Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η μαγκιά και η συμπεριφορά

Ο μάγκας γενιέται, δεν γίνεται, ούτε πλάθεται. Μάγκας στη ζωή είναι ο κιμπάρης, ο αληθινός, ο ευθύς και ο σταράτος. Όλοι οι άλλοι είναι οι τσάμπα μάγκες.
Η μαγκιά δεν είναι μόδα, ούτε μπορεί να γίνει, γιατί οι πραγματικοί μάγκες υπάρχουν από τότε που γεννήθηκε το έθνος .
Τα γράφω αυτά γιατί το τελευταίο καιρό προσπαθούν πολλοί να μας τρελάνουν.
Αυτοί που υπηρετούν τους θεσμούς, οφείλουν και να τους σέβονται.
Ο Τσίπρας για παράδειγμα πήγε στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας , που φυσικά δεν είναι μόνο πρόσωπο, αλλά και θεσμός. Είχε το παλικάρι ύφος και ανοιχτό πουκάμισο, χωρίς γραβάτα.
Αν ο Πρόεδρος τον υποδεχόταν με κάποια καθυστέρηση φορώντας  βερμούδα και σαγιονάρες  πως θα του φαινόταν; Θα ήταν μαγκιά του Προέδρου η προσβολή για όσους εκφράζει ο Τσίπρας;
Πράγματι ο λαός θέλει τους πολιτικούς να του μοιάζουν, αλλά και ο απλός άνθρωπος ξέρει πως να ντύνεται και πως να συμπεριφέρεται ανάλογα με τις περιπτώσεις και τη σοβαρότητα τους.
Δεν είναι κακό να φοράς γραβάτα, να είσαι ευπρεπώς ντυμένος και να δείχνεις εικόνα πολιτισμένου.
Ο Τσίπρας θα πάει στο ευρωκοινοβούλιο με ανοιχτό σακάκι και χωρίς γραβάτα και θα περιμένει να του δείξουν σεβασμό και σοβαρότητα;
Ο κόσμος που ψήφισε Τσίπρα , περιμένει από αυτόν να κάνει πράγματα, κι όχι ψευτομαγκιές. Η άρνηση του να κυβερνήσει δεν είναι στα πλάνα των ψηφοφόρων που σε καμία περίπτωση δεν θέλουν ακυβερνησία στη χώρα.
Οι εφευρέσεις περί αναίρεσης των υπογραφών κ.λ.π είναι φτηνά κόλπα. Ένας πολιτικός πρέπει πάντα να σέβεται την υπογραφή του. Κι αν ο Τσίπρας ήθελε τέτοιες πολιτικές και φασιστικές μεθόδους, έπρεπε να το έλεγε από την αρχή.
Ο Τσίπρας αν θέλει να δείξει ποιος είναι, ας πάρει στα χέρια του το τιμόνι και ας οδηγήσει το καράβι εκεί που πρέπει. Κι ακόμα πρέπει να καταλάβει πως άλλο είναι το κόμμα διαμαρτυρίας κι άλλο το κόμμα εξουσίας.
Ο λαός του έδωσε ποσοστά κόμματος εξουσίας, πρέπει λοιπόν να ξεχάσει τα κουβαδάκια του στη παραλία , να ανασκουμπωθεί και να δείξει σε όλους πως μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα.
Οι υποχρεώσεις όλων τρέχουν και δεν αντέχουν τα τερτίπια των πολιτικών.
Υπάρχουν ακόμη απολυμένοι, πεινασμένοι, άνθρωποι και νοικοκυριά σε απόγνωση. Κι όλοι αυτοί θέλουν λύσεις στα προβλήματα τους.
Ο Σαμαράς ξεμπέρδεψε με τις διαδικασίες σε μια μέρα.
Ο Τσίπρας που θέλει να είναι στο προσκήνιο θα το κρατήσει το παιγνίδι τρεις μέρες , ενώ θα μπορούσε να είχε τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες.
Μέσα σε όλα και οι δηλώσεις των στελεχών του που πλέον δεν βάζουν γλώσσα μέσα τους και λένε ένα σωρό αηδίες.
Με την αναφορά του ο Στρατούλης στις Τράπεζες και τις καταθέσεις παραλίγο να τινάξει το σύστημα στον αέρα και στη συνέχεια προσπάθησαν όλοι μαζί να μαζέψουν όσα είπε.
Τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα κι όσο πιο γρήγορα ξεμπερδέψουμε τόσο το καλύτερο για τη χώρα γενικώς.