Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Η ποινή του Δώνη ...

Η πειθαρχική επιτροπή τιμώρησε τον προπονητή του ΠΑΟΚ Γ. Δώνη με ένα μήνα αποβολής του από τον πάγκο της ομάδας και 12.500 ευρώ πρόστιμο και την ΠΑΕ με 42.000 ευρώ πρόστιμο.
Αιτία ήταν οι δηλώσεις του προπονητή και η συμπεριφορά του στον αγώνα με τον ΄Αρη που ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 4-1 κατά του διαιτητή της συνάντησης Τάσου Κάκου.
Η ποινή κρίνεται λογική για όποιους θέλουν να μπει μια τάξη στο ποδόσφαιρο και να περιοριστεί η βία στα γήπεδα.
Ο Δώνης προφανώς δεν έχει καταλάβει ότι προπονεί μια ομάδα μεγάλου σωματείου.
Γ. Δώνης
Κι ακόμη δεν συνέτρεχε κανείς λόγος αντίδρασης για οποιοδήποτε λάθος του διαιτητή , από τη στιγμή που η ομάδα του είχε επιτύχει του σκοπού της, δηλαδή να κερδίσει το ντέρμπι.
Ο προπονητής μιας ομάδας, πρέπει να είναι σοβαρός και να ελέγχει τα νεύρα του. Έτσι δίνει και το παράδειγμα στους παίκτες του, να είναι σοβαροί και πειθαρχημένοι και να αγωνίζονται για το καλύτερο.
Τον διαιτητή υπάρχουν όργανα που τον κρίνουν. Δεν είναι δουλειά ούτε των προπονητών, ούτε των ποδοσφαιριστών, αλλά ούτε και των παραγόντων.
Οι δυσμενείς κρίσεις και οι κακές συμπεριφορές κατά των διαιτητών, δημιουργούν κλίμα βίας και ουσιαστικά δεν έχουν κανένα όφελος. Γιατί όποια απόφαση και να πάρει ο διαιτητής, δεν μπορεί να την ανακαλέσει. Κι ακόμα δεν υπάρχει διαιτητής στο κόσμο που σε ένα ματς να μη κάνει λάθη.
Ο προπονητής πρέπει να βλέπει τα λάθη της ομάδας του, κι αυτά να προσπαθεί να βελτιώσει.
Τάσος Κάκος
Το πειθαρχικό δίκαιο σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είναι ακόμη πιο αυστηρό, αν θέλουμε να αλλάξει η θλιβερή εικόνα του ποδοσφαίρου μας.
Πως θα φαινόταν για παράδειγμα σε έναν προπονητή, αν ο διαιτητής της συνάντησης, εξέφραζε κρίσεις για το έργο του και την απόδοση των παικτών...
Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κανόνες και όρια που όλοι πρέπει να αποδέχονται και να τηρούν.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τσαλκώνει την προσωπικότητα του άλλου και μετά είτε να ψάχνει να βρει δικαιολογίες, είτε να ζητάει συγνώμη.
Ο προπονητής μιας ομάδας εκπροσωπεί τους παίκτες και τη διοίκηση στον αγώνα, κι η εικόνα του πρέπει να είναι ανάλογη.