Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Μας περνάνε για χαχόλους...

Νομίζω πως ήρθε ο καιρός να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στη ζωή μας.
Άντε να δεχθούμε πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι οι υπαίτιοι για όλα τα δεινά του τόπου.
Να δούμε όμως και την άλλη πλευρά του νομίσματος.
Δεν χρειάζεται να κάνω καμία αναφορά για τα οικτρά οικονομικά της χώρας, γιατί είναι σα να παραβιάζω ανοικτές πόρτες.
Θα ήθελα όμως την άποψη και θέση των άλλων, των καλών , εκείνων που αγωνίζονται για εμάς τους δυστυχείς, σε δύο απλά θέματα.
Το πρώτο , να μας πούνε για ΟΛΕΣ αυτές τις παροχές που υπόσχονται ως άλλο ΠΑΣΟΚ , που θα βρούνε τα λεφτά και πότε. Γιατί αν περιμένουμε να εξακριβώσουν τι γίνεται η τι μπορεί να κάνουν, θα τους βρούμε στο σβέρκο μας για μερικά χρόνια , να λεηλατούν, να πειραματίζονται και να καταστρέφουν τα ... ερείπια.
Ακούω πως θα φορολογήσουν το κεφάλαιο. Ποιο κεφάλαιο δεν λένε. Μήπως τους 10-20 μεγαλοεπιχειρηματίες  που έχουν στη δούλεψη τους μερικές χιλιάδες φτωχούς και τους συντηρούν; Κι αν είναι περισσότεροι πότε θα τους φορολογήσουν και με ποιο τρόπο.
Η φορολογία ως μέσο εξοικονόμησης χρημάτων δεν στέκεται πλέον.Κι αν γίνει κάτι τα χρήματα που θα αντληθούν δεν φτάνουν για την αποκατάσταση των θιγμένων οικονομικών του λαού.
Πέρα από τη φορολογία έχουν άλλη πηγή εξοικονόμησης χρημάτων ; Κι αν ναι ποια είναι αυτή.
Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση δεν μπορεί να περιμένει κανένα μαθητευόμενο μάγο , να ζητάει πάλι συγνώμη μετά από μερικά χρόνια όπως έκανε το άδειο ΠΑΣΟΚ.
Στις κάλπες πρέπει να πάμε με καθαρό μυαλό και όχι με συναίσθημα, η θυμό γιατί παίζεται πλέον το μέλλον της χώρας.
Όσοι συνταξιούχοι πήραν αυτό το μήνα τις συντάξεις τους, είδαν τα χρήματα τους λιγότερα , πολύ λιγότερα και ΚΑΝΕΙΣ  δεν τους ενημέρωσε γιατί ξαναπληρώνουν , αυτοί οι απόμαχοι της ζωής, που δεν έχουν και δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να αυξήσουν τα έσοδα τους.
Το ανυπόληπτο κράτος κλέβει τον μόχθο δεκαετιών , κλέβει από τα χρήματα που οι μισθωτοί και επαγγελματίες πλήρωναν κάθε μήνα μια ζωή για να έχουν καλά υστερνά.
Δεν θέλουμε άλλους κλέφτες στο κεφάλι μας.
Και πρέπει να καταλάβουν ΟΛΟΙ πως δεν είμαστε χαχόλοι.
Το δεύτερο, δεν ακούω ΚΑΝΕΝΑ προοδευτικό πολιτικό να δεσμεύεται πως θα μειωθεί άμεσα ο αριθμός των 300 στη Βουλή. Ούτε ότι ο μισθός τους θα γίνει 1.300 ευρώ όπως πολλών άλλων συνανθρώπων μας . Ακόμη δεν λέει ΚΑΝΕΙΣ  κυριούλης πως θα πάψει η Βουλή να μοιράζει αυτοκίνητα στους βουλευτές, να τους δίνει δωρεάν εισιτήρια να ταξιδεύουν και μάλιστα πρώτη θέση, να μη έχουν φρουρά , ούτε ένα επιτελείο περίπου 5-15 ατόμων να τους υπηρετεί, ούτε κινητά που τα πληρώνουμε εμείς.
Όταν ΟΛΟΙ εμείς υποφέρουμε, ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να καλοπερνάνε από το υστέρημα μας;
Προσωπικά πιστεύω πως ΚΑΝΕΙΣ  δεν πρόκειται να αγγίξει το θέμα αυτό, απλά γιατί ΟΛΟΙ τους είναι ίδιοι και μας κοροϊδεύουν.
Γι αυτό πρέπει να ξυπνήσουμε μέχρι να τους δούμε να δεσμεύονται δημόσια.