Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Η ΓΣ της ΕΠΟ

Πριν μια εβδομάδα έγινε η ετήσια απολογιστική συνέλευση της ΕΠΟ, όπου 23 Ενώσεις καταψήφισαν τον διοικητικό απολογισμό. Μερικές από αυτές χωρίς κανένα λόγο, κι άλλες με σαθρά επιχειρήματα. Η αλήθεια είναι πως όλα ξεκίνησαν από μια συγκέντρωση που έκανε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης την προηγούμενη της ΓΣ κι εκεί έπεισε τους προέδρους των ΕΠΣ να καταψηφίσουν τον απολογισμό για να περάσει έτσι ένα μήνυμα.
Για να λέμε αλήθειες, οι πιθανότητες επιστροφής του Γκαγκάτση στην προεδρία είναι απειροελάχιστες, κι αυτό το λέω γιατί ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ.
Επίσης όπως γράφτηκε στον Τύπο ο Ολυμπιακός δεν στηρίζει τον Γκαγκάτση σε αυτή του την προσπάθεια. Κι αν ο Ολυμπιακός θελήσει να αναμειχθεί στα εκλογικά της ΕΠΟ θα το πράξει χωρίς ξένα δεκανίκια.
Εδώ πρέπει να θυμήσουμε πως οι εκλογές της ΕΠΟ για ανάδειξη νέας διοίκησης θα γίνουν σε 5 μήνες περίπου τον Οκτώβριο. Και μέχρι τότε θα κυλήσει πολύ νερό στο μύλο...
Γεγονός είναι πως τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ για λόγους πρεστίζ κυρίως θέλουν πολλοί. Και λέω για λόγους πρεστίζ , γιατί δε νομίζω πως μπορεί κάποιος να αλλάξει και πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο μας. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Γιατί οι αλλαγές θέλουν φαντασία, σχεδιασμό, γνώση όλων των προβλημάτων και κυρίως τόλμη.  Κι όλα αυτά είναι δύσκολο να βρεθούν σήμερα...
Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Νίκος Ανασόπουλος καλοβλέπει τη θέση. Το ίδιο και ο αναπληρωτής πρόεδρος Γιάννης Οικονομίδης. Δεν θα έλεγε όχι και ο Βασίλης Χατζηαποστόλου , που έχει ανοιχτή κόντρα με τον Πιλάβιο, ενώ υπάρχουν κι άλλοι που θέλουν αλλά δεν εκδηλώθηκαν ακόμη.
Το ζητούμενο είναι αν θέλει το σώμα τον Πιλάβιο να συνεχίσει, κι αν το θέλει και ο ίδιος. Κι ακόμη αν πρέπει ο διάδοχος του να είναι πάλι μέσα από το ΔΣ  ή μια προσωπικότητα του ευρύτερου αθλητικού χώρου.
Ο Γκαγκάτσης λένε όσοι συνομιλούν μαζί του, πως μετάνιωσε για πολλές από τις επιλογές του. Δηλαδή για το γεγονός ότι εμπιστεύθηκε μερικά στελέχη της ΕΠΟ, γιατί ανάγκασε να αποχωρήσουν μερικοί από την προηγούμενη διοίκηση που ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και τέλος γιατί πρότεινε τον Πιλάβιο για διάδοχο του.
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν μετάνιωσε και για τον απολυταρχικό τρόπο που διοικούσε και την μη αξιοποίηση των διοικητικών συνεργατών του , καθώς ήθελε όλα να τα κάνει αυτός.
Ο Πιλάβιος από την πλευρά του όταν έμαθε τι παίζεται στην ΕΠΟ, προχώρησε σε πολλές τομές και ενέργειες. Περιέκοψε αρκετά τις σπατάλες, σουλούπωσε τα οικονομικά, έδειξε διάθεση και δημοκρατικότητα , αλλά κι αυτός δεν απέφυγε τα λάθη.
Ο Πιλάβιος μόνο ένα ελαφρυντικό έχει, ότι δεν επέλεξε αυτός τα μέλη του ΔΣ με τα οποία αναγκαστικά συνεργάζεται. Γιατί θυμίζω πως όλους αυτούς του ΔΣ τους επέλεξε ο Γκαγκάτσης που μετά από λίγους μήνες από την εκλογή του παραιτήθηκε.
Αν συνεχίσει ο Πιλάβιος , θα είναι υποχρεωμένος να αλλάξει πολλά και να αναλάβει πλέον τις δικές του ευθύνες.
¨Οσο για τις ΕΠΣ που καταψήφισαν τον διοικητικό απολογισμό και ουσιαστικά τα έσπασαν με τον Πιλάβιο, καλό είναι να μη βιάζονται πολύ γιατί θα έχουμε όντως εξελίξεις.