Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Επαναδιαπραγμάτευση...

Μια λύση υπάρχει στο πρόβλημα μας, κι αυτή δεν είναι άλλη από την επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών.
Οι δανειστές μας κατάλαβαν πως ακολούθησαν λάθος πολιτική, αναφορικά με τα σκληρά μέτρα κατά της οικονομίας μας, με σκοπό και στόχο να πάρουν πίσω τα χρήματα τους.
Κι ίσως τώρα να είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για καλή πολιτική κουβέντα και αντιπαράθεση με επιχειρήματα.
Οι ξένοι δεν φταίνε , ούτε για το χρέος μας , ούτε για τον τρόπο παράδοσης άνευ όρων από ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου. Αυτοί με το άγχος να πάρουν χρήματα για να καλύψουν την εγκληματική πολιτική τους, ούτε που νοιάστηκαν, ούτε που σκέφτηκαν να κάνουν διαπραγματεύσεις. Άλλωστε οι δανειστές μας το είπαν ξεκάθαρα πως δεν τους έχει τύχη μέχρι σήμερα να δίνουν δανεικά και να βάζουν όποιους όρους θέλουν χωρίς αντίδραση.
Χρειαζόμαστε επειγόντως μια σοβαρή κυβέρνηση , που θα σταθεί με αξιώσεις και κυρίως με θέσεις και αντιπροτάσεις απέναντι στους δανειστές μας. Κι είμαι σίγουρος πως θα πετύχει. Αυτό άλλωστε λένε όλοι οι αξιωματούχοι Μπαρόζο, Λανγκάρντ κ.α Δείχνουν με τις δηλώσεις τους πως δεν θέλουν να εξουθενώσουν την Ελλάδα, ούτε να την διαλύσουν. Αναζητούν ωστόσο και έναν αξιόπιστο συνομιλητή.
Αυτά τα περί καταγγελιών των συμφωνιών και οι αντιμνημονιακές κορώνες για τους ξένους θυμίζουν τον Αγά που θύμωσε και έκοψε τα α.......δια του.
Μέσα σε όλη αυτή τη μπόρα , ένα πράγμα γίνεται αντιληπτό, η έλλειψη ΗΓΕΤΗ, γι αυτό χορεύουν όλα αυτά τα ποντικάκια της πολιτικής ζωής του τόπου, όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι καιροσκόποι που δεν τους νοιάζει απολύτως τίποτε εκτός από το τομάρι τους.
Όλοι τους έχουν εξασφαλισμένο και το παρόν και το μέλλον τους.
Ενώ εμείς;;;;;;