Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Οι δήθεν που μας κοροϊδεύουν....

Ποτέ δεν με ενδιέφερε πόσα χρήματα βγάζει το μήνα κάποιος, ή πόσα έχει συνολικά διαθέσιμα. Μα ούτε και οι περιουσίες που έκαναν με ενδιαφέρουν και χαίρομαι να βγάζει ο κόσμος χρήματα και να περνάει καλά. Να έχει δηλαδή την υγεία του, να έχει τη δουλειά του, να βγάζει όσα μπορεί περισσότερα με νόμιμο τρόπο κι όχι με κομπίνες και λαμογιές. Όταν περνάει καλά ο κόσμος, κι ο τόπος είναι καλά και ήσυχος. Η γκρίνια και η μιζέρια, είναι ότι το χειρότερο και καταστρέφει κάθε ομορφιά της ζωής.
Ωστόσο αυτό που με εκνευρίζει είναι που πολλοί καλοπερασάκηδες , πολλοί που αμείβονται πλουσιοπάροχα, κι έχουν τη δυνατότητα να επηρεάζουν το κόσμο με όσα λένε, όπως π.χ δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, καλλιτέχνες γενικά παίζουν και το κομματικό παιγνίδι. Δηλώνουν κάτι μεταξύ αριστερών και επαναστατών, κατηγορούν και σατιρίζουν το σύστημα, συμπονούν δήθεν τους φτωχούς και αναξιοπαθούντες και έχουν γεμάτη και τη τσέπη και το στομάχι τους. Κι ενώ περνάνε καλά δεν δίνουν σημασία στο διπλανό τους, είτε είναι συνάδελφος τους, είτε συνάνθρωπος τους.
Αυτή τη τεράστια και κακόγουστη υποκρισία δεν την αντέχω. Και λυπάμαι κι όλους εκείνους που δέχονται τα μηνύματα όλων αυτών που κάνουν ότι κινούνται στον ίδιο με αυτούς χώρο.
Καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, μπορεί να είναι ότι θέλει, αλλά ορισμένα πράγματα δεν συμβαδίζουν και δεν κουμπώνουν μεταξύ τους.
Ο λαός έχει πολλά προβλήματα , δεν τα βγάζει πέρα με τίποτε. Η ανεργία καλπάζει και περισσότεροι από 1.270.000 συνάνθρωποι μας ψάχνουν για μια δουλειά. Κι αυτοί , οι συγκεκριμένοι , κι όχι όλοι , δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, παίζουν το παιγνίδι τους. Κοροϊδεύουν το κόσμο δηλαδή μιλώντας του για πράγματα που τον καίνε, κάνουν πως συμπάσχουν μαζί του, ενώ ζούνε βασιλικά.... Θα ήθελα να γράψω ονόματα, αλλά δεν μου αρέσουν τα μπλεξίματα, γιατί αυτά τα άτομα είναι συν τοις άλλοις και επικίνδυνα και με υψηλές διασυνδέσεις.  Όποιος κατάλαβε  καλώς , οι άλλοι ας  ζήσουν στη μακαριότητα τους και ας συνεχίσουν να τους ανέχονται να τους δουλέυουν ψιλό γαζί.