Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Γκάφες , λάθη και πειράματα

Μια σειρά εγκληματικών λαθών του άπειρου και ανίκανου να κυβερνήσει τη χώρα Γεωργίου Α Παπανδρέου, μας οδήγησαν στο ΔΝΤ και την εξαθλίωση.
Αυτό ήταν το πρώτο βήμα , όπου κανείς εκ των ανίδεων της ΄Κυβέρνησης Παπανδρέου δεν γνώριζε πολιτική ιστορία και οικονομία ώστε να θυμηθεί αν μη τι άλλο τι έγινε στις χώρες που πήρε στην αγκαλιά του το ΔΝΤ.
Κι ήρθαν οι άνθρωποι του ΔΝΤ σε μια χώρα παντελώς άγνωστη σε αυτούς, άγνωστη από πλευράς ιστορίας και κουλτούρας, άγνωστη από πλευράς συνηθειών και νοοτροπίας και πήραν αποφάσεις χωρίς να βρουν την παραμικρή αντίσταση.
Κι οι κυβερνώντες του 45% , έγιναν μέσα σε μία νύχτα υπάλληλοι των ανώριμων υπαλλήλων του ΔΝΤ. Γι αυτούς ήταν εύκολο να πάρουν αποφάσεις αφαίμαξης των χρημάτων του λαού, γιατί απλά από τις δικές τους τσέπες και ΟΛΩΝ των άλλων πολιτικών δεν έφυγε ούτε μισό σεντ.
Κανείς από τους κυβερνήτες δεν είπε όχι στις προτάσεις του Τόμσεν και των συνεργατών του. Κι αυτοί βρήκαν πρόσφορο έδαφος και προχώρησαν και σε κόκκινες γραμμές, με ύφος και αναίδεια, με πρόκληση και υπεροψία.
Αυτή όμως δεν είναι η Ελλάδα, κι αν ο ελληνικός λαός δεν ξεσηκώθηκε όπως έπρεπε, αυτό οφείλεται στην έλλειψη πραγματικού ηγέτη και γιατί είχε απογοητευτεί από τα μυριάδες ψέμματα των ψευτοπολιτικών.
Οι δανειστές μας προσπάθησαν και καλά έκαναν να διασφαλίσουν τα χρήματα που μας έδωσαν και αυτά που τους χρωστάμε. Ωστόσο έκαναν και ανεπίτρεπτα πειράματα που μόλις τώρα τα βλέπουν καθώς γύρισαν μπούμεραγκ σε βάρος τους.
Υπήρχαν και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βάλεις ένα τέλος στην ασυδωσία. Κι ακόμα να αντιδράσεις. Αλλά και πολλά από τα δημοσιονομικά μέτρα που μας πρότειναν οι ξένοι, αντί να το έχουμε κάνει εμείς, είναι σωστά.
Βρήκαν οι ξένοι ένα κράτος μπάχαλο, γιατί απλά μπάχαλο είναι τα κόμματα και οι πολιτικοί μας. Πως να ξέρουν αυτοί που ποτέ δεν εργάστηκαν στη ζωή τους, τι γίνεται στη ζωή των εργαζόμενων ;
Πως να ξέρουν τι γίνεται στις φτωχογειτονιές αυτοί που μεγάλωσαν μεταξύ Κολωνακίου, Εκάλης και άλλων ξεχωριστών περιοχών.
Κανένας τομέας του κράτους δεν λειτουργούσε - και δεν λειτουργεί ακόμα - σωστά.
Όλοι ψαχνόντουσαν για μίτζες , γιατί ήξεραν που φτάνει η πυραμίδα. Κι ο κλέφτης τον κλέφτη δεν τον ενοχλεί.
Κι ο Πάγκαλος σωστά είπε τη φράση "μαζί τα φάγαμε" γιατί εννοούσε όλους μαζί τους πολιτικούς!!!
Με ανίκανους προσπαθεί η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της. Γι αυτό και οι τελευταίες εκλογές δεν έδωσαν λύση. Γιατί αυτοί οι ανίκανοι δεν κατάφεραν ούτε τη ψήφο του λαού να ερμηνεύσουν. Κι ακόμα δυστυχώς είμαστε στην αρχή.