Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Δρόμος χωρίς επιστροφή για το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ μετά από μια σειρά λαθών, μετά από διακυβέρνηση με αλλαζονεία και υπεροψία, με αλλαγή πολιτικής υφής, ξαναγύρισε στην αφετηρία του 1974.
Το ΠΑΣΟΚ έχασε την ταυτότητα του και τους ψηφοφόρους του.
Φαινόμενο οι λίγοι ( 160 βουλευτές ) να διώξουν τους πολλούς ( 2.200.000 ψηφοφόρους ).
Το ΠΑΣΟΚ συνετέλεσε με την πολιτική του και την βοήθεια της ΝΔ να δημιουργήσει μια νέα πολιτική εικόνα και ακόμη να αναστήσει νέα πολιτικά κόμματα.
Το ΠΑΣΟΚ έκανε πολλά εγκλήματα σε βάρος του Ελληνικού λαού και είναι άδικο να μιλάμε μόνο για τις ευθύνες του ανεύθυνου Γιώργου Παπανδρέου, όταν ευθύνες είχαν και όλοι οι προηγούμενοι αρχηγοί του, γιατί υπήρξαν πολιτικοί χωρίς βλέψεις και οράματα. Εθισμένοι και ...μεθυσμένοι με την εξουσία θεωρούσαν τον κομματικό στρατό τους δεδομένο και πίστευαν πως ότι και να έκαναν, όσα ψέμματα και να του έλεγαν δεν θα αντιδρούσε ποτέ.
Οι αντοχές όμως  εξαντλήθηκαν και αυτό φάνηκε την Κυριακή που μας πέρασε.
Τον Έλληνα δεν μπορεί κανένας να τον κάνει με το ζόρι φτωχό και ξευτίλα. Γιατί έχει περηφάνεια , έχει πάθος, είναι δημιουργικός, είναι έξυπνος.
Κανείς δεν νοιάστηκε για το πορτοφόλι του Έλληνα και το χειρότερο είναι πως μας έδειχναν κάθε μέρα ΟΛΟΙ της Βουλής πως τα μέτρα ήταν για όλους εκτός από τους λίγους, τους γνωστούς λίγους της Βουλής και του γκρουπ των υποστηρικτών τους.
Το ΠΑΣΟΚ μπήκε πλέον σε δρόμο χωρίς επιστροφή και δεν μπορεί να πείσει κανένα, απλά και μόνο γιατί δεν είναι πια ένα σοσιαλιστικό κίνημα, είναι κόμμα που δεν ξέρει τι πρεσβεύει. Το πρόβλημα του δεν έχει να κάνει με τις ικανότητες των στελεχών του, αλλά με την χαμένη ιδεολογία του. Η ομάδα κουράστηκε και ο προπονητής δεν έκανε αλλαγές ούτε προσώπων, ούτε τακτικής και γι αυτό έχασε.
Τώρα είναι αργά για δάκρυα και το χειρότερο είναι πως εξακολουθούν να προκαλούν με τη παρουσία τους και με όσα λένε. Κι επειδή τον ψεύτη δεν τον πιστεύει κανείς, δύσκολα θα μπορέσει αυτή η παράταξη να ανασυνταχθεί, γιατί έβλαψε πολύ κόσμο.
Το πάθημα του ΠΑΣΟΚ αν γίνει μάθημα για τους άλλους ίσως ισοροπήσει η χώρα, διαφορετικά θα ζήσουμε σκηνές απείρου κάλους , που δεν έχουμε ονειρευτεί ούτε στα καλύτερα όνειρα μας.
Ποτέ κανένα σοσιαλιστικό και δημοκρατικό κόμμα, δεν είχε τύχη , από τη στιγμή πού έβαλε χέρι στους μισθούς των εργαζόμενων και κυρίως των συνταξιούχων.
Κι αυτοί που μας κυβερνούσαν , αντί να νοικοκυρέψουν το "μαγαζί" , αντί να σταματήσουν τις σπατάλες, τις κομπίνες, τις λαμογιές, βρήκαν την εύκολη λύση και πήραν την μεγάλη απάντηση.
Η ομολογία των αξιωματούχων του ΔΝΤ και της ΕΕ ότι για πρώτη φορά δέχθηκαν χωρίς διαπραγμάτευση τους όρους που έθεσαν , λέει τα πάντα. Εκφράζει την επιπολαιότητα και ανικανότητα τους. Γι αυτό πήραν και την απάντηση από τον κόσμο που τους στήριζε...