Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Πολιτικές εκφράσεις

Επειδή πολύ νερό κύλησε στο μύλο της πολιτικής καθημερινότητας, ορισμένα πράγματα πρέπει να τα πούμε επιτέλους με το όνομα τους.
Κάθε κόμμα εκφράζει κι έναν χώρο. Ωστόσο κάθε ψηφοφόρος μάλλον δεν ξέρει τι ψηφίζει. Γιατί απλά ακούει και όποιος του χαϊδέψει τα αυτιά τον ακολουθεί.
Οι υπεύθυνοι πολιτικοποιημένοι ψηφοφόροι είναι λίγοι, σε αντίθεση με όλους εκείνους που από άγνοια και συμφέρον μετακινούνται και δίνουν δύναμη πολλές φορές σε επικίνδυνα κόμματα και ανθρώπους.
Η αριστερά εκφράζει τον κομμουνισμό. Ο κομμουνισμός είναι ένας και δεν έχει αποχρώσεις. Οι φιλελεύθεροι , οι κεντρώοι, οι δεξιοί, οι φασίστες , οι σοσιαλιστές είναι άλλες κατηγορίες που καθένας πρέπει να διαβάσει τι εκφράζουν. Και πρέπει να το κάνει για να ξέρει τι ψηφίζει. Τα κόμματα δεν είναι μόνο πρόσωπα, αλλά και ιδέες.
Δεν είναι δυνατόν να ψηφίσει φασισμό, επειδή ένας φίλος ή ένα συγγενικό σου πρόσωπο ανήκει στο κόμμα αυτό. Για να ψηφίσεις φασισμό, πρέπει να είσαι φασίστας ή να πιστεύεις στις αρχές του.
Το ίδιο ισχύει και με τα άλλα κόμματα.
Ο Έλληνας όμως δεν ψηφίζει υπεύθυνα γιατί ως γνωστός καλοπερασάκιας, ψηφίζει αυτόν που θα του πει ωραία πράγματα. Έτσι δώσαμε δύναμη και αξία σε ψεύτες , κλέφτες και αχαΐρευτους...
Καλό λοιπόν είναι να σταματήσει αυτό το παραμύθι και αφού μάθουμε τι εκπροσωπούν τα κόμματα να κρίνουμε τι θέλουμε και να ψηφίσουμε, ώστε να μη παίρνουμε και τους άλλους συνανθρώπους μας στο λαιμό μας....