Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Φονιάδες των λαών....

Οι Γερμανοί μας λοιδορούν, προσπαθούν να μας εξευτελίσουν , μας χλευάζουν και μας βλέπουν υπεροπτικά. Τα Γερμανικά ΜΜΕ δείχνουν το ανθελληνικό μένος τους για κάθε θέμα που αφορά τη χώρα μας. Τελευταία ασχολούνται και με το σημερινό ματς Γερμανίας - Ελλάδας για το  Euro 2012.
Και τι δεν έγραψαν γι αυτό το ματς. Μέχρι κατασκόπους στο ξενοδοχείο που μένει η εθνική μας έβαλαν για να καταγράψουν κάθε κίνηση των διεθνών και του τεχνικού τημ.
Ας πάρουμε όμως αλλιώς τα πράγματα , να δούμε ποιοι μιλάνε.
Μιλάνε αυτοί που πήραν από την Ελλάδα τα φώτα του πολιτισμού, αυτοί που με ορδές στρατιωτών ήθελαν να καθυποτάξουν τον κόσμο, και ως φονιάδες των λαών, έσπειραν τον όλεθρο και την καταστροφή στην Ευρώπη.
Μιλάνε αυτοί που το στίγμα του ναζιστή Χίτλερ θα τους κατατρέχει σε όλη τους τη ζωή, όσο κι αν προσπαθούν να το αποκηρύξουν.
Μιλάνε αυτοί που έκαψαν σπίτια και σκότωσαν άνδρες και γυναικόπαιδα και στη χώρα μας. Αυτοί που μας χρωστάνε δισεκατομμύρια ευρώ ως αποζημιώσεις για τις καταστροφές και τον όλεθρο που μας προξένησαν , που αν μας τα έδιναν θα ξεχρεώναμε όλα τα χρεωμένα κράτη της Ε.Ε. Αυτοί που πήραν μερικά δισεκατομμύρια μετά την ένωση τους με την Ανατολική Γερμανία.
Μιλάνε αυτοί που σχεδόν υποχρεωτικά μας έχουν πελάτες τους, χωρίς να ισχύει γι αυτούς πως ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.
Και τα κάνουν όλα αυτά από ατέλειωτο και απέραντο κόμπλεξ. Γιατί δεν είχαν και δεν θα έχουν ποτέ ιστορία σαν την δική μας. Γιατί αυτοί ότι και να κάνουν ποτέ δεν θα είναι πρώτοι στην διάδοση του πολιτισμού σε κάθε τομέα.
Που να βρούνε αυτοί Σωκράτη, Σοφοκλή, Ευριπίδη, Αισχύλο, Πλάτωνα, Ιπποκράτη, αλλά και Κολοκοτρώνη, Καραΐσκάκη, Μπουμπουλίνα, Διάκο, αλλά και Υψηλάντη, Σολωμό, Μαυροκορδάτο και χιλιάδες άλλους φωτισμένους πατέρες του πνεύματος και της επιστήμης για να φτάσω μέχρι τα νεότερα χρόνια στους Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Αγγελόπουλο, Σεφέρη, κ.α
Γιατί η Ελλάδα μπορεί να ήταν και να είναι φτωχή, αλλά ταυτόχρονα ήταν και είναι υπέρ πλούσια σε ανθρώπους του πνεύματος. Κι αυτοί με τη σοφία τους δίδαξαν την οικουμένη τις αρχές και τις αξίες της ζωής.
Πως όμως να καλλιεργήσεις τους αγράμματους Γερμανούς , τους άξεστους πολεμοχαρείς και κυρίως τους κομπλεξικούς υπερασπιστές σαθρών θέσεων και ιδεών. Αυτών που έχουν μάθει να βλέπουν μονόφθαλμα την ιστορία και να αλληθωρίζουν μπροστά στην πραγματικότητα με κυνισμό.
Είναι καιρός να τους δείξει κάποιος μερικά ντοκουμέντα από τις εκτελέσεις στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα και να μη τους ζητήσει αποζημιώσεις, αλλά να τους υποχρεώσει να χαρακτηρίσουν τις πράξεις τους.
Κάποια στιγμή στις προκλήσεις πρέπει να απαντάμε με πρόκληση και κάποιος κάποια στιγμή πρέπει να το κάνει ώστε να μάθουν όλοι αυτοί οι καιροσκόποι και υποτελείς του τραπεζικού συστήματος , να μας σέβονται.
Νησάφι πια.