Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Σε λάθος δρόμο ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας

Τον τελευταίο καιρό, ένας κατά τα άλλα συμπαθής και αξιόλογος παράγοντας, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας Μανώλης Παλάσκας, βαδίζει σε λάθος δρόμο.
Μαν. Παλάσκας
Ο κ. Παλάσκας αποφάσισε να ακολουθήσει την παράταξη Γκαγκάτση στις πρόσφατες εκλογές της ΕΠΟ και πολύ καλά έκανε. Καθένας κάνει τις επιλογές του και είτε δικαιώνεται από αυτές είτε χάνει.
Στη προκειμένη περίπτωση δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον κ. Παλάσκα.
Ωστόσο προεκλογικά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας στην προσπάθεια του να βοηθήσει την παράταξη στην οποία ανήκει, έκανε κι ορισμένες λάθος ενέργειες.
Πήγε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ και καταφέρθηκε εναντίον υπαλλήλων της ΕΠΟ. Στην εκπομπή αυτή μάλιστα εμφανίστηκαν καταστάσεις με μισθούς μελών του προσωπικού της ΕΠΟ , ενώ ειπώθηκαν κι άλλα πολλά και διάφορα που αν μη τι άλλο αποτελούν προσωπικά δεδομένα καθενός εξ αυτών που αναφέρθηκαν η εννοήθηκαν.
Σχετικά με τους μισθούς των υπαλλήλων της ΕΠΟ, πρέπει να π΄΄ω ότι ο Σοφοκλής Πιλάβιος τους άφησε αποχωρώντας από την Ομοσπονδία ακριβώς στα ίδια επίπεδα που τους βρήκε από τον προκάτοχο του Βασίλη Γκαγκάτση.
Επίσης Παλάσκας και οι άλλοι της παράταξης του σχεδόν όλοι, έλεγαν πως την ΕΠΟ την διοικούσαν και θα την διοικούν  αν εκλεγεί ο Σαρρής , τρεις υπάλληλοι και αναφερόντουσαν στους Παυσανία Παπανικολάου , Χρήστο Υφαντή και Θόδωρος Κουρίδης.
Για να δούμε όμως τι συμβαίνει με αυτούς.
Και οι τρεις είναι δημιουργήματα του Γκαγκάτση. Ο Παυσανίας Παπανικολάου επί των ημερών Γκαγκάτση ήταν διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών και αναβαθμίστηκε  σε γενικό διευθυντή για να γίνει επί διοίκησης Πιλάβιου με απόφαση του ΔΣ εκτελεστικός γραμματέας της Ομοσπονδίας.
Ο Υφαντής, εργαζόταν στο γραφείο Τύπου ως δημοσιογράφος με ειδική σύμβαση. Κι ο Βασίλης Γκαγκάτσης τον μετέταξε σε υπάλληλο της ΕΠΟ και τον τοποθέτησε σε γραφείο δίπλα από το δικό του κάνοντας τον σχεδόν αντ αυτού. Επί ημερών Πιλάβιου έγινε αναπληρωτής διευθυντής της Ομοσπονδίας χωρίς καμία οικονομική μεταβολή.
Θοδ. Κουρίδης
Ο Θόδωρος Κουρίδης, ήταν το δεξί χέρι του Γκαγκάτση, μαζί έφτιαχναν τους κανονισμούς , μαζί αποφάσιζαν για κάθε νομικό θέμα. Ήταν διευθυντής της νομικής υπηρεσίας και εκεί παρέμεινε.
Όσο λοιπόν επί Γκαγκάτση διοικούσαν αυτοί την ΕΠΟ, άλλο τόσο τώρα θα συνεχίσουν να την διοικούν. Δημιουργήματα Γκαγκάτση είναι και ως εκ τούτου ο Μανώλης Παλάσκας αν έχει να πει κάτι πρέπει πρώτα να ζητήσει εξηγήσεις από τον αρχηγό της παράταξης που υποστήριξε και μετά από οποιονδήποτε άλλο.
Σα να μη έφταναν αυτά, ο κ. Παλάσκας εδώ και πολύ καιρό έχει στραφεί κατά του πρώην διαιτητή και τώρα παράγοντα της διαιτησίας της Ένωσης του Ηλία Χατζή.
Ίσως η οργή του κατά του Χατζή να είναι δικαιολογημένη, αν όσα λέει είναι αληθινά, δηλαδή ότι ο Χατζής αναμείχθηκε στα προεκλογικά της ΕΠΣ Καρδίτσας και υποστήριξε άλλο παράγοντα. Ο ρόλος των διαιτητών δεν είναι να αναμειγνύονται με τις εκλογές της κάθε ΕΠΣ, αλλά να κοιτάνε και να φροντίζουν τα του οίκου τους.
Κατά τα άλλα ο Χατζής, πρώην αξιωματικός της αεροπορίας, είναι από τα καλά στελέχη της διαιτησίας και ικανότατος καθηγητής - εκπαιδευτής. Η ΚΕΔ έκρινε πως έπρεπε να τον εντάξει στους εκπαιδευτές και στους παρατηρητές διαιτησίας και τον όρισε μάλιστα σε αγώνες της Super League.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας συνεχίζει τον πόλεμο κατά του Χατζή και επιμένει να μη αξιολογείται χαρακτηρίζοντας τον ως παράνομο. Απειλεί μάλιστα την ΕΠΟ με δικαστικές ενέργειες οι οποίες πιστεύω πως δεν θα τον δικαιώσουν και θα τραβήξουν αρκετά σε μάκρος χρόνου. Δικαστικά όμως μπορεί να κινηθεί κι ο Χατζής και έχει χίλιους δυο λόγους να το πράξει, ξέρουμε άλλωστε πως οι δικηγόροι βρίσκουν λόγους να καταθέσουν αγωγές και μηνύσεις.
Από όλα αυτά δεν θα κερδίσει κανείς.
Προς τι λοιπόν τόσο μίσος και πάθος.
Ποιο θα είναι το όφελος του Μανώλη Παλάσκα ή της ΕΠΣ Καρδίτσας αν - ας πούμε - κερδίσει όλες τις μάχες. Κι αν δεν κερδίσει καμία;
Στο ποδόσφαιρο είμαστε κι αυτά δεν επιτρέπονται.
Ο Παλάσκας υπάλληλος είναι και μάλιστα του Δημοσίου. Είναι δυνατόν να στρέφεται κατά των υπαλλήλων της ΕΠΟ;
Στις εκλογές αντίπαλοι του άλλοι ήταν, κι όχι οι υπάλληλοι.

Κι αν πράγματι ξαναλέω, έχει δίκιο για όσα ισχυρίζεται, ας στραφεί κατά του ηθικού αυτουργού που δεν είναι άλλος από τον αρχηγό της παράταξης του.