Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Εδώ ο κόσμος χάνεται κι αυτοί....

Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Η χώρα να είναι σε πλήρη ακυβερνησία,ο λαός να στενάζει από το βάρος χιλιάδων προβλημάτων, οι εταίροι μας να περιμένουν με το χέρι στην σκανδάλη και οι πολιτικοί μας να ζούνε στο κόσμο τους.
Αυτή η ντροπή που λέγεται πολιτικός χώρος , αντί να σκύψει πάνω στα προβλήματα και να δώσει λύσεις, κοροϊδεύει. Κι όσο εμφανίζονται στις τηλεοπτικές εκπομπές, τόσο περισσότερο χάνουν από σκεπτόμενους Έλληνες.
Το μόνο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι να βρούνε στοιχεία να κατηγορήσουν ο ένας τον άλλο.Τρέλα πουλάνε και ψάχνουν να βρούνε αγοραστές. Κι όμως βρίσκουν και τους εκμεταλλεύονται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού μας φλόμωσε τόσο καιρό με θέσεις, ιδέες, προτάσεις , τώρα έκανε γνωστό πως την Παρασκευή θα ανακοινώσει το πρόγραμμα του. Δηλαδή τόσο καιρό τι ακούγαμε;
Πιστεύω πως την Παρασκευή πέρα από τα ΘΑ , τα γνωστά ΘΑ των κομμάτων θα δούμε και τον τρόπο, τις λύσεις των προτάσεων τους.
Το κακό είναι στη περίπτωση αυτή πως οι πολιτικοί δεν συναισθάνονται την ευθύνη που έχουν και αντί να ζητήσουν συγνώμη και να ψάξουν για λύσεις, προσπαθούν πάλι να εκμεταλλευτούν τους Έλληνες, κατηγορώντας ο ένας τον άλλο.
Σε μια Βουλή ήταν ΟΛΟΙ.
Στη ΝΔ ο Καμμένος , που βγάζει την ουρά του απέξω και καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα.
Στη ΝΔ κι ο Μαρκόπουλος, αυτός ο λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος, που κι αυτός καταγγέλλει σήμερα.
Για να τους ακούσεις όλους αυτούς πρέπει να έχεις πάρει τα χάπια σου, η να είσαι πολύ απελπισμένος. Πρώτα απ όλα δεν έχουν πολιτικό λόγο κι ως εκ τούτου δεν έχουν να μας πούνε ΤΙΠΟΤΕ . Κατά δεύτερο λόγο πολύ εύκολα καταλαβαίνεις τους σκοπούς και τις προθέσεις τους, που δεν είναι τίποτε άλλο η θέση στα έδρανα της Βουλής και μετά άντε γεια...
Ο κόσμος ειλικρινά κουράστηκε από τα καμώματα τους, τα παχιά τους λόγια, τις μεταγραφές χωρίς την έγκριση του, τις βρομιές και την αλαζονεία τους.
Ο κόσμος θέλει λύσεις στα προβλήματα του και ένα νέο μοντέλο πολιτικών, αυτών που δεν θα φοράνε πάντα γραβάτα , αυτών που δεν θα κυκλοφορούν με συνοδεία, αυτών που θα μπορεί να βλέπει στο καφενείο, στη λαϊκή αγορά, στο πεζοδρόμιο, στα μαγαζιά, αυτόν που να κινείται σαν απλός πολίτης. Κύρια όμως θέλει πολιτικούς χωρίς ξύλινη γλώσσα, δηλαδή εκπροσώπους του που να τους καταλαβαίνει. Και για να γίνει αυτό, πρέπει οι πολιτικοί να έχουν περάσει εργασιακό κατώφλι, να έχουν νιώσει την αγωνία των πληρωμών, να έχουν δει τους λογαριασμούς τους στο κόκκινο η στο όριο , να έχουν βιώσει όλα όσα βιώνει ο μέσος Έλληνας.
Τι να καταλάβει ο πολιτικός των 20-50 διαμερισμάτων, των εκατομμυρίων μετρητών  σε καταθέσεις, τι να νιώσει αυτός που ποτέ του δεν γνώρισε τη σημασία της λέξης πρόβλημα!!!
Γι αυτό υποστηρίζω ότι εδώ ο κόσμος χάνεται κι αυτοί...χτενίζονται.