Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Μπερδεύεται το κουβάρι....

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο μπερδεύεται το κουβάρι στη πολιτική μας ζωή, ενώ την ίδια ώρα τα προβλήματα μεγαλώνουν.
Ο Τσίπρας πάει ξέφυγε. Δείχνει πόσο ανέτοιμος ήταν για μεγάλα πράγματα και κάθε μέρα φαίνεται το τεράστιο κενό στη πολιτική του σκέψη.
Βέβαια στη θεωρία ο Τσίπρας είναι καλός. Στη πράξη όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, ενώ δεν υπάρχει χρόνος πλέον για σχεδιασμούς, αλλά μόνο για άμεση δράση.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται το μνημόνιο κι όπως λέει πάει αυτό τελείωσε, αφού αυτό αποφάσισε ο λαός. Ωστόσο λέει πως η Ε.Ε θα συνεχίσει να μας στηρίζει και να μας δίνει τις δόσεις.
Προφανώς γιατί είμαστε ωραίοι, ή γιατί είμαστε μάγκες και πιο έξυπνοι από αυτούς.
Αν ο Τσίπρας δώσει εγγυήσεις πως θα ξαναπάρουμε πίσω τα χρήματα που χάσαμε από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων , τότε ΟΛΟΙ να τον ψηφίσουμε, ΟΛΟΙ να πάμε μαζί του.
Σκέφτεται να φορολογήσει με 1% το τζίρο των μεγάλων επιχειρήσεων. Και πιστεύει ότι τα χρήματα αυτά θα τα πάρει από τις τσέπες των αφεντικών - επιχειρηματιών. Μα ότι δώσουν, αν βέβαια δώσουν , θα τα φορτώσουν στα είδη που παράγουν , αφού αμέσως θα ανέβει το κόστος παραγωγής, ενώ θα κάνουν περικοπές και μειώσεις προσωπικού.
Με την πολιτική αυτή βλέπω μερικές χιλιάδες εργαζόμενων να τρέχουν στο ταμείο ανεργίας....
Θα ψάξει να βρει λέει ο κ. Μηλιός, τις εταιρίες που κρύβονται πίσω από τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις εξωχώριες εταιρίες και θα τσακίσει τους ιδιοκτήτες. Δεν μας λέει ωστόσο ούτε πως θα το κάνει αυτό, ούτε πότε, ούτε πόσο καιρό θα του πάρει, κι αν θα τις βρει όλες....
Από όσα λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τα μεγαλοστελέχη του, διαφαίνεται το κομφούζιο που υπάρχει στη λογική, αλλά και στο σχεδιασμό τους τόσο για τις σχέσεις με την ΕΕ , όσο και με το εσωτερικό της χώρας.
Πόσο δύσκολο είναι με απλά Ελληνικά να μας πει τι θα κάνει και πως θα το κάνει.
Γιατί δεν απαντάει στην ερώτηση τι θα γίνει αν δεν περάσουν τα σχέδια του; Προφανώς γιατί δεν έχει άλλο σχέδιο, του λείπει το Plan B .
Ο λαϊκισμός ποτέ δεν ωφέλησε κανένα πολιτικό. Κι επειδή το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια, σύντομα αποκαλύπτεται.
Δεν είναι σωστό να παίζουν οι πολιτικοί με την αγωνία του κόσμου και με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά.
Δηλαδή με δυο λόγια τι μας λέει ο κ. Τσίπρας. Αν ένας δανειολήπτης διαφωνεί με τη Τράπεζα του, να καταγγείλει μονομερώς τη σύμβαση και να πάψει να πληρώνει....
Τι σόι λογική είναι αυτή.
Δεν θα ήταν καλύτερο να επαναδιαπραγματευτεί τους όσους του δανείου και αν βρει μια λύση έστω και δικαστικά , αν αποτύχει η εξωδικαστική οδός;
Βέβαια είναι γεγονός πως είναι δύσκολο να βγούμε από την ευρωζώνη, γιατί οι ζημιές τρίτων είναι τεραστιες στη περίπτωση αυτή. Εύκολα όμως κλείνει η κάνουλα από κάθε πηγή είτε αυτό λέγεται ανάπτυξη και ΕΣΠΑ, είτε λέγεται δανειοληψία.
Για να σοβαρευτούμε λοιπόν λίγο !