Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Η θύμηση μιας παλιάς κόντρας...

Πριν μερικούς μήνες βρέθηκαν σε τηλεοπτικό πλατό ο υπουργός - τότε - οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου και ο προκάτοχος του Γιάννης Παπαθανασίου.
Δεν θα αναφέρω τι ειπώθηκε , ούτε πως διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αλληλοκατηγορίες και διάφορα άλλα φληναφήματα. Αξίζει όμως να σταθώ σε μια φράση του Παπαθανασίου που έμεινε αναπάντητη από τον Παπακωνσταντίνου.
Είπε λοιπόν ο πρώην υπουργός στον τότε τσάρο της οικονομίας :
" Ξέρετε τι είναι να είσαι επιχειρηματίας , να πρέπει να πληρώσεις μια επιταγή και να μη έχεις..."
Κι ο Παπαθανασίου που είναι επιχειρηματίας , κι όχι επαγγελματίας πολιτικός , ήξερε πολύ καλά τι έλεγε, γιατί ήξερε και από τις δυσκολίες του εμπορίου, αλλά και από τις συνέπειες που υπάρχουν για έναν επιχειρηματία που δεν είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του.
Ο άλλος τι να καταλάβει. Ποτέ του δεν μπήκε στα γρανάζια της αγοράς. Από τα θρανία στις σχολές και μετά στη Βουλή, γι αυτό και αγωνίζεται να εκλεγεί.
Γι αυτό κι εμείς ότι κρίνουμε πως πρέπει να ψηφίσουμε, να προτιμήσουμε να στείλουμε στη Βουλή ανθρώπους από το συνάφι μας, να διώξουμε όλους αυτούς τους επαγγελματίες της πολιτικής που ποτέ τους δεν έχουν κολλήσει ένσημα.
Κι ακόμα να φύγουν όλοι όσοι με πελατειακές σχέσεις αράχνιασαν στα έδρανα της Βουλής χωρίς να προσφέρουν στο τόπο τίποτε απολύτως.
Το φαγοπότι του αιώνα έχει γίνει από τους λίγους και θα το πληρώσουμε εμείς δυστυχώς.
Μιλάνε οι πολιτικοί για θυσίες, όταν καθένας από αυτούς , εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων έχει μετρητά, βίλες, κότερα, σκάφη, ακίνητα, εξοχικά και συνεχίζει να απολαμβάνει προνομίων !!!