Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Πάει χάθηκε η μπάλα.

Μας έχουν τρελάνει ορισμένοι περίεργοι του τόπου. Μιλάνε τώρα για συνένωση δυνάμεων στη ΝΔ και προσπαθούν να περάσουν μια γραμμή που μόνο στα παραμύθια αντέχει.
Ποιος κατ αρχήν να κάνει τη συνένωση, μήπως ο Σαμαράς, που ήταν ο αρχιτέκτονας της διάλυσης;
Ποιος από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να πάει με το Σαμαρά και τη ΝΔ;
Η Ντόρα που τη διέγραψε ο Σαμαράς, η ο Καρατζαφέρης, που έχει πει τόσα και τόσα για τον αρχηγό της ΝΔ;
Μήπως να πάει ο Καμμένος, που φωνάζει σε όλους τους τόνους για την ανικανότητα του Σαμαρά; Εδώ ακόμη κι ο Μάνος που συνέχεια ψάχνεται και δεν είναι ζεστός για μια τέτοια κίνηση
Τώρα αντί να παίζουμε τη κολοκυθιά, νομίζω πως είναι καιρός να πει κάποιος από τους παρατρεχάμενους του στον Σαμαρά , πως με αυτόν συνένωση δεν γίνεται. Αν θέλει να προσφέρει στο τόπο και στο κόμμα, ο Σαμαράς μπορεί να παραιτηθεί και κυρίως να ξεχάσει τα όνειρα που είχε για την πρωθυπουργία.
Ο Σαμαράς έκανε λάθος εκτιμήσεις και τώρα πληρώνει τα λάθη του. Υπήρξε υπερόπτης, εγωιστής και αλαζόνας . Αντί να συσπειρώσει το κόμμα , το διέλυσε και θέλησε να το παίξει ηγέτης χωρίς να έχει τη στόφα του ηγέτη. Πήρε μια παράταξη στο 33% και την οδήγησε στο 19% , κι ακόμη μιλάει, αντί να κάνει αυτοκριτική και να συγκαλέσει αμέσως τα όργανα του κόμματος και να τα παρακαλέσει να τον βγάλουν με τις αποφάσεις τους από τη δύσκολη θέση.
Τα τέσσερα κόμματα που θέλουν μερικοί να τα συνενώσουν, έχουν κατ αρχήν διαφορετική φιλοσοφία, άλλη νοοτροπία και αρχές , πως να ξεπεραστούν όλα αυτά και να γίνουν οι τέσσερις ένα. Φαντάζεστε γιαούρτια που θα πέσουν αν εμφανιστούν στο ίδιο κάδρο Ντόρα, Σαμαράς, Καρατζαφέρης και Καμμένος; Κι επειδή χάθηκε η μπάλα, μπορεί σαν ιδέα να είναι πολύ καλή, στην πράξη όμως δεν μπορεί να γίνει κάτι.