Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Η διαδικασία των play off

Σήμερα αρχίζει η διαδικασία των play off για το πρωτάθλημα της Super League. Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα που σκοπό έχει να κάνει ανακατάταξη στην βαθμολογία του πρωταθλήματος που έληξε πριν λίγες ημέρες.
Ο πρωταθλητής δεν συμμετέχει στη διαδικασία για άγνωστους λόγους. Γιατί αν κρίνουμε πως τερμάτισε πρώτος , άρα δικαιωματικά χαίρεται την επιτυχία του, γιατί να μη ισχύει το ίδιο και για τον δεύτερο, τρίτο, τέταρτο;
Η διαδικασία των play off είναι ακαταλαβίστικη.
Πιστεύω πως οι εμπνευστές της δεν κάθισαν να μελετήσουν το θέμα. Προφανώς θα είδαν πως σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα ακολουθείται αυτή η διαδικασία και είπαν να το κάνουμε κι εμείς. Η πάλι θα σκέφτηκαν κέρδη από διαφημίσεις και χορηγίες.
Πέρα από το άδικο της ιστορίας, ο θεσμός αυτός έχει πολλά μειονεκτήματα. Ταλαιπωρία ποδοσφαιριστών και φιλάθλων, ελάχιστα εισιτήρια, πολλά έξοδα για μετακινήσεις διαιτησίες, λειτουργία γηπέδων κ.α. Έλλειψη χορηγιών η διαφημίσεων και γενικά αποστροφή.
Ψάχνω να βρω κάποιο σοβαρό λόγο που γίνονται αυτοί οι αγώνες αλλά αδυνατώ. Κι είναι απορίας άξιο πως οι μετέχοντες  στη διοίκηση της Λίγκα δεν συζητούν το θέμα.
Έτρεξε ένα πρωτάθλημα και οι ομάδες κατέλαβαν τις θέσεις τους , πάει τελείωσε, όλα τα άλλα είναι φληναφήματα και αηδίες.
Το Ελληνικό ποδόσφαιρο πάσχει σε πολλά σημεία και η διαδικασία αυτή το γελοιοποιεί ακόμη περισσότερο στα μάτια του κόσμου.