Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Η μεγάλη πρόκληση των ανίκανων...

Το θράσος ορισμένων πολιτικών είναι τεράστιο. Ο Γιωργάκης γράφει βιβλίο σχετικά με την ανατροπή του. Κι όπως διαβάζω υποστηρίζει σε αυτό ότι ανατράπηκε από την κοινοβουλευτική του ομάδα....
Ο άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, ως ο απόλυτος καταστροφέας της , δεν έχει καταλάβει ακόμη τι έκανε. Ο μεγαλύτερος ψεύτης και ανώριμος πολιτικός, αυτός που παραμύθιασε εκατομμύρια ανθρώπων με τη φράση " λεφτά υπάρχουν" και πήρε την εξουσία την οποία δεν μπόρεσε να διαχειριστεί.
Ο Γιωργάκης παίζει...
Ο Γιωργάκης προφανώς δεν κατάλαβε , ούτε πως έφυγε από το θρόνο του πρωθυπουργού, ούτε γιατί! Κι αυτό είναι πολύ πιο τραγικό.
Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του δεν θα ασχολιόταν πλέον με την πολιτική, αλλά αυτός εκεί το χαβά του, γιατί απλά δεν ξέρει άλλη δουλειά να κάνει. Αυτός και περίπτερο να ανοίξει σε δυο μήνες θα το έχει φαλιρίσει....
Όλοι αυτοί οι ανίκανοι αποτυχημένοι της πολιτικής ζωής του τόπου, βρήκαν τώρα νέα απασχόληση διδάσκοντας τρομάρα τους σε ξένα Πανεπιστήμια. Αλλά κι εκεί ψεύτες είναι, γιατί δεν λένε στους φοιτητές πως διέλυσαν εύρωστα ταμεία, πως ξεγέλασαν τον κόσμο σε κάλπικες αγορές άνευ αντικρίσματος, όπως τα κρατικά ομόλογα... αυτά που έσπευσαν να αγοράσουν κυρίως μικρομεσαίοι για να εξασφαλίσουν το κάτι τις στα παιδιά τους και είδαν τις οικονομίες τους να γίνονται στάχτη...
Αυτοί που ήταν τόσο ανίκανοι σε σημείο να μη βλέπουν πως το βαρέλι δεν είχε πάτο , όπως και τα ψέμματα τους.
Η Ελλάδα κι ο κόσμος όλος ζει τη διάλυση της μεσαίας τάξης. Κατάφεραν οι ανίκανοι να ζούνε στην όμορφη Ελλάδα μας, οι φτωχοί και οι λίγοι νταβατζήδες. Διέλυσαν το σύστημα, τον κοινωνικό ιστό του κράτους και άφησαν ανέγγιχτα μόνο τα δικά τους προνόμια, όπως απολαβές, συντάξεις, ατέλειες, Ι.Χ αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα, παρατρεχάμενους, υπερωρίες....σε επιτροπές και έξτρα αμοιβές για τις συνεδριάσεις της Βουλής, ασυλία κ.α που κανένας άλλος πολίτης της χώρας δεν απολαμβάνει.
Το χειρότερο είναι πως όλοι αυτοί σήμερα που παίρνουν μέτρα για μας χωρίς εμάς, δεν κάνουν τίποτε για να αλλάξουν την εικόνα και τις συνθήκες. Ζητάνε λιτότητα από όλους εκτός από τους ίδιους, κι εμείς καθόμαστε και τους ακούμε, τους ανεχόμαστε και δεν βλέπουμε πόσο άχρηστοι και ψεύτες είναι, πόσο καπηλευτές της αγωνίας και της απελπισίας μας είναι.
Μέρος της σημερινής κρίσης είναι όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας και πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να γίνουν μέρος της λύσης των προβλημάτων που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Το κράτος δεν έχει ανάγκη μόνο από νέα κόμματα , κόμματα με ιδεολογία και ταυτότητα, με σαφείς προσανατολισμούς, αλλά έχει ανάγκη από τίμιους πολιτικούς, από σωστούς πολιτικούς με αρχές και λόγο τιμής.
Κουράστηκε ο κόσμος να τους ακούει να καταφέρονται ο ένας εναντίον του άλλου για την επιβίωση τους και να μη νοιάζονται για την επιβίωση του λαού , τη στιγμή που χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν ούτε ένα καρβέλι ψωμί στο τραπέζι τους.
Κρυμμένοι  στα γραφεία και τις βίλες τους, δεν τολμούν να περπατήσουν στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και άλλων αστικών κέντρων όπου τα προβλήματα είναι τεράστια. Θα το ξανακάνουν όμως στην επόμενη προεκλογική περίοδο υποσχόμενοι πάλι ψευδώς ελπίδες για έναν λαό που δοκιμάζεται και ψάχνει εναγωνίως να πιαστεί από τα...μαλλιά για να μη πνιγεί.