Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Η απεργία του συνδικάτου του Τύπου και το κράτος

Ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, χθες το βράδυ κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία σε νομοσχέδιο όπου ενέτασσε το κύριο και επικουρικό ταμείο των ανθρώπων του Τύπου στον ΕΟΠΠΥ. Με αφορμή λοιπόν αυτή τη κίνηση οι διοικήσεις των ενώσεων που απαρτίζουν το συνδικάτο Τύπου κήρυξαν 24ωρη απεργία , ζητώντας ταυτόχρονα την απόσυρση της τροπολογίας αυτής.
Το θέμα δεν είναι απλό. Τα ταμεία του Τύπου δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος. Κι ακόμα έχουν περιουσιακά στοιχεία σε ακίνητα και αποθεματικά εκατομμυρίων , που αποκτήθηκαν από τον μόχθο και τον ιδρώτα των εργαζόμενων στον Τύπο.
Έχουμε να κάνουμε με δύο υγιέστατα ταμεία , όπου ο Στουρνάρας θέλει να τα ενσωματώσει στον προβληματικό ΕΟΠΠΥ για να γίνουν και αυτά προβληματικά. Γιατί αν ήταν με την ένταξη αυτή να εξυγιανθεί ο ασφαλιστικός φορέας του κράτους κανείς δεν θα είχε αντίρρηση.
Η ενέργεια του Υπουργού και κατ επέκταση της κυβέρνησης είναι παράνομη και δεν θα περάσει τουλάχιστον εύκολα όσο νομίζουν.
Το κράτος με την κίνηση του αυτή γίνεται κλέφτης περιουσιών, και προσπαθεί να υποβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο ενός κλάδου που πρέπει να είναι υψηλό, ώστε να μη μπορεί να χειραγωγηθεί από κανένα.

Γιαν. Στουρνάρας
Η δικαιολογία του Στουρνάρη ή Στουρνάρι όπως κι αν τον λένε, ότι το έκανε για λόγους ισονομίας, είναι αστεία και γελοία μαζί. Γιατί εδώ είναι σα να θέλει να κρατικοποιήσει τον ιδιωτικό τομέα. Γιατί αν ήθελε ο υπουργός αυτός και η κυβέρνηση του την ισονομία να διέγραφε με μια μονοκονδυλιά ΟΛΑ τα προνόμια των πολιτικών και να κατέβαζε τους μισθούς και τις εν γένει αποδοχές τους στα επίπεδα των 1500 ευρώ μηνιαίως.
Η κίνηση της τρόικας εσωτερικού δεν έχει κανένα ηθικό ή λογικό έρεισμα. Και παράλληλα δίνει το εύνασμα για σκληρές μάχες και ανατροπές καταστάσεων. Κι όλα αυτά συμβαίνουν δύο ημέρες μετά την κατάθεση από τον ΕΔΟΕΑΠ αγωγής κατά της Τράπεζας της Ελλάδος για την εξαφάνιση μέσω PSI αποθεματικών ύψους 90 εκ. ευρώ.
Εδώ μιλάμε για ληστρικές και πρωτόγνωρες καταστάσεις, που οδηγούν τον λαό στα άκρα. Κι επειδή με τέτοιες ενέργειες η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως όφελος, υπάρχει το ερώτημα αν ωφελούνται άλλοι που δεν φαίνονται στο προσκήνιο.
Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος κι ο Κουβέλης, μπορεί να μη θέλουν να ασχοληθούν πλέον με την πολιτική και να ιδιωτεύσουν μαζί με όλους τους συνεργάτες τους, αφού σύντομα θα καταντήσουν Καρατζαφέρηδες. Αυτό όμως δεν τους νομιμοποιεί να κλέβουν με προσχήματα τον ιδρώτα των εργαζομένων που από τη τσέπη τους επί πολλά χρόνια πλήρωσαν τεράστια ποσά για να έχουν και να απολαμβάνουν στα γεράματα τους, για να έχουν καλή περίθαλψη, χωρίς την βοήθεια των κλεφτών και αμαρτωλών της κάθε κυβέρνησης.
Για τα ταμεία που επιχορηγεί και συντηρεί το κράτος , ας κάνει ότι νομίζει, αλλά για ταμεία στα οποία δεν έχει προσφέρει ούτε ένα σεντ, καλά θα κάνει να κοντύνει τα χέρια του. Το μέλι από αυτή τη γαβάθα είναι ξινό και θα το καταλάβουν μόλις το γευτούν.