Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Η αλαζονεία του αρχηγού...

Ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε με κάθε τρόπο να γίνει πρωθυπουργός της χώρας. Είδε τα ποσοστά του να εκτινάσσονται στο 33-35% και΄πίστεψε πως ήταν εύκολο να πάρει από το λαό την απόλυτη στήριξη και να κυβερνήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα του.
Ωστόσο δεν έπεισε κανένα για τις προθέσεις του και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία, αλλά και πολύ κόσμο που τον εγκατέλειψε για να φτάσει η ΝΔ στα χαμηλά του 18,9%.
Με όσα συνέβησαν δεν δικαιολογείται η διαγραφή της Ντόρας που του αφαίρεσε 2,6% από τη δύναμη του. Κι επίσης δεν δικαιολογείται η αποχώρηση του Καμμένου και των άλλων βουλευτών και στελεχών του που του στέρησαν ένα 10,6 %.
Στη κρίση στους κόλπους του κόμματος, έδειξε αλαζονεία και δεν λειτούργησε ως πολιτικός. Έκανε κι αυτός το ίδιο λάθος , απομακρύνθηκε από τη βάση των στελεχών του κόμματος του και δεν άκουσε τη φωνή τους. Δεν συζήτησε μαζί τους και δεν πρόλαβε τα χειρότερα. Με τη στάση του ουσιαστικά έδιωξε πολύτιμα στελέχη και το πλήρωσε ακριβά.
Ο Σαμαράς με σειρά λαθών ήθελε να φτιάξει ένα νέο κόμμα με τη σιρμαγιά της ΝΔ. Άλλαξε μέχρι και το λογότυπο του κόμματος και ποτέ δεν ήλθε κοντά στο κόσμο.
Νέος άνθρωπος, νέος αρχηγός με συνταγή παλαιοκομματικών στελεχών. Ατσαλάκωτος , με το κοστούμι πάντα και τη γραβάτα, δεν κατάφερε να αξίζει αυτόν που περνούσε δύσκολα. Δεν κατέβηκε στο πεζοδρόμιο, δεν μίλησε με κανένα ελεύθερα και απλά, χωρίς κουστωδία και παρατρεχάμενους. Δεν σήκωσε ποτέ τα μανίκια και δεν μίλησε τη γλώσσα που καταλαβαίνει ο γέρος, ο νέος, ο εργάτης, ο δοκιμαζόμενος Έλληνας.
Πύρρειος η νίκη του, ποια νίκη δηλαδή, η πρωτιά να πούμε καλύτερα.
Ο Σαμαράς αν δεν καταλάβει έγκαιρα τα λάθη του και συνεχίσει με κινήσεις όπως αυτή των διαγραφών στελεχών και της ανάστασης πεθαμένων , θα εξαφανιστεί πολύ σύντομα και θα ακολουθήσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ.
Τον οπαδό της ΝΔ δεν τον ενδιαφέρουν πλέον τα προσωπικά κανενός, αλλά μόνο η ζωή του και το πορτοφόλι του, η ηρεμία του και η οικογενειακή του γαλήνη. Αυτό ας το καταλάβουν όλοι γενικά.