Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Τι μας λένε τα ... παιδιά !

Βρισκόμαστε στη τελική ευθεία για τις εκλογές. Άλλα πειράματα δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνουν καθώς έχουμε φτάσει στο πάτο του βαρελιού. Ο Έλληνας πρέπει αυτή τη φορά να σκεφτεί το παρόν και το μέλλον του. Καθένας μας έχει ευθύνες για τον άλλο και κανείς δεν πρέπει να πάει στις κάλπες αβασάνιστα και με επιπολαιότητα.
Οι κοκορομαχίες των πολιτικών στελεχών στα κανάλια επί καθημερινής βάσης δεν έχουν τελειωμό. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι ληστείες, οι αυτοκτονίες, επιχειρήσεις κλείνουν, ραβασάκια της εφορίας έρχονται, περικόπτονται μισθοί και συντάξεις, επιχειρήσεις δεν καταβάλουν τα νόμιμα και γενικά η χώρα βαδίζει την οδό της εξαθλίωσης.
Όλοι μας περιμένουμε να ακούσουμε κάτι από σοβαρά χείλια που θα μας οδηγήσει στο σωστό δρόμο σκέψης, αλλά αυτό είναι είδος εν ανεπαρκεία.
Ο Έλληνας έχασε το κέφι του, το χαμόγελο του και βρίσκεται υπό συνεχή πίεση.
ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός δεν μας δείχνει το ξέφωτο, κανένας δεν δίνει ελπίδα και σχεδόν ΟΛΟΙ αποκρύπτουν την αλήθεια, γιατί απλά θέλουν να υφαρπάξουν την ψήφο μας , που θα τους οδηγήσει στη Βουλή για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Όλοι αυτοί νοιάζονται μόνο για τα δικά τους συμφέροντα, για τον παχυλό μισθό που τους περιμένει και όλα τα άλλα πλεονεκτήματα που έχουν από τους ίδιους καθιερωθεί.
Αυτοί δεν είναι ίσοι με εμάς. Δεν το λένε, αλλά το βλέπουμε, το νοιώθουμε από τις πράξεις και τις αποφάσεις τους. Κανένας από αυτούς δεν μπορεί να μας καταλάβει απλά και μόνο γιατί δεν μοιάζουμε, δεν ανήκουμε στην ίδια μοίρα, στην ίδια κατηγορία.
Προσπαθώ να δω πως θα υλοποιηθούν όλα όσα υπόσχονται, αλλά κανένας δεν κάνει μια αναφορά. Λεφτά δεν υπάρχουν , αλλά αυτοί πάλι τάζουν και κοροϊδεύουν τον κόσμο.
Ξαναγυρίσαμε στην εποχή του ΘΑ και το πιο τραγικό που ακούω είναι πως θα προσπαθήσουμε... Φυσικά αυτό δεν αρκεί, ούτε οι μαγκιές περνάνε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ούτε οι παλληκαριρισμοί.
Η πολιτική χρειάζεται πολιτικούς, διπλωμάτες, ανθρώπους έξυπνους και ευγενείς. Χρειάζεται στελέχη που να έχουν αντοχές και γνωριμίες για να αλλάξουν κάτι.
Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 20 χρόνια για να μη πω παραπάνω έγιναν εγκλήματα κατά του Ελληνικού λαού. Κι αυτά δυστυχώς πληρώνουμε τώρα. Παράλληλα πληρώνουμε την πολιτική μας τύφλωση, αλλά και τη νοοτροπία της καλοπέρασης και ...πέρα βρέχει !
Άκουσα σήμερα εκπρόσωπο κόμματος να λέει, πως θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι, αλλά δεν ήταν βέβαιος, ούτε επιχειρήματα είχε.
Κατηγόρησε το σύστημα, μίλησε για την υγεία, την οικονομία, τις συντάξεις, τους μισθούς, αλλά δεν είπε πως θα τα διορθώσει όλα αυτά όταν δεν υπάρχει σεντ στο ταμείο.
Τελικά μας δουλεύουν η είναι τόσο κενοί, ανόητοι , επιπόλαιοι και προσπαθούν να μας πείσουν για την μηδενικότητα τους και δεν θέλουμε να το καταλάβουμε;