Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Νίκη - πρόκριση και μήνυμα !

Ποιος είπε ότι οι παραδόσεις δεν σπάνε;  Τέσσερις φορές βρήκαμε ως αντιπάλους μας τους Ρώσους σε μεγάλες διοργανώσεις και είχαμε χάσει και τις τέσσερις φορές. Σήμερα όμως η ψυχή και το πάθος των παικτών της εθνικής μας ανέτρεψε την παράδοση κι έφερε τη νίκη ( 1-0 ).
Η νίκη - πρόκριση της Εθνικής μας είναι κι ένα μεγάλο μήνυμα για τους άμπαλους της πολιτικής ζωής του τόπου, εκείνους τους χαρτογιακάδες  χαραμοφάηδες που βλέπουν την Ελλάδα σαν μια μεγάλη πίτα που πρέπει να "κλέψουν" το πιο μεγάλο κομμάτι της.
Μεγάλη και καλή ομάδα η Ρωσία. Με παίκτες επιπέδου ανώτερου των δικών μας. Ομάδα κοντρολαρισμένη , γρήγορη και με προσωπικότητα.
Κι όμως αυτή η ομάδα γνώρισε την ήττα - αποκλεισμό από την " μικρή" Ελλάδα, γιατί εμείς παίξαμε με ψυχή, με πάθος και ενωμένοι σα μία γροθιά.
Έτσι πρέπει να είναι οι Έλληνες στα δύσκολα, κι όχι παρτάκηδες και χαοτικοί.
Φαβορί ήταν πριν από το ματς οι Ρώσοι.
Κι όμως η Ελλάδα παίζοντας με πάθος και ψυχή τους έστειλε στη πατρίδα τους, κι εμείς περιμένουμε τον επόμενο αντίπαλο μας.
Η Εθνική μας ομάδα ΝΑΙ είναι μέσα στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και μετά την προσεχή Παρασκευή θα είναι μέσα στις 4 καλύτερες !!!!
Το χρυσό γκολ της ομάδας μας σημείωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο ένας και μοναδικός, ο αρχηγός της Γιώργος Καραγκούνης, που ήταν και ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Ο ποδοσφαιριστής που μας απογοήτευσε στο ματς με την Πολωνία όταν αστόχησε στην εκτέλεση του πέναλτι και χάσαμε την ευκαιρία της νίκης, αυτός σήκωσε στις πλάτες του  ομάδα και την  οδήγησε στη νίκη. Μαζί του έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ο μοναδικός Σαμαράς παίκτης συγκλονιστικός, μοναδικός, αλλά και ο Τοροσίδης και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ήταν όλοι τους τέλειοι.
Η Εθνική μας έπαιξε άμυνα για σεμινάριο. Μπλοκάρισε τους Ρώσους , έκλεισε όλες τις διόδους και κράτησε τη νίκη , ενώ θα μπορούσε να είχε κάνει το 2-0 στο 69' με τον Τζαβάρα, όταν σε εκτέλεση φάουλ η μπάλα βρήκε τη συμβολή των δοκών της Ρώσικης εστίας.
Για μια ακόμη φορά ( τρίτη στη συνέχεια ) η διαιτησία ήταν κόντρα μας. Αυτή τη φορά μας αδίκησε ο Έρικσον, ένας νερόβραστος διαιτητής που ούτε δικό μας τοπικό ντέρμπι δεν θα έβγαζε.
Έδειξε αδικαιολόγητα κίτρινη κάρτα στον Καραγκούνη για θέατρο στο 62' , όταν ο αρχηγός μπερδεύτηκε με τον αντίπαλο του , έχασε τον βηματισμό του κι έπεσε. Όταν έγινε η ίδια φάση αλλά με πραγματικό θέατρο στο 73΄από τον Ζιργκόφ, έκανε το κορόιδο....
Με αυτή τη κάρτα ο Καραγκούνης συμπλήρωσε δύο και δεν παίζει στο επόμενο ματς.
Επίσης στο 68΄έδειξε κίτρινη κάρτα στον  Ζιργκόφ, όταν ανέτρεψε τον Σαλπιγγίδη που ήταν σε προφανή θέση για γκολ, ενώ έπρεπε να τον αποβάλει....
Της πλάκας ο διαιτητής με δύο λόγια.
Στο ματς αυτό ο Σάντος έκανε ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος. Σωστές οι αλλαγές του , αν και έχω ένσταση για την συμμετοχή του Χολέμπας, που δίνει εκτός κλίματος. Και πολύ σωστή η αντιμετώπιση των Ρώσων. Ο Σάντος έδειξε πως ήταν πολύ διαβασμένος για τον αγώνα. Αλλά και οι παίκτες απέδειξαν πως ήταν αποφασισμένοι να προκριθούν. Επίσης ο Νίνης δείχνει πως δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματα του, ενώ ο Κατσουράνης έκανε τα περισσότερα λάθη και δεν έτρεξε όσο έπρεπε. Γεγονός είναι ότι πήραμε αυτό που θέλαμε. Και το κάναμε με τον καλύτερο τρόπο. Σημασία τώρα έχει να ξεκουραστούν οι παίκτες, να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και πεισμωμένοι να βάλουν πιο ψηλά τον πήχη και να περάσουν στους 4.
Αυτή η ομάδα έχει τα φόντα να κάνει πολλά πράγματα. Κι αυτό το καταφέρνει γιατί είναι ΟΜΑΔΑ και αποδεικνύεται από το πάθος και την αγάπη τους για τον μεγάλο απόντα του αγώνα και της διοργάνωσης τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, που του αφιέρωσαν τη νίκη και πανηγύρισαν κρατώντας την φανέλα του.
Μακάρι η νίκη αυτή να δώσει τα φώτα της και τα μηνύματα της στα λαμόγια της πολιτικής ζωής του τόπου, που αντί να βάλουν στόχο να σώσουν την Ελλάδα, βλέπουν μόνο τη καρέκλα τους.!!!