Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Υπό διάλυση το πολιτικό σύστημα

Κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει !
Η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές. Η αβεβαιότητα, η ανέχεια , τα διλήμματα, οι ψευτιές, οι σκοπιμότητες, η ανεργία, αλλάζουν το τοπίο αλλά και τους ανθρώπους στη συμπεριφορά τους.
Εδώ και πολύ καιρό μόνο για προβλήματα συζητάμε. Χάθηκε το χαμόγελο , η ελπίδα και η αισιοδοξία, αλλά πιστεύω πως για όλα αυτά υπεύθυνοι είμαστε εμείς, ο....κυρίαρχος λαός.
Αυτός που ανέδειξε άχρηστους και ακατάλληλους ηγέτες και αυλικούς, που έκανε ανθρώπους - όπως λέει ο λαός - κάθε ανώριμο και ανεύθυνο λιμοκοντόρο.
Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση καθώς το πολιτικό σύστημα είναι υπό διάλυση και καταρρέει.
Η Νέα Δημοκρατία
Η ΝΔ με τον φιλόδοξο αρχηγό της μετράει τα λάθη της. Λάθη σε θέματα πολιτικής και αρχών. Ο Σαμαράς έκανε λάθος εκτιμήσεις καταστάσεων και αντι να συσπειρώσει τη παράταξη, την αποδιοργάνωσε, την διέλυσε και έδωσε το έναυσμα να δημιουργηθούν άλλα μικρότερα και διασπαστικά ψήφων κόμματα. Ο λόγος του Σαμαρά δεν πείθει κι ο ίδιος παρουσιάζει έναν άνθρωπο που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει πρωθυπουργός έστω και για μια μέρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο φρούτο που παρήγαγε το ΠΑΣΟΚ . Ο Τσίπρας ήταν στη γη και ξαφνικά βρέθηκε στο φεγγάρι, πως να μη τρελαθεί ο άνθρωπος. Και να το σηκωμένο φρύδι όταν μιλάει και να το ύφος χιλίων καρδιναλίων, και να η υπεροψία και μακριά η εικόνα ενός ηγέτη μιας λαϊκής παράταξης. Ο Τσίπρας είναι κατά του μνημονίου, αλλά δεν μας έχει πει πως θα λύσει τα προβλήματα αν οι εταίροι μας του πούνε " καλό ταξίδι" . Μήπως με τις καταθέσεις των ιδιωτών όπως είπε ο συνεργάτης του ο Στρατούλης; Ο Τσίπρας βλέπει πως τσιμπάει ο κόσμος όταν ακούει πως εμείς δεν συμφωνούμε με το μνημόνιο και συνεχίζει το επικίνδυνο παιγνίδι της διάλυσης της χώρας, γιατί στο μυαλό του έχει στόχο να γίνει πρωθυπουργός και τι στο κόσμο. Ήδη άρχισε να πατάει στα βήματα του ΓΑΠ και να κάνει ταξιδάκια για να συναντήσει πολιτικούς άλλων χωρών χωρίς καν να έχει συγκεκριμένο ρόλο. Και το ερώτημα είναι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς; Γιατί δεν καταθέτει προτάσεις; Γιατί γιγαντώνει κόμματα με τη συμπεριφορά του όπως η Χρυσή Αυγή; Προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ακόμη την εντολή που του έδωσε ο ελληνικός λαός, που τον ανέδειξε σε κόμμα εξουσίας, από κόμμα διαμαρτυρίας που ήταν μέχρι πριν από τις εκλογές.
ΤΟ  ΠΑΣΟΚ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι εύστροφος κι έμπειρος πολιτικός, γι αυτό και αντέδρασε πολύ γρήγορα κι άρχισε το γκρέμισμα του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα αυτό έκανε τον κύκλο του και πληρώνει ακριβά τα λάθη του. Δεν είναι πλέον σε θέση ούτε προτάσεις να κάνει, ούτε εγγυήσεις να δώσει, καθώς κανείς πλέον δεν το πιστεύει. Ο Βενιζέλος πρέπει να αφήσει οριστικά σε μόνιμες διακοπές όλους όσους δεν εξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές, να στείλει σπίτι τους και μερικούς από αυτούς που εκλέχτηκαν , να αλλάξει όνομα, πολιτική φιλοσοφία και να ορίσει νέο πολιτικό στίγμα, ώστε να προσδιοριστεί και να αρχίσει την συγκομιδή οπαδών. Ο Βενιζέλος σίγουρα δεν διοικεί σοσιαλιστικό κόμμα. Αλλά πιστεύω ότι και ο ίδιος θα έχει μπερδευτεί με την πολιτική που εφάρμοσε ο ΓΑΠ. Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή δεν πείθει κανένα και είναι σα να μη υπάρχει.
Η ΔΗΜΑΡ
Ο Φώτης Κουβέλης μας έχει μπερδέψει με τα ναι και με τα όχι. Από τη μια θέλει να μείνει η χώρα στην Ευρώπη, αλλά από την άλλη θέλει για τη συγκυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει τη χώρα στην Ευρώπη. Και το θέμα είναι γιατί επιμένει τόσο στη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, αφού φαίνεται πολιτικά που το πάει ο Τσίπρας. Ο κόσμος τον ψήφισε γιατί πίστεψε σε όσα έλεγε προεκλογικά και μέσα σε αυτά δεν ήταν καμία σκέψη για συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κοκορομαχίες για το τίποτα και χωρίς να σκέφτονται την χώρα. Ουσιαστικά ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Κουβέλης θέλουν να βοηθήσουν την κατάσταση και πολύ περισσότερο να αναλάβουν ευθύνες. Προτιμούν να είναι στην αντιπολίτευση και εκ του ασφαλούς να καταγγέλλουν και να επισημαίνουν τα λάθη των άλλων.
ΚΚΕ και ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ
Δύο κόμματα στο χώρο γράφουν την δική τους ιστορία. Το ΚΚΕ και η ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ. Το δογματικό κομμουνιστικό κόμμα έχει στυλώσει τα πόδια και  επιμένει σε μια αντιπολιτευτική γραμμή. Το άλλο κόμμα, ακόμη δεν έχει εκδηλώσει την ταυτότητα του και τις σκέψεις του, αλλά και κανένα από τα κόμματα της Βουλής δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί του , κι είναι λογικό αυτό, χωρίς να χρειάζεται ανάλυση.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ
Ο Πάνος Καμμένος έχει τα δικά του , δεν συνεργάζεται με κανένα και τραβάει το δρόμο του ελπίζοντας όπως και όλοι οι άλλοι πλην ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πως με νέες εκλογές τα ποσοστά τους, άρα και η δύναμη τους θα αυξηθούν.Κι αυτό το κόμμα δεν είναι τίποτε άλλο από την αντιδραστική πτέρυγα της ΝΔ με ολίγο πασπάλισμα μικρών αντιμνημονιακών  φωνών.
Πέντε άνθρωποι λοιπόν δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και για συγκεκριμένο διάστημα να ανασκουμπωθούν και να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο. Το σύστημα καταρρέει από μικρούς πολιτικούς που θέλουν να κάνουν τους ηγέτες και που νυχθημερόν ονειρεύονται την πρωθυπουργία.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του.