Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Η αντιπολίτευση στην ΕΠΟ !

'Οπως διάβασα ο αποτυχών να πάρει το χρίσμα του προέδρου στις τελευταίες εκλογές της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, οργανώνει την αντιπολιτευτική του ομάδα.
Με το απόθεμα των περίπου 18 Ενώσεων που ψήφισαν την παράταξη του, ο Γκαγκάτσης στοχεύει στη γρήγορη φθορά της νεοεκλεγείσας διοίκησης.
Ο Γκαγκάτσης ποντάρει στους δυσαρεστημένους προέδρους Ενώσεων , στην απειρία των νέων μελών και κυρίως του νέου προέδρου Γ. Σαρρή και στα λάθη που θα γίνουν.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι γενικές συνελεύσεις της Ομοσπονδίας θα αποκτήσουν χρώμα και θα κρύβουν εκπλήξεις και σασπένς.
Γ. Σαρρής
Βέβαια ο Γκαγκάτσης θα πρέπει να περιμένει 4 χρόνια για να διεκδικήσει ξανά την διοίκηση και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα πάει καλά η διο΄΄ικηση και δεν θα έχει αναδειχθεί ένα άλλο σχήμα.
Προσωπικά πιστεύω πως το κεφάλαιο Γκαγκάτσης για την ΕΠΟ τελείωσε. Κι αυτό το στηρίζω σε πολλά στοιχεία. Πρώτο γιατί ο άνθρωπος αυτός ότι είχε να δώσει το έδωσε. Δεύτερο γιατί έκανε πολλά λάθη ως πρόεδρος και διοίκησε αυταρχικά, ηγεμονικά, εγωιστικά και υπεροπτικά. Τρίτο γιατί κανείς πλέον δεν πιστεύει πως νοιάζεται για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου και τέταρτο γιατί γρήγορα άφησε να του βγει ο θυμός της αποτυχίας και ο θιγμένος του υπέρμετρος εγωισμός.
Βασ. Γκαγκάτσης
Ο Σαρρής από την άλλη , ενώ ξεκίνησε με εντυπωσιακές κινήσεις και ενέργειες, έκανε λάθη στη κατανομή επιτροπών καθώς δεν έβαλε τους πλέον κατάλληλους. Και το σημαντικό είναι πως σε νευραλγικής σημασίας επιτροπές έβαλε ανθρώπους άπειρους και χωρίς το απαραίτητο ειδικό βάρος. Πολλοί πιστεύουν πως σύντομα θα καταλάβει τα λάθη του, καθώς θα βλέπει, αν βλέπει βέβαια ή αν τον αφήσουν να δει , πως πολλά πράγματα δεν θα προχωρήσουν όπως πρέπει. Κι αν το καταλάβει ενδέχεται να κάνει διορθωτικές κινήσεις. Ωστόσο για να κρατήσει ισορροπίες από τη μια και την ενότητα της νέας παράταξης από την άλλη , θα χρειαστεί πολύ δουλειά. Και το ζητούμενο είναι ποιος θα αναλάβει να την κάνει.
Ο Σαρρής πρέπει να περιμένει δύο πράγματα να συμβούν και μάλιστα άμεσα. Πρώτο σκληρή κριτική με άμεση φθορά και υπονόμευση εκ των έσω. Κι αν δεν καταφέρει να κόψει κεφάλια άμεσα, τότε θα βρεθεί προ εκπλήξεων.
Το πόστο που κατέχει ο Σαρρής είναι πολύ σημαντικό. 'Οπως σημαντική είναι και η απόσταση μεταξύ Αθήνας και Χίου. Κι ο πρόεδρος αν δεν βλέπει και δεν ακούει με τα δικά του μάτια και αυτιά, αλλά βασίζεται σε αυτά που επιτήδειοι, επιτηδείως θα του μεταφέρουν, τότε θα κάνει ανεπανόρθωτα λάθη.
Τα μέτωπα είναι πολλά, όπως και οι φιλοδοξίες πολλών, αλλά και τα συμφέροντα. Κάθε μέρα που περνάει χωρίς να λαμβάνονται μέτρα και χωρίς να θωρακίζεται η παράταξη, θα είναι σε βάρος της.

Ο Σαρρής και η διοίκηση του δεν κινδυνεύουν από την παράταξη Γκαγκάτση, αλλά από τον ίδιο τον δικό τους χώρο.