Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Το θέατρο της πλάκας

Το τελευταίο καιρό, οι ψεύτες της πολιτικής μας ζωής εφηύραν ένα νέο είδος θεάτρου. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τις συλλήψεις πολιτών που οφείλουν στο κράτος.
Ως μέτρο είναι σωστό. Αλλά ως μέθοδος αστεία και δείχνει πόσο αστείο είναι και το κράτος μας. Η μάλλον πόσο αστείοι είναι αυτοί που μας κυβερνάνε. Κι εδώ βλέπουμε τις δικές μας λάθος επιλογές, γιατί με τη δική μας ψήφο , βρέθηκαν ανίκανοι να μας κυβερνάνε.
Συλλαμβάνουν λοιπόν, διαπομπεύουν κόσμο και μετά τους αφήνουν ελεύθερους. Μα ποιος άρρωστος εγκέφαλος τα σκέφτηκε όλα αυτά;
Η δικαιολογία , ότι τα κάνουν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των υπαλλήλων της τρόικα, δεν μου λέει τίποτε. Αν πρέπει να μαζέψουν τα οφειλόμενα να το πράξουν, αλλά με μεθόδους σωστές. Δεν είναι δυνατόν να κάνουν απροειδοποίητα επιδρομές σε σπίτια και επιχειρήσεις, να συλλαμβάνουν , να τους δίνουν στη δημόσια χλεύη και στη συνέχεια να τους αφήνουν και πάλι ελεύθερους.
Λένε πως ο λαός πρέπει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και πρέπει να σέβεται το κράτος.
Συμφωνώ απόλυτα.
Αυτό όμως θα γίνει όταν και το κράτος σέβεται τον πολίτη. Κι αυτό το κράτος δεν σέβεται τίποτε.
Πως να πληρώσουν οι οφειλέτες, όταν το ίδιο το κράτος τους χρωστάει τεράστια ποσά;
Γιατί κανείς δεν συλλαμβάνει το....κράτος;
Ποιος δίνει το δικαίωμα να μη καταβάλει στους δικαιούχους το κράτος τα οφειλόμενα , αλλά να απαιτεί από τους οφειλέτες να είναι συνεπείς;
Αντί λοιπόν να είμαστε θεατές αυτού του θέατρου του πραλόγου και της πλάκας, ας φροντίσει ο πολιτκός κόσμος να σοβαρευτεί, να δείξει η κυβέρνηση πως σέβεται τους πολίτες, να δείξει το κράτος πως δεν είναι μπαταχτσής και από εκεί και πέρα αντί να γίνονται όλα τα παραπάνω να βρει όσους τρόπους οι νόμοι επιτρέπουν και είναι πολλοί αυτοί, να εισπραχθούν τα νόμιμα.
Δεν μπορεί όμως το κράτος να απαιτεί , χωρίς να είναι το ίδιο σοβαρό.