Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Νίκη Σαρρή στις εκλογές της ΕΠΟ, βαρειά ήττα Γκαγκάτση !

Η ΕΠΟ γύρισε σελίδα στα διοικητικά της δρώμενα.
Στις αρχαιρεσίες που έγιναν σήμερα, η παράταξη του Χιώτη γιατρού Γιώργου Σαρρή επικράτησε κατά κράτος της αντίστοιχης του δικηγόρου από τη Θεσσαλονίκη Βασίλη Γκαγκάτση.
Για τη θέση του προέδρου ο Γ. Σαρρής με 37  ψήφους έναντι 20 κέρδισε τον Βασίλη Γκαγκάτση, ενώ για το ΔΣ εξελέγησαν και οι 15 υποψήφιοι της παράταξης Σαρρή.
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Γκαγκάτσης μπαίνει πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας του ποδοσφαίρου, όπως έγινε και στο παρελθόν με άλλους φιλόδοξους σωτήρες του ποδοσφαίρου.
Η πλειονότητα των παραγόντων του ποδοσφαίρου, γύρισε τη πλάτη της στον Γκαγκάτση και μέσα σε αυτούς αρκετοί που θεωρούνταν πιστοί και φίλοι του.
Βέβαια σε εκλογικές αναμετρήσεις στην ΕΠΟ, εκείνο που μετράει είναι το συμφέρον των Ενώσεων, όπως η κάθε μία το αντιλαμβάνεται.  Κι αυτό το συμφέρον έστειλε τον Γκαγκάτση κι όσους τον υποστήριξαν στα αζήτητα.
Ο Νικητής των εκλογών και νέος πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής
Εκπρόσωπος της  UEFA στη γενική συνέλευση ήταν ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, που δεν παρέλειψε να πλέξει και το εγκώμιο του απερχόμενου προέδρου και φίλου του Σοφοκλή Πιλάβιου.
Πριν αρχίσει η ψηφοφορία η παράταξη Γκαγκάτση έκανε ένσταση καταγγέλλοντας πως η παράταξη Σαρρή μοίρασε ψηφοδέλτια πριν αρχίσει η διαδικασία της ψηφοφορίας. Η ένσταση απορρίφθηκε από την εφορευτική επιτροπή της οποίας προΐστατο δικαστικός λειτουργός.
Οι εργασίες της γενικής συνέλευσης κύλησαν ήρεμα και πολιτισμένα.
Ο ηττημένος της ιστορίας Βασίλης Γκαγκάτσης, λίγο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, έδωσε συγχαρητήρια στον νικητή Γ. Σαρρή και ευχήθηκε να παραχθεί έργο για το καλό του ποδοσφαίρου.
Λίγο αργότερα ο νικητής Γιώργος Σαρρής, ευχαρίστησε όλες τις Ενώσεις για τη συμμετοχή τους στις εκλογές και την προτίμηση τους και τόνισε την ευθύνη της νέας διοίκησης για να προαγάγει περαιτέρω το άθλημα και να πορευθεί σε επιτυχίες έχοντας παράλληλα άριστες σχέσεις με την Πολιτεία.
Τα εκλογικά ωστόσο δεν τελείωσαν σήμερα και θα ολοκληρωθούν αύριο, αφού από τους αναπληρωματικούς εξελέγησαν 11 της παράταξης Σαρρή και πρέπει σήμερα να γίνουν συμπληρωματικές εκλογές για την ανάδειξη ακόμη τεσσάρων. Για να γίνει αυτό πρέπει να παραβρεθούν σήμερα στο ίδιο μέρος( ξενοδοχείο Metropolitan )  και την ίδια ώρα ( 10.30 )
εκπρόσωποι τουλάχιστον 29 Ενώσεων, αφού για να εκλεγεί ένας υποψήφιος ως αναπληρωματικός απαιτείται να συγκεντρώσει τις μισές συν μία από το σύνολο των 57 ψήφων των Ενώσεων.