Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Επισημάνσεις...

Γ. Δώνης
ΑΒΥΣΣΟΣ η ψυχή του ανθρώπου. Χωρίς να θέλω να κάνω τον προπονητή, δεν κατάλαβα πως ο Γιώργος Δώνης στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ κράτησε τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον πάγκο. Τον παίκτη δηλαδή που ξελάσπωσε πριν λίγες ημέρες την Εθνική μας στο ματς με την Σλοβακία. Ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και η νίκη του ΠΑΟΚ κάλυψε όλα τα λάθη παικτών και τεχνικής ηγεσίας.

Γιαν. Αλαφούζος
ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ χωρίς χρονοτριβή ο Γιάννης Αλαφούζος, την διοίκηση του Γιώργου Σαρρή στην ΕΠΟ , ότι πρόσκειται φιλικά στον Ολυμπιακό. Οι βολές προφανώς αφορούσαν κυρίως τον Γιώργο Σαρρή, καθώς στο ΔΣ της ΕΠΟ μετέχουν μέλη με πράσινα κι άλλα φίλαθλα αισθήματα. Το ερώτημα είναι γιατί δεν είχε ο καναλάρχης πρόεδρος την ίδια ευαισθησία όταν πρόεδρος της ΕΠΟ ήταν ο Σοφοκλής Πιλάβιος που είχε διατελέσει και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Και μια απορία. Ποια θα ήταν η θέση του αν εκλεγόταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης που ως πρόεδρος είχε δεχθεί μύδρους από τον τότε πρόεδρο του Παναθηναϊκού Νικόλα Πατέρα....


Κέβιν  Μιραλάς
ΔΥΟ παλιοί γνώριμοι από το Ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Σισέ του Παναθηναϊκού και ο Μιραλάς του Ολυμπιακού, βρέθηκαν χθες αντίπαλοι. Ο πρώτος με την QPR και ο δεύτερος με την Έβερτον ( 1-1 ).
Ικανοποιημένοι και οι δύο που παίζουν σε ένα πρωτάθλημα υψηλών προδιαγραφών, αλλά πολύ μακριά από την αίγλη που είχαν στο δικό μας πρωτάθλημα, όπου και οι δύο πάντα ήταν πρωταγωνιστές. Ο Σισέ είχε καταφέρει να παίζει όλη η ομάδα γι αυτόν και η διάκριση του ήταν μεγάλη , λόγω φυσικά και των σπουδαίων προσόντων που έχει ως ποδοσφαιριστής. Στην Αγγλία όμως οι συνθήκες είναι διαφορετικές και καθένας έχει το ρόλο του. Το ίδιο ισχύει και για τον Μιραλάς.

ΑΠΟ τα περίεργα, αλλά όχι ανεξήγητα του πρωταθλήματος. Από τις 16 ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League , μόνο πέντε έχουν αύξηση εισιτηρίων, με τις υπόλοιπες 11 να βλέπουν τον κόσμο να απέχει και μάλιστα σε μεγάλο αριθμό. Πρόκειται για την πολύπαθη φέτος ΑΕΚ με + 2.667 φιλάθλους ανά αγώνα, τον Ατρόμητο με + 1.204 , την Ξάνθη με + 762, τον Πανιώνιο με + 176 και τον Λεβαδειακό με + 168. Η συσπείρωση στην ΑΕΚ έχει να κάνει με την σωτηρία της και την πλήρη αποδυνάμωση της. Στον Ατρόμητο γιατί πίστεψαν πως με τον Μπάγιεβιτς στο τιμόνι θα δούνε διαφορετικό ποδόσφαιρο με υψηλούς στόχους. Στη Ξάνθη γιατί έγινε μια προσπάθεια ανανέωσης της ομάδας. Στον Πανιώνιο, γιατί χωρίς χρήματα στο ταμείο , χωρίς μεγάλους και ξένους παίκτες, ο Ελευθερόπουλος φτιάχνει μια ομάδα διαφορετικής νοοτροπίας και αντοχών .Και στον Λεβαδειακό γιατί πιστεύουν πως φέτος θα κάνουν καλή πορεία...

Βαγ. Μαρινάκης
ΣΤΟΝ  Ολυμπιακό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης βιάζεται να κλείσει τα συμβόλαια των Χολέμπας, Τοροσίδη και Τζεμπούρ. Τι φοβάται ο πρόεδρος, μη φύγουν και πάνε στην Μάντσεστερ ή τη Ρεάλ; 'Ολα τα πράγματα έχουν και τα όρια τους. Καλοί είναι οι ποδοσφαιριστές αυτοί, αλλά όχι για ομάδες υψηλού επιπέδου. Αν τώρα θελήσουν να έχουν την ...ευρωπαϊκή περιπέτεια τους, μπορούν να το πράξουν , Ολυμπιακό όμως δεν θα βρούνε. Ας ρωτήσουν κι αυτούς που έφυγαν και ... εξαφανίστηκαν στη συνέχεια.

Φερέϊρα - Αλαφούζος
ΚΑΛΗ  είναι η καρέκλα του Προέδρου, αλλά χωρίς λεφτά δεν γίνεται δουλειά. Αναφέρομαι στον Παναθηναϊκό και τον Γιάννη Αλαφούζο. Η κίνηση που έκανε με την εγγραφή μελών έχει βαλτώσει, αφού δεν κατάφερε με τόση διαφήμιση να πιάσει ούτε τα 10.000 μέλη. Οι φίλαθλοι έχουν γυρίσει τη πλάτη στην ομάδα. Οι σκληροπυρηνικοί ενδεχόμενα να βλέπουν τα λάθη τους αναφορικά με τον Τζίγκερ, που  τους έκανε το χατήρι κι έφυγε και ησύχασε από κάθε πλευρά. Η ομάδα παραπαίει και ο μόνος που δεν φταίει είναι ο προπονητής. Σωστά άλλωστε λέει ο Φερέϊρα πως αυτούς τους παίκτες έχω, με αυτούς δουλεύω. Είπε μάλιστα πως θέλει τουλάχιστον τρεις μεταγραφές άμεσα. Για να γίνουν μεταγραφές που να κάνουν την διαφορά στην ομάδα , χρειάζονται μερικά εκατομμύρια και κανείς δεν γνωρίζει τι θα κάνει ο Πρόεδρος, που έχει δείξει μέχρι σήμερα ότι δεν βάζει εύκολα το χέρι στη τσέπη. Ο Παναθηναϊκός  είναι μεγάλο σωματείο και χρειάζεται τον σεβασμό όλων, κυρίως όμως αυτών που τον διοικούν.

Ιβάν Σαββίδης
ΑΛΛΑΓΕΣ  σκέφτεται να κάνει στον ΠΑΟΚ ο νέος μεγαλομέτοχος Ιβάν Σαββίδης , αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Μερικοί προσπαθούν να σπρώξουν τον Βασίλη Γκαγκάτση στη διοίκηση, αλλά δεν τους βγαίνει καθώς οι αντιδράσεις των φιλάθλων είναι τεράστιες. Ο επενδυτής έχει μεγαλεπίβολα σχέδια, αλλά δεν βιάζεται. Αν τα εφαρμόσει , ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει ριζικά σε όλους τους τομείς. Όμως αλλαγές με παλιά υλικά δεν γίνονται. Ωστόσο υπάρχουν αξιόλογα στελέχη που μπορούν να βοηθήσουν και να υλοποιήσουν το πρόγραμμα, κι ο Σαββίδης που είναι έξυπνος άνθρωπος ξέρει πότε και πως θα κάνει τις κινήσεις του.