Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ αλλάζει τα δεδομένα !

Την περίοδο της προεκλογικής μάχης στην ΕΠΟ, τα περισσότερα στελέχη της παράταξης Γκαγκάτση χρησιμοποιούσαν φράσεις κλισέ, όπως " ποιος Σαρρής τώρα..." , " πως θα διοικήσουν οι ... άπειροι" ,
" θα γίνει ντέρμπι...", " δεν έχει καμία τύχη ο Σαρρής ", " πως θα διοικεί από τη Χίο ο Σαρρής' κ.α
Το πανηγύρι τελείωσε με τις εκλογές, ο Σαρρής και η παράταξη του κατανίκησαν την παράταξη Γκαγκάτση και ήδη ο Χιώτης πρόεδρος σήκωσε μανίκια.
Γ. Σαρρής
Οι αποφάσεις του να βάλει νέα πρόσωπα στο προεδρείο , δείχνουν το τρόπο σκέψης που θέλει να διοικήσει, κι ακόμη δείχνουν άνθρωπο αποφασισμένο να βάλει το μαχαίρι βαθιά. Λέω δείχνουν γιατί δεν ξέρω αν τελικά θα το επιχειρήσει.
Πριν από την κατανομή αξιωμάτων , ο Σαρρής, έκανε κάτι άλλο αρκετά σημαντικό για τα εσωτερικά και τις ισορροπίες της Ομοσπονδίας. Κάλεσε μέσω των υπηρεσιών της ΕΠΟ, την σύζυγο του Γκαγκάτση και υπάλληλο της Ομοσπονδίας Βιβή Μενδρινού να επιστρέψει στα καθήκοντα της. Γιατί από την αποχώρηση του Γκαγκάτση πριν τρία χρόνια , όπου ήταν η γραμματέας του, δεν είχε εμφανιστεί στην ΕΠΟ, αλλά πληρωνόταν κανονικά. Κι η υπάλληλος φυσικά επέστρεψε σταματώντας έτσι μια κατάφωρη εργασιακή αδικία σε βάρος των άλλων συναδέλφων της.
Παυσ. Παπανικολάου
Επίσης πέρασε με ομοφωνία του ΔΣ την συνέχιση της θητείας του ως εκτελεστικός γραμματέας του επιτυχημένου τα προηγούμενα χρόνια Παυσανία Παπανικολάου. Ο τελευταίος , άνθρωπος ήπιων τόνων , μορφωμένος, γνώστης των θεμάτων της Ομοσπονδίας , αγαπητός σε όλους τους υπαλλήλους και αρεστός στη πλειονότητα των Ενώσεων. Τον Παπανικολάου δεν τον ήθελε η παράταξη Γκαγκάτση με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον τέως πρόεδρο. Μάλιστα έλεγαν τα στελέχη του πως αν κερδίσει τις εκλογές ο Σαρρής, κουμάντο θα κάνουν οι υπάλληλοι εννοώντας τον κ. Παπανικολάου και τους Κουρίδη - Υφαντή.
Τα πράγματα δείχνουν προς στιγμή πως μόνο κουμάντο δεν κάνουν οι υπάλληλοι.
Τώρα ο φίλαθλος κόσμος αλλά και οι Ενώσεις περιμένουν την δεύτερη πράξη του έργου. Κι αυτή θα παιχτεί την προσεχή Τετάρτη, όπου θα συνεδριάσει το ΔΣ για να τοποθετηθούν οι πρόεδροι των επιτροπών με κυριότερες αυτές της Διαιτησίας, της Τεχνικής ( Εθνικών Ομάδων ) , Κυπέλλου. Και παράλληλα θα οριστούν οι εκπρόσωποι της ΕΠΟ σε ΟΠΑΠ, Super League, Football League.
Ο Σαρρής με τις μέχρι τώρα κινήσεις του έκλεισε πολλά στόματα. Γιατί στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ακουγόταν πως κουμάντο έκαναν προεκλογικά ο Σταθόπουλος και ο Προύντζος. Ο πρώτος από το προεδρείο που κατείχε θέση, έμεινε εκτός. Κι αν λάβουμε υπόψη πως συγκέντρωσε στις εκλογές τις λιγότερες ψήφους ( 35 ) από τη παράταξη του, τότε πρέπει να πήρε το μήνυμα πως διανύει την τελευταία 4ετία της παραγοντικής του καριέρας στην ΕΠΟ.
Αρ. Σταθόπουλος
Η κατανομή αξιωμάτων στο προεδρείο, δυσαρέστησε πολλούς , που από το παρελθόν είχαν νοικιάσει θέσεις, χωρίς ουσιαστικά να προσφέρουν απολύτως τίποτε. Κι ακόμη έχει την έννοια να δούμε τι μπορούν να κάνουν κι άλλοι.
Η ΕΠΟ δεν είναι ένας εκδρομικός όμιλος, αλλά ένας τεράστιος οργανισμός με σημαντικό έργο και χρειάζεται ανθρώπους με ιδέες, θέσεις και όρεξη για δουλειά.
Στην ΕΠΟ, δηλαδή στο Ελληνικό ποδόσφαιρο μπορούν να γίνουν πολλά, αλλά αυτά τα πολλά δεν γίνονται ούτε με λόγια, ούτε με τουρίστες συμβούλους. Κι ο Σαρρής θα κριθεί αυστηρά γιατί η παρουσία του εκτός όλων των άλλων συμβολίζει την αλλαγή που πρέπει να επιτελεστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η εικόνα του οποίου από πλευράς οργάνωσης , μοιάζει με αυτήν της χώρας που βρίσκεται σε διάλυση.
Από την άλλη πλευρά ο Γκαγκάτσης παρέσυρε με την ήττα του και αξιόλογους παράγοντες , όπως τον Χρ. Σάββα από την Κοζάνη, τον Τάκη Καρρά από την Λακωνία , παράγοντες με διάθεση προσφοράς και ακέραιο χαρακτήρα. Αυτά όμως έχουν οι ήττες, όπως για παράδειγμα την παραγοντική εξαφάνιση τόσο του ίδιου του Γκαγκάτση, όσο και στελεχών του όπως ο Βασίλης Χατζηαποστόλου από το Κιλκίς που επί σειρά ετών ήταν από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Ομοσπονδίας, αλλά και του Βασίλη Μάντζιου από την Ήπειρο , που επί των ημερών Γκαγκάτση, είχε καταφέρει να βάλει τον γιο του ως υπάλληλο στην Ομοσπονδία.
Βασ. Χατζηαποστόλου - Ι. Οικονομίδης
Στο παρά πέντε σώθηκε ο Γιάννης Οικονομίδης, που αρχικά είχε προσχωρήσει στην ομάδα Γκαγκάτση, κι όταν αντιλήφθηκε πως δεν είχε μέλλον η παράταξη, μεταπήδησε σε αυτήν του Σαρρή. Η στάση του αυτή όμως είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου που κατείχε. Θέση που με τις σημερινές συνθήκες δεν θα μπορούσε να διατηρήσει, καθώς ως ιατρός και διευθυντής στο Νοσοκομείο Παίδων δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο να βρίσκεται επί ώρες στην Ομοσπονδία, όταν την ίδια ώρα ο επίσης γιατρός Σαρρής δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στην ΕΠΟ εγκαταλείποντας την Χίο όπου ζει και εργάζεται.



Τέλος μια ακόμη καλή κίνηση του Σαρρή είναι η παραχώρηση τιμής ένεκεν θέσης κοντά στην Εθνική ομάδα των Ανδρών του τέως προέδρου Σοφοκλή Πιλάβιου , που θα τη συνοδεύει σε όλους τους αγώνες της. Κι ακόμα η συμφωνία του να προτείνει τον Πιλάβιο ως εκπρόσωπο του ποδοσφαίρου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.