Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Άλλος ένας χαοτικός πολιτικός.

Τελικά οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ξεχωριστός λαός, αλλά ταυτόχρονα και πολύ ανόητος, αφού τόσα χρόνια δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε πως δεν ζούμε στο τόπο μας, αλλά μέσα στο χάος.
Όπως όλοι οι προηγούμενοι λαϊκιστές πολιτικοί, έτσι και ο Τσίπρας είπε πως παραλαμβάνει χάος. Προφανώς είναι η εύκολη λύση για όλους εκείνους που θέλουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ή για εκείνους που δεν ξέρουν πως να διαχειριστούν καταστάσεις.
Όταν λοιπόν υπάρχει χάος, πρέπει να μας πούνε πως το αντιλαμβάνονται. Πως θα το διαχειριστούν. Ποιοι το δημιούργησαν και αν θα υποστούν τις συνέπειες που οι νόμοι ενός συντεταγμένου κράτους ορίζουν. Αόριστα και ανεύθυνα παραλάβαμε χάος δεν λέει τίποτε. Ή μάλλον λέει, πως το χάος επειδή δεν μπορεί να προσδιοριστεί, μπορεί και οι πολιτικοί να καλυφθούν πίσω από μια λέξη που προσδίδει κάτι το αόριστο και φανταστικό.
Κάντε το λοιπόν πιο συγκεκριμένο, δώστε του εσείς οι νέοι άνθρωποι της πολιτικής μας ζωής όνομα και επίθετο και πάψτε να ακολουθείτε κανόνες που ακολουθούσαν ΟΛΟΙ αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα με τις βλακείες, το πελατειακό κράτος και τις λαμογιές τους στο γκρεμό.
Δυστυχώς όμως το παραλάβαμε χάος, το είπε και ο Τσίπρας γιατί η επωδός αυτού ήταν όλη η αλήθεια που κρύβεται και λέγεται καλυμμένη για να μη πέσουν πολλά γιαούρτια στη συνέχεια. Κι αυτή φράση που συνδέεται και συνδέθηκε με τη λέξη χάος η τη φράση παραλάβαμε χάος είναι το τραγελαφικό και ουσιώδες " ο ελληνικός λαός θα κάνει θυσίες , αλλά με αντίκρυσμα..."
Δηλαδή τι μας λέει ο κ. Τσίπρας πως θα κάνουμε κι άλλες θυσίες;
Μωρέ δεν αντέχουμε, δεν το κατάλαβε ούτε αυτός με τη παρέα του;
Και ποιος εγγυάται για το....αντίκρυσμα;
Και ποιο θα είναι αυτό το ....αντίκρυσμα;
Ας ανοίξουν τα μάτια τους οι άνεργοι πολιτικοί , οι χωρίς ένσημα πολιτικοί, οι βολεμένοι της ζωής προνομιούχοι, που μιλάνε για όλους και ΠΟΤΕ γι αυτούς.
Και με την ευκαιρία, να δεσμευτεί ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πως ο μισθός των βουλευτών θα φτάσει στο ένα τρίτο των σημερινών τους αποδοχών και δεν θα έχουν ούτε ασυλία, ούτε προνόμια. Και τα κόμματα όχι μόνο δεν θα πάρουν πλέον επιχορήγηση - που ο λαός πληρώνει πάλι - αλλά θα εξοφλήσουν άμεσα ΟΛΑ τα οφειλόμενα στις τράπεζες και το κράτος.