Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Η Γιορτή Ηλιοπροστασίας στο Γαλάτσι

Το Σάββατο 26, την Κυριακή 27 και την Δευτέρα 28 Μαΐου ο ΜΗ κερδοσκοπικός  Οργανισμός για την  Πρόληψη και την Αντιμετώπιση του Μελανώματος " Μελάμπους" και ο Δήμος Γαλατσίου οργανώνουν " Γιορτή Ηλιοπροστασίας".
Η εκδήλωση θα γίνει  στο Άλσος Γαλατσίου, στο κλειστό Δημοτικό γήπεδο.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση παιδιών και ενηλίκων για τη σωστή εφαρμογή των κανόνων Ηλιοπροστασίας, την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος.
Κι αυτό θα γίνει με  ευχάριστο τρόπο, μέσω μιας μεθοδολογίας , η οποία αποτελεί παγκόσμια πρωτοπορία ( με τραγούδια, κουκλοθέατρο, παιγνίδια, θεατρικούς διαλόγους κ.α ) καθώς και καλλιτεχνικές δραστηριότητες  όπως ζωγραφική , κατασκευές με πλαστελίνη και πηλό κ.λ.π και πολλές άλλες εκπλήξεις.
Θα γίνει και δωρεάν εξέταση πληθυσμού από εθελοντές ειδικούς ιατρούς το Σάββατο και την Κυριακή από τις 10 το πρωί, ως τις 9 το βράδυ.
Ψυχή αυτής της εκδήλωσης η εκπληκτική ιατρός ( παθολογοανατόμος ) Ντίνα Φραγκιά που χρόνια τώρα δίνει μεγάλο αγώνα κατά του καρκίνου του δέρματος.
Πέρα από όλα τα άλλα που μας βασανίζουν καθημερινά, πρέπει να προσέξουμε και την υγεία μας. Πιστεύω σε αυτή την εκδήλωση και σας συνιστώ να πάτε μια βόλτα μέχρι το Γαλάτσι και να δείτε ποιοι πραγματικά νοιάζονται για μας και τι αγώνα δίνουν, χωρίς κανένα προσωπικό τους κέρδος.