Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Το έγκλημα του Στάμφορντ Μπριτζ !

Γκρινιάζουμε για το ποδόσφαιρο μας και τη διαιτησία . Κυρίως για τις κακές κατά περίπτωση διαιτησίες αλλά αν βλέπαμε τι γίνεται σε άλλες χώρες και μάλιστα σε αυτές που έχουν σαφώς καλύτερο επίπεδο ποδοσφαίρου, τότε  ίσως να αλλάζαμε γνώμη, ίσως να είμαστε πιο επιεικείς.
Φερνάντο Τόρες
Χθες η Τσέλσι σφαγιάστηκε στον αγώνα της με την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Η Τσέλσι αναγκάστηκε σε ήττα μέσα στο ίδιο της το σπίτι στο Στάμφορντ Μπριτζ  στο Λονδίνο.
Βρέθηκε να χάνει με 2-0 , με το ένα γκολ να είναι αυτογκόλ. Στη συνέχεια γύρισε το ματς και έκανε το σκορ 2-2. Κι από εκεί και μετά ανέλαβε ρόλο ένας διεθνής διαιτητής. ο Κλάντερμπεγκ , που ενώ είχε αποβάλει δίκαια παίκτη της Τσέλσι, έκανε και δεύτερη αποβολή εντελώς άδικη. Έδειξε κίτρινη κάρτα στον Τόρες για θέατρο, ενώ ουσιαστικά κίτρινη έπρεπε να δει ο αντίπαλος του Έβανς, που με σκληρό φάουλ τον ανέτρεψε και δεν του επέτρεψε να συνεχίσει τη προσπάθεια του να μπει στη περιοχή της Μάντσεστερ.
Κι αν ήταν μόνο αυτό. Στην εκπνοή του αγώνα κι ενώ παιζόντουσαν οι καθυστερήσεις, μέτρησε γκολ , που ήταν και το νικητήριο για την Μάντσεστερ, που σημείωσε ο Ερνάντες από καθαρή θέση οφσαϊντ.
Αυτά αν είχαν γίνει εδώ σε αγώνα ντέρμπι , θα είχε γυρίσει ο κόσμος ανάποδα. Θα καιγόταν το γήπεδο και ο διαιτητής θα έφευγε μετά από πολλές ώρες από το γήπεδο καταδιωκόμενος και απειλούμενος. Δεν συζητάω βέβαια και για τον πόλεμο μέσω των ΜΜΕ που θα διαρκούσε εβδομάδες με αναλύσεις επί αναλύσεων και σχόλια επί σχολίων. Για τον διαιτητή δεν συζητάω , θα τραβούσε του Χριστού τα πάθη, ενώ οι πιο προοδευτικοί θα μίλαγαν για στημένο ματς, για αναβίωση της παράγκας του Μπαρμπα Θωμά και άλλα πολλά.
Στο Στάμφορντ Μπριτζ, δεν άνοιξε ρουθούνι. Μερικές διαμαρτυρίες και αυτό ήταν όλο.