις κάθε είδους, δωρεάν τέλη αλληλογραφίας, συνοδούς αστυνομικούς , όταν η χώρα έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι από κάθε είδους απατεώνες και εγκληματίες. Κι ακόμα να περιοριστούν οι παρατρεχάμενοι , αργόσχολοι συμβουλάτορες κάθε βουλευτή και κάθε υπουργού. Οι υπουργοί αν ψάξουν στα υπουργεία τους θα βρούνε δεκάδες στελέχη που θα μπορούσαν χωρίς επί πλέον δαπάνες να τους βοηθήσουν στο έργο τους.
Μερικοί νομίζουν πως όλα αυτά δεν είναι σημαντικά, ή τόσο σημαντικά, είναι όμως θέματα που πρέπει να λυθούν και μάλιστα μια για πάντα. Πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή της σπατάλης κι αυτό πρέπει ΟΛΟΙ να το καταλάβουν.
Ας περιμένουμε τώρα να δούμε τα επόμενα βήματα αυτής της Κυβέρνησης και τα ξαναλέμε.