Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Η απομάκρυνση των θεατών - φιλάθλων

Από τη μια η οικονομική κρίση κι από την άλλη όλα τα άλλα μαζί. Δηλαδή, το κακό θέαμα, η ποιότητα που δεν υπάρχει σε ατομικό η ομαδικό επίπεδο εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων , τα άθλια γήπεδα, η κακή οργάνωση, η δυσφήμιση του προϊόντος, η ατιμωρησία των κάθε είδους παραβατών, η βία, η ανασφάλεια και αρκετά άλλα στοιχεία, έδιωξαν τον κόσμο από τα γήπεδα.
Το χειρότερο είναι πως κανείς δεν κάνει τίποτε, γιατί απλά δεν υπάρχει σχέδιο, ούτε βούληση. Το ποδόσφαιρο μας βουλιάζει όπως και η Ελλάδα μας. Μερικές αναλαμπές δεν είναι δυνατόν να καλύψουν την πραγματικότητα που απεικονίζεται και σε αριθμούς.
Τελευταία είναι η Ελλάδα μεταξύ 16 χωρών της  Ευρώπης από πλευράς παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα. Η Ελλάδα έχει μέσο όρο  εισιτηρίων σε κάθε αγώνα 5000-6500 θεατές !
Και η πρώτη Γερμανία έχει 42.000 - 45.000 θεατές, ενώ η δεύτερη Αγγλία έχει 34- 35.000 θεατές.
Ωστόσο επειδή μπορεί κάποιος να πει πως αυτά είναι μεγάλα πρωταθλήματα, θα αναφέρω την Πολωνία που έχει μέσο όρο 8.500 θεατές και η Πορτογαλία με 10.500 θεατές.
Εδώ όπως και σε πολλά άλλα πράγματα δεν υπάρχει αθλητική παιδεία, κι όλοι νομίζουν πως η νίκη αφορά πάντα την ομάδα τους. Δεν ξέρουν από  Fair Play και κανιβαλίζουν στα γήπεδα όπου πηγαίνουν μάλλον να ξεδώσουν παρά να απολαύσουν ένα αγώνα, όπως θα έκαναν αν επέλεγαν ένα καλό κινηματογραφικό η θεατρικό έργο.
Με την ευκαιρία να ναφέρω πως τα πολιτικά κόμματα δεν ασχολούνται γενικά με τον τομέα αθλητισμός , γι αυτό και στα προγράμματα τους, ο τομέας Αθλητισμός, καταλαμβάνει μια - δυο σελίδες και μερικές φορές καμία.
Οι πολιτικοί θέλουν τον αθλητισμό μόνο για πελατειακή σχέση και προβολή μέσω των ΜΜΕ. Πέραν τούτου ουδέν.