Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Με απλή λογική...

Δεν χρειάζεται να έχει σπουδάσει κάποιος πολιτικές επιστήμες για να καταλάβει τι παίζεται στη πολιτική σκηνή του τόπου. Μόνο που η ώρα που επιλέχθηκε να παιχτούν αυτά τα θλιβερά και νοσηρά παιγνίδια είναι άκρως ακατάλληλη.
Ο Τσίπρας μόλις είδε τα ποσοστά του να εκτοξεύονται λόγω της επιπολαιότητας , της αδιαλλαξίας και της αλαζονείας του Σαμαρά, στύλωσε τα πόδια. Ούτε κυβέρνηση ήθελε, ούτε λύση κατάφερε να δώσει. Κι όταν μερικά γκάλοπ έδειξαν πως κέρδισε κι άλλες μονάδες στα ποσοστά που είχε πάρει, τότε έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά.
Με τη λο΄γική, γιατί να είμαι δεύτερο κόμμα, όταν μπορώ να γίνω και πρώτο, οδήγησε τη χώρα σε νέες εκλογές αδιαφορώντας για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και προτίμησε να παίξει με τη φωτιά. Γιατί αν τώρα έβγαλε 50 βουλευτές ως πρώτο κόμμα θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών και οι όροι θα αντιστραφούν.
Βέβαια μέχρι τις εκλογές κανείς δεν γνωρίζει σε ποιο επίπεδο θα είναι τα ποσοστά των κομμάτων. Κι ας μη ξεχνάμε πως ένα 36% απείχε των εκλογών που έγιναν για πολλούς λόγους.
Ο Τσίπρας μπορεί να βγει κερδισμένος, μπορεί όμως και να χάσει. Αυτό θα το δείξει ο χρόνος.
Ας υποθέσουμε όμως πως θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα.
Αν έχει αυτοδυναμία, δεν τίθεται κανένα ζήτημα. Παίρνει την εντολή και προχωράει στην επίλυση των προβλημάτων. Αν δεν καταφέρει να έχει αυτοδυναμία με ποιους θα συνεργαστεί; Γιατί κανένα άλλο κόμμα αυτή τη στιγμή δεν ακολουθεί την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Κι από τη στιγμή που τώρα ο Τσίπρας δεν ήθελε συνεργασία με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ από την άλλη δεν δέχεται να συνεργαστεί μαζί του το ΚΚΕ , μένει μόνο ο Καμμένος, αφού για την Χρυσή Αυγή είναι γνωστό πως δεν την παίζει κανείς....
Οδηγούμαστε λοιπόν σε μια άλλη ιστορία , να μετράμε τα κουκιά και να συνεχίσει το γαϊτανάκι των συσκέψεων, των διαβουλεύσεων και όλων αυτών των θλιβερών καταστάσεων.
Γεγονός είναι πως παίζουμε με τη φωτιά , ενώ τα προβλήματα μεγαλώνουν.
Γιατί ακόμη κι αν βγει κυβέρνηση στις 17 Ιουνίου, ποιος μας λέει ότι θα απαλλαγούμε με συνοπτικές διαδικασίες από το μνημόνιο;
Ποιος θα εγγυηθεί πως δεν θα πέσουμε σε περιπέτειες ;
Γι αυτό από δω και μπρος χρειάζεται μυαλό και σκέψη. Απαιτείται ανάλυση των καταστάσεων και προσοχή μεγάλη σε ότι λένε όλοι αυτοί οι άνεργοι εγκέφαλοι της Βουλής.