Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ευκαιρία για ριζικές αλλαγές στην ΕΠΟ

Από το περασμένο Σάββατο , το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει νέα διοίκηση.
Τα μισά πρόσωπα από τα 16 του διοικητικού συμβουλίου είναι νέα με πρώτο και καλύτερο το πρόεδρο Γιώργο Σαρρή.
Όλα τα μέλη του ΔΣ γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και καλούνται τώρα να χαράξουν μια νέα πολιτική ώστε να γίνει ένα σωστό , όσο και εποικοδομητικό restart στο διοικητικό μηχανισμό.
Λέει μια παροιμία, πως αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα.

Ο παλιός και πλειοψηφίσας σύμβουλος
Βαγγέλης Μαζαράκης
Κι αυτό πιστεύω πως πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ στην ΕΠΟ, λέω τώρα γιατί αν φύγει έστω και ελάχιστος χρόνος, η εμπλοκή θα είναι δεδομένη και το αποτέλεσμα μηδενικό.
Δεν γνωρίζω τι έχουν στο μυαλό τους να κάνουν τα μέλη του νέου ΔΣ, αλλά και τι μπορούν να κάνουν. Τι δυνατότητες έχουν για να αλλάξουν κάτι από τα πολλά που χρειάζονται αλλαγή.
Κι ακόμη δεν γνωρίζω το πρόγραμμα της δράσης , γιατί όσα ειπώθηκαν προεκλογικά ήταν για κατανάλωση και μόνο, καθώς τα περισσότερα είναι ανέφικτα να γίνουν τουλάχιστον άμεσα.
Το ποδόσφαιρο μας διοικητικά χρειάζεται αλλαγές.
Το σώμα των Ενώσεων, ψήφισε προς τούτο, διαφορετικά θα άφηνε τα ίδια πρόσωπα που διοικούσαν. Άρα τώρα πρέπει να δούμε και πως θα πορευτεί η νέα διοίκηση.
Τομείς, όπως οι Εθνικές Ομάδες, το κορυφαίο τμήμα της Ομοσπονδίας καθώς είναι και το πιο σημαντικό που φέρνει χρήματα στην ΕΠΟ. Η διαιτησία , η Αθλητική Δικαιοσύνη, το τμήμα έκδοσης δελτίων, το τμήμα της εκπαίδευσης διαιτητών, προπονητών , καθώς και το τμήμα διαμεσολαβητών, πρέπει όλα μα όλα να αναβαπτιστούν και να γίνουν πιο σύγχρονα σε δομή και ενέργειες, πιο ευέλικτα και κυρίως πιο σταγανοποιημένα.
Οι αλλαγές πρέπει να αρχίσουν εκ των έσω με αξιοποίηση των ικανών , με διοίκηση δίκαιη και ίσων αποστάσεων, ώστε να μη υπάρχουν ανισότητες που προκαλούν έριδες.
Ο νέος σύμβουλος
Ι. Παπακωνσταντίνου
Η διοίκηση πρέπει να χαράξει τη γραμμή και οι επιτελείς να φροντίσουν για την εφαρμογή των αποφάσεων, χωρίς να αναδεικνύονται αυτοί σε παράγοντες, αλλά να παραμένουν στο ρόλο τους ως εκτελεστικά όργανα.
Το περιβάλλον του προέδρου πρέπει να είναι αποτελεσματικό και΄της απολύτου εμπιστοσύνης του και να περιοριστούν οι δραστηριότητες εκείνων που σε κάθε νέο σχήμα παίζουν ρόλο με πρωταρχικό συμφέρον το δικό τους.
Η διοίκηση πρέπει να φροντίσει το ταχύτερο δυνατό και για την αποκατάσταση της εικόνας της Ομοσπονδίας και να κάνει την αναβάθμιση που απαιτείται. Γιατί μια σειρά λαθών έχουν δημιουργήσει μια κάκιστη εικόνα στο ευρύ κοινό που δεν γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και λεπτομέρειες.
Απαραίτητο λοιπόν είναι να υπάρξει σωστή επικοινωνιακή πολιτική .
Να γίνουν έργα, τόσο για ένα σύγχρονο αθλητικό Εθνικό κέντρο, όσο και για το μουσείο της Ομοσπονδίας.
Ο Πρόεδρος Γ. Σαρρής
Είναι απαράδεκτο να μη έχει η ΕΠΟ σχεδόν κανένα στοιχείο της μεγάλης της ιστορίας προσβάσιμο στο κοινό. Ούτε είναι δυνατόν να μη υπάρχουν ανηρτημένες οι φωτογραφίες των διατελεσάντων προέδρων της ΕΠΟ , αλλά και των μεγαλύτερων μορφών του ποδοσφαίρου μας που δόξασαν με την αγωνιστική τους δράση τη χώρα μας και το ποδόσφαιρο μας.
Η Εθνική μας πρέπει επι τέλους να αποκτήσει το δικό της κοινό, κι αυτό δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά χρειάζεται πρόγραμμα και ενέργειες, ενώ πολλά ακόμη μπορούν να γίνουν ώστε και σε κεντρικό, όσο και σε περιφερειακό σημείο να μπορέσει να γίνει ανάπτυξη.
Αύριο Πέμπτη η νεοκλεγείσα διοίκηση θα συγκροτηθεί σε σώμα και θα μπορέσουμε στη συνέχεια να αναφερθούμε σε πολλά.
Γεγονός πάντως είναι πως τώρα πρέπει να γίνουν οι αλλαγές , για να γυρίσει σελίδα το ποδόσφαιρο μας και να μη ξαναζήσουμε στιγμές ντροπής με φουσκωτούς και μπράβους σε συνελεύσεις και αγώνες της Εθνικής μας.