Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ο Παναθηναϊκός αλλάζει...

Η κρίση άγγιξε και το ποδόσφαιρο. Πολλές ομάδες φέτος δεν μπορούν όχι μόνο να κάνουν μεταγραφές, αλλά και να ανταποκριθούν σε βασικές τους υποχρεώσεις.
Η κρίση αυτή έφτασε και στο κατώφλι του Παναθηναϊκού που αλλάζει ριζικά προφίλ. Ήδη παρελθόν από την ομάδα αποτελούν ο Νίνης , ο Κλέιτον, ο Ρούντολφ, έξοδο βλέπουν οι Σειταρίδης, Πλεσί, Σιμάο, Καντέ , ενώ θα γίνει πρόταση μείωσης αποδοχών κατά περίπου 50% σε Κατσουράνη, Καραγκούνη, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, που σημαίνει ότι αν έχουν άλλη πόρτα ανοιχτή , θα αποχαιρετήσουν το τριφύλλι. Αναχωρεί επίσης και ο Κουίνσι που δεν τον αφήνει ως δανεικό η Αλ Σαντ.
Ανεξάρτητα με όλα αυτά, χρήματα δεν υπάρχουν και οι μεταγραφές που θα γίνουν δεν θα αφορούν μεγάλα ονόματα του χώρου, αλλά παίκτες ικανούς να σηκώσουν το βάρος της αποστολής τους.
Η αποστολή Φερέιρα είναι δύσκολη και το ρίσκο που αναλαμβάνει τεράστιο αν αναλογιστούμε πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα της σειράς και οι οπαδοί του έχουν υψηλές πάντα απαιτήσεις. Ο Πορτογάλος πάντως θέλει έναν κεντρικό αμυντικό, δύο μέσους και δύο επιθετικούς.
Με δυό λόγια ο Παναθηναϊκός αλλάζει και πρόσωπο και φιλοσοφία και μένει να παρακολουθήσουμε πως θα γίνει αυτή η αλλαγή και αν θα πετύχει στο βαθμό που πρέπει.